Merkúr a Nyilasba lép

A Skorpió Merkúr alatt kommunikációnk célratörő, határozott és következetes volt,  az általunk vélt igazságot kérlelhetetlenül vágtuk mások fejéhez. A Nyilas Merkúr jóval nyitottabb és nagyobb a hite, meggyőzőereje is.

Sok minden érdekel minket, szívesen utazunk, örömmel szerzünk új ismereteket, kezdünk bele tanulmányokba. Jobban sikerülhetnek a vizsgáink, tárgyalásaink is. Magabiztosak vagyunk, kommunikációnk magával ragadó, képesek vagyunk hitet (vissza)adni másoknak is. Jobban megy az idegen nyelvek tanulása, érdemes erre az időpontra időzíteni a nyelvvizsgákat is. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk önteltek, önfejűek lenni, azt hinni, hogy mindent jobban tudunk másoknál. A "prédikáló" stílus sokakból válthat ki ellenkezést ezért érdemes figyelni a másik reakcióját, érzéseit is.

Ez alatt az időszak alatt segíti, hogy személyes tapasztalataink kikristályosodjanak, összefüggéseikben letisztuljanak.




A Skorpió hatása alatt önként, vagy sorsunk által ránk kényszerített helyzetek által elvégzett leltár után új irányvonalakat tudunk kitűzni saját magunknak. Ráláthatunk arra, miért kellett elengednünk bizonyos helyzeteket, személyeket, elképzeléseket az életünkből. Felismerhetjük életünk nagyobb összefüggései által, hogy valójában már akadályoztak bennünket a továbbhaladásban. Az egyre rosszabbodó időjárás miatti passzivitást felhasználhatjuk arra, hogy hitünkben erősödjünk, életszemléletünket tágítsuk, tanuljunk. Felkereshetjük azokat a személyeket, akiket tanítóként tisztelünk életünkben. Ha kellő időt szánunk az összegzésre, terveket készíthetünk a jövőre nézve. Fontos, hogy a realitás talaján állva, józan gyakorlatiasságunkat használva tűzzük ki magunknak az új irányokat, különben később rájövünk arra, hogy légvárakat építünk. Ez az időszak az egyének, és társadalmak életében fokozottan fókuszba hozza a jog és igazságosság témaköreit, annak akár pozitív vagy negatív tapasztalatait. Jogalkotási és alkalmazási folyamatokban különösen nagy aktivitást figyelhetünk meg! Sok új szabály és rendelet, törvény lát napvilágot ilyenkor! Tanúi lehetünk a gyakran szubjektíven értelmezett ideológiák, különböző politikai elképzelések hangzatos kinyilatkoztatásainak is. Az egyházak részéről is aktívabb megnyilvánulásokat tapasztalhatunk.

Sajnos itt a Merkúr rangvesztett helyzetben van, száműzetésben, igy inkább a negativ oldalai jönnek elő a bolygónak, mint pl. zavarok az információ átvitelben (akár közvetlenül, beszédben, akár közvetetten médiában vagy virtuálisan). Szubjektivebbek leszünk, kritikusabbak, nyersebben és rosszabbul fejezhetjük ki magunkat, inkább szubjektiv itéletet alkotunk és mint saját véleményt adjuk tovább.

Ami pozitivum ebben az állásban, hogy hatása alatt nagyon kreativak lehetünk szóban és a mesemondás, történetmondás, a fikció kerül előtérbe (iróknak nem rossz időszak annyira). Viszont épp emiatt minden hivatalos és nem hivatalos információt, közleményt fogadjunk óvatosan , nem minden annyira és úgy lesz igaz, ahogy látszik. Néha túllihegjük a dolgokat.

A Nyilas Merkúr időszakában nyitottabbak, őszintébbek, lelkesebbek lehetünk, mint előtte a Skorpió Merkúr idején. Többet utazhatunk, közlekedhetünk, jöhetünk, mehetünk, intézhetjük dolgainkat, de könnyen eshetünk túlzásokba, és nem biztos, hogy elég kitartók vagyunk. Figyeljünk a kommunikációra, mivel a Nyilas Merkúr nem áll jól, exil, számûzött. Könnyen előfordulhat, hogy meggondolatlanul mondunk olyat, amit később megbánunk, és hajlamosak lehetünk a bőbeszédűségre is.



Ami fontos, ezen időszak alatt  már ne vegyünk műszaki cikkeket, mert rossz lehet, tönkremehet, elromolhat, ill. lassú lesz, vagy sérült, gyári hibás.



Mivel a Merkúr romlásba kerül, azaz nem tudja kiteljesíteni alapvető analógiáit, ezért ez negatívan visszahat a merkúri tevékenységekre, úgymint kommunikáció, ügyintézés, reklamáció, közlekedés, kereskedelem, szállítás.
Ezért ilyenkor már nem ajánlatos műszaki cikkeket venni a karácsonyfa alá, mert nagyobb az esélye a hibás készüléknek (tönkremehet, elromolhat, vagy sérült, gyári hibás). Számítani lehet rá, hogy a karácsonyi feladott csomagok nehezebben érkeznek meg, netán elkeverednek, érdemes nyomon követni őket. A karácsonyi shoppingolásnál számítani lehet kavarodásra, tömegre, parkolási nehézségekre.



Az Ikrek és Szűz Ascendensűek ilyenkor érik el az egyik mélypontjukat energetikailag az évben. Ha jól szervezték a dolgaikat, akkor már csak a karácsonyra való ráhangolódással és relaxálással kell tölteniük a következő két hetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése