ÁLLÓCSILAGOK A NYILASBAN - ANTARES

Az Alfa Skorpió, azaz az Antares, a Skorpió csillagkép közepén elhelyezkedő tűzvörös - smaragdzöld, bináris csillag, melyet olykor a „Skorpió Szíve” néven illetnek.


Tűzvörös és smaragdzöld kettőscsillag a Skorpió testén. Ez a Cor Scorpion, ez a Skorpió szíve, ahogy a Regulus az Oroszlán szíve lesz. Ez a Skorpió csillagképben volt, de most már a Nyilasban van, úgy ahogy a Regulus is a Szűzben.


Jelenlegi helyzete (2018): NYILAS 10°01’15”



Ez is nagyon erőteljes, de nem túl jó indulatú csillag. Ptolemaiosz szerint Mars és Jupiter természetű. Harcos és rosszindulatú természetű csillag. Ellenségeskedést, rossz előérzetet és sorscsapások veszélyét hozza. Az érintettet rideggé, önzővé, keményfejűvé, önpusztítóvá teszi saját makacssága miatt.
Ez áll szemben az Aldebarannal, az a tavaszi nap-éj egyenlőség csillaga, ez pedig az őszi nap-éj egyenlőségé. Amíg az Aldebaran a kezdés és az új ciklusok beindulása, addig az Antares inkább a lezárulás és a ciklusok vége.

Olyanokra érdemes használni, hogy például menjek-e nyugdíjba? Ha azt látod, hogy az Antaresszel áll együtt a Kérdező jelölője, akkor lehet neki mondani, hogy éppen itt az ideje lezárni egy szakaszt az életében. Ez a csillag hozhat ellenségeskedést meg rossz előérzetet kelt, sorscsapásokat, ezért is lehet azt mondani, hogy ezt most már be kellene fejezni, ebből már jobb nem lesz valószínűleg.

Inkább veszedelmesnek tartják, mint segítő hatásúnak. Fokozza a marsikus tulajdonságokat, harcias indulatokat, és az ezzel járó veszedelmeket. Jó pozícióban a szellemi képességeket fokozza, sok mellékhatással. A küzdelem nyomán emelkedés várható, de nem zárható ki a bukás sem. Katonai pályán jól hasznosítható képességekre is utalhat, kedvező pozíció esetén határozottságot, bátorságot, jó stratégiai képességet jelenthet. Úgy tartják, hogy nehéz, küzdelmes, a legmagasabb elismerést is biztosító életet, de az erőszakos életvég veszélyét is magában rejti. Erőszakos halál is előfordulhat, csatában, háborúban, vagy törvényesen elítélve. A veszély érheti tűz által, fegyverek által, vagy gépek okozhatnak neki sérülést.


Az Antares név abból származik, hogy ez az a csillag, aki képes szembeszállni Arésszal (Anti-Arész) a hadistennel, aki egyenrangú a Marssal. A Skorpió szíve.

Az Antares megítélése itt is elsősorban attól függ, hogy a marsikus oldala dominálóbb akkor erőszakos, harcos alkat lesz, és nagyon erős. Sikert biztosít, győzelemre visz, jó szerencsét hoz, de ugyanakkor erőszakos, veszélyt idéz. Mindenképpen nagy hatalmat indikál, idéz fel, de ahol ez integritás, bölcsesség nélkül történik, magában rejti a sikert követő bukás magvát. Jelezhet rosszakaratot, destruktivitást ördögi vonásokkal fűszerezve, de ugyanakkor liberális, széles látókörű embert jelöl.

Az Eufrátesz vidékén hívták a Prosperitás Teremtőjének, a Királynak, az Erős Királynak is (gondoljunk csak a filmre, a Skorpió királyra).



Minden idők leghíresebb Antares szülötte alighanem Bruce Lee, a legyőzhetetlen harcos, aki Antares Nappal született. A kínaiak tisztában voltak ezzel, és nem nevezték volna sosem Nyilasnak mint a mai téves asztrológia, ezért is nevezték Sárkánynak. Leghíresebb filmje a Sárkány közbelép, viseli is e nevet. A SÁRKÁNY. Az ANTARES.
Egy másik híres Antares (Nap) szülött Sir Winston Churchill, aki egyedül képes volt szembeszállni Hitlerrel amikor az már egész Európát leigázta.
A híres filmrendező, Ridley Scott is Antares Nappal született, rengeteg háborús eposzt forgatott.
Kis hazánk híres írónője Vavyan Fable, alias Molnár Éva szintén Antares nappal született. Regényeiben harcosok a hősök.
Brendan Fraser a Múmia főszereplője Nap-Merkúr együttálással az Antaresen született.
Dolph Lundgren, a szőke svéd akciófilmsztár születésekor a Szaturnusz járt az Antaresnél.
Mickey Rourke Antares Marssal született. John Travolta szintén.
Friedrich Nietzsche Antares Holddal született. Rod Stewart szintén.
Michael Phelpsnek az úszó fejedelemnek Uránusz-Hold együttállása van az Antaresen.
Cseh Lászlónak Nap-Uránusz együttállása van az Antaresnél, Ryan Lochte Antares Uránusza trigonban van a Rák Napjával. Jól látható az Antares ereje a három világklasszis úszónál. Louis Armstrong Uránusza is együtt állt az Antares-szel.
Uri Geller, a híres parafenomén, Antares Merkúrral született, jó aspektusokkal.
Humprey Bogartnek Uránusz-Merkúr együttállása volt az Antaresen, és a Jupiter is a Skorpióban járt a születésekor. Donna Summer Antares Vénusszal született.

Egyéni képletben nagyon függ a hatása attól, milyen házunkba esik: sarok (1-4-7-10), követő (2-5-8-11) vagy hanyatló (3-6-9-12) házba? Mivel legjobban sarokházban érezzük meg a hatásat, hanyatló házban szinte alig!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése