A tranzitok hatóideje


Azok a bolygóállások, amikről itt írok több napig, a lassú bolygók hetekig, hónapokig is éreztetik hatásukat.

A Kos uralkodó bolygója a Mars, a Bikáé a Vénusz, az Ikreké a Merkúr, a Ráké a Hold, az Oroszláné a Nap, a Szűzé a Merkúr, a Mérlegé a Vénusz, a Skorpióé a Mars (és a Plútó), a Nyilasé a Jupiter, a Baké a Szaturnusz, a Vízöntőé a Szaturnusz (és az Uránusz), a Halaké a Jupiter (és a Neptun).
Bár mindannyian érezzük a bolygók fényszögeit, de hogy ki milyen sorsterületen, az élete melyik területén érzi igazán, az már a személyes horoszkóptól függ.
Azok érezhetik jobban ezeket a bolygóállásokat, akiknek az adott bolygó az aszcendensének az uralkodó bolygója. Tehát, pl. egy Marsot érintő fényszöget jobban megérezhet egy Kos, vagy egy Skorpió aszcendensű ember.
Illetve, ha valakinek a horoszkópjában az adott bolygók eleve kapcsolatban vannak, pl., ha valakinek van a Vénusz, és a Szaturnusz között kapcsolat, akkor ő mindig jobban megérzi azt, amikor az égen ez a két bolygó bármilyen kapcsolatba kerül egymással.
Ehhez elöször is tudni kell a bolygók napi sebességét és az orbiszait (legalábbis nagyjából). Magyarán milyen gyorsan kerülnek kapcsolatba egymással és milyen gyorsan lesznek túl ezen a kapcsolaton.
Pl. a Hold 13 fokot megy átlagosan egy nap,alatt igy max. fél-egy napig érinti egy-egy bolygónkat,. Igaz, nagyon fontos a Hold kapcsolata a többi bolygóval, és hogy ez a saját képletünkhöz, hogyan kapcsolódik, de a Hold nagyon gyorsan tovább megy egy-egy konstellációból. Pár órát, fél napot érezhetjük hatását, a hangulatváltozásainkon tudjuk követni a Hold mozgását. Fontos az is, hogy az égen milyen bolygókkal kerül kapcsolatban, illetve, hogy ez kinek melyik sorsterületet érinti a horoszkópjában.


A Merkúr, Vénusz, nap közel azonos sebességgel haladnak, kb.1 fokot naponta, szóval az ő tranzitjaik más bolygókkal pár nap alatt lezajlanak, viszont ha egymással kerülnek együttállásba, az akár 1-2 hétig is eltarthat a közel azonos napi sebesség miatt.

A Mars fél fokot megy naponta átlagban, szóval az ő tranzitjai már egy kicsit hosszabban érezhetőek, úgy 1-2 hétig.

A Jupiter és a Szaturnusz pár percet mennek csak naponta, az ő tranzitjaik már heteket, néha hónapokat is igénybe vesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése