DECEMBER

"Kinyitom az ajtót. A résen át besurran a pompás vendég. Kezében az ajándékai – hosszú órák és előre látott pillanatok ajándékai, reggelek és esték ajándékai, a tavasz és a nyár ajándéka, az ősz és a tél ajándéka. Biztosan átkutatta a mennyországot az oly ritka ajándékok után."
/ABBIE GRAHAM/

A december ajándékai, a szokások, az ünnepek, az ünneplés és a megszentelés nem is annyira selyempapírba és masniba, mint inkább dédelgetett emlékekbe öltözve jönnek el hozzánk. Ez a csodák hónapja. A nyolc napig égő olaj, a jászolban született királyi gyermek, a fény megmagyarázhatatlan visszatérése az év leghosszabb, legsötétebb éjszakáján. Ahol szeretet van, ott mindig vannak csodák. 


És ahol csodák vannak, ott mérhetetlen az öröm. Hálával teli szívvel szőjük bele az Egyszerű Bőség hatodik alapelvének aranyfonalát, az örömöt elégedettségből készülő falikárpitunkba. Végre keblünkre öleljük a hitelesség csodáját, és örökre megváltoztatjuk a magunkról alkotott képet. A napi rutint. Az álmainkat. A végzetünket. Azokat a napokat, amelyeket valaha hétköznapoknak hívtunk, de ma szent napoknak nevezünk.

Örömteli, egyszerű dolgok decemberre
🌲🌲🌲☃️🌨️

Díszítsd fel a lakást. Jelenjen meg az ünnep öröme a dekoráció révén mindenütt az otthonodban, mindegy, hogy milyen ünnepről van szó. Az örökzöldek, a szépséges cserepes növények, a gyertyák, az apró fények és a természetes dekoráció nem kapcsolódik szorosan egyik ünnephez sem, hacsak te nem kötöd hozzá. Amikor igyekszel szépséget varázsolni az otthonodban, megteremted az ünnep színpadát, a Karácsony igazi hangulatát. 
🌟 
Merülj el a karácsonyi történetek egyszerűen bőséges kincsében. O’Henry A háromkirályok ajándéka című története a legjobb, mielőtt elindulsz a karácsonyi ajándékok megvásárlására. Olvasd részletekben, heti folytatások-ban a Karácsonyi éneket. De ne állj meg itt! Sok nagyszerű szerző hagyott ránk szavakkal leírt ajándékot - én ilyenkorra összeállítok egy polcot, amin min. 4-5 karácsonyi regény szerepel, és ezeket olvasom ráhangolódásképpen. 
🌟
Az ízletes falatok a tél ünnepi ajándékai. Élvezd a tócsnit, a karácsonyi pudingot, a szárított gyümölcsből készült bonbont, a tojáslikőrt, a forró almabort, a fűszeres rákot. Nem kell sütni ahhoz, hogy élvezd a karácsonyi süteményeket. Elég, ha majd január 2-án kezdesz gondolni a kalóriákra.
🌟
Tarts klasszikus karácsonyi filmfesztivált. A "Reszkessetek, betörők" mellett sok csodálatos film van, amelyet nem biztos, hogy ismersz, és amelyben a karácsony a főszereplő vagy a téma, mint az "Igazából szerelem" , a "Holiday" , "A Grincs" , "Télapu" , "Polar Expressz" , "Karácsonyi fények" , stb. 


🌟
Teljesítsd egy olyan gyermek karácsonyi álmát, aki nem a tiéd.
🌟
Oszd meg adományaidat egy menedékhellyel vagy hajléktalanszállóval.
🌟
Készíts betlehemi jászolt, még ha csak asztaldíszként is. 
🌟 
Találd meg a csillagod. Kövesd a fényét. Ha tényleg akarsz egy privát csillagot, szert tehetsz rá. Mindennap fedeznek fel új csillagokat. A Nemzetközi Csillagnyilvántartás rólad, egy álmodról vagy a szeretteid egyikéről nevez el ilyen csillagot, ha kéred. Vedd fel velük a kapcsolatot a következő címen: www.intlstarregistry.com.
🌟
Nézd vissza, milyen vágyakat írtál le január 1-jén. Ne kedvetlenedj el, ha nem sikerült mindegyiket megvalósítanod. Az erőfeszítés a fontos. Készíts új listát. Ami fontos számodra, azt vezesd át a jövő évi listára. Bízd rá új álmaidat egy közeli barátodra, aki a tanúd lesz.

🌟 
Mielőtt köszönthetnénk az új évet, magunk mögött kell hagynunk az óév befejezetlen ügyeit, a tévedéseket, a megbánást, a hiányt és a csalódottságot. Mégpedig így: írd le cédulákra, amit szeretnél elfelejteni, majd tedd be egy kis kartondobozba. Ünnepélyesen csomagold be a dobozkát fekete vagy sötét színű papírba, zárd be a szomorúságot és a balszerencsét. Kívánj jó utat nekik, és dobd be a dobozt a kandallóba, hamvaszd el a múltat. Ha nincs kandallód, dobd ki a rossz emlékeket a szemétbe, oda valók. Csak a jót tartsd meg.
🌟
Hűts be egy üveg pezsgőt. Búcsúzz el az óévtől, és köszöntsd az új évet pohárköszöntővel. Mondj köszönetet. Ünnepeld meg, milyen messzire jutottál, mennyi mindent tanultál, és milyen nagyszerű, igazi nő vagy.
🍾🥂
Boldog új évet!

/Sarah ban Breathnach: Egyszerű bőség/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése