ÁLLÓCSILLAGOK A NYILASBAN ACULEUS


Valójában egy csillaghalmaz, amely az Acumennel együtt egy kevéssel a Skorpió tüskéje fölött fekszik az ún. Pillangó-halmazban (Butterfly Cluster).
Jelenlegi helyzete: Nyilas 25°44'




Mars és Hold hatású. Megterheli a látóképességet, néha vakságot is okozhat, ha a két világítóval (Nap/Hold) együttáll. Az oppozició is ilyen hatású.
Átvitt értelemben is igaz lehet, az ilyen szülött "vak" bizonyos dolgokra, nem veszi észre, ami nem fér bele a világképébe.


Az Aculeus mindenfajta – fizikai, lelki, mentális, verbális, vagy spirituális – harcot, küzdelmet és támadásokat jelöl, amelyek végső soron meg is erősítenek bennünket, ha képesek vagyunk legyőzni a velük járó terheket. Kitartást és sikert hoz, de kimondottan agresszív energiamintázata van, amit nem visel el minden lélek könnyedén.
A csillagködöket a tradíció szerint minden esetben a látáshoz is kapcsolták, mivel csupán a nagyon jó szeműek észlelték, hogy nem egyetlen fényes csillagról, hanem kisebb csillagok halmazáról van szó. Az Aculeus látás jelölője: éppen azáltal jelez sikereket, hogy képesek vagyunk észrevenni a fizikai világ kihívásait, ugyanakkor rá tudunk hangolódni az érzékfeletti észlelésekre is.



ACUMEN

Az Aculeus kísérő csillaghalmaza, hasonló természetű és hatású.

Jelenlegi helyzete: Nyilas 28°45'

Ez a nebula a gyengeség központja, ahol szintén a harcot és a különböző támadási módokat tanuljuk, de sikertelenség vagy erőtlenség jellemzi azokat a lelkeket, akik innen érkeznek.
Az Acumen a Skorpió fullánkjának keleti, vagyis bal oldalán található – amely egy konstellációban az árnyékot képviseli –, a fullánknak azt a végét, amely inkább meggyengíti, vagy a gyengeség megtapasztalására kényszeríti azokat, akinek prominens a születési képletében. Alapvetően yin természetű, beszippantja és magába rejti az energo–információs rezgéseket. Minden eltűnik
benne, és elnyeli a harcokhoz feltétlenül szükséges aktív erőt is (míg az Aculeus yang pólusú, kifelé áradó és nagyon energikus világ). A harc kétféle megélési lehetőségét jelképezik ezek az ikervilágok.

Ha az Acumen a Nappal vagy a Marssal áll együtt, akkor a lélek harcol ugyan, sőt tele lehet agresszivitással, de nem tud megtenni bizonyos dolgokat, mert elvész, elfolyik az energiája. Ez azért érdekes, mert a Nyilasoknak rendszerint hatalmas lendülete és nagy mennyiségű energiatartaléka van, a Nap–Acumen együttállás azonban kimondottan fáradékony Nyilast eredményezhet, akire jellemző a hirtelen energiavesztés miatti kimerülés, vagy a hangulatváltozás miatti rosszkedv. Sosem fizikai, inkább pszichikai erőhiányról van szó, és a gyengeség abban is megnyilvánulhat, hogy az inkarnálódó lélek eredendően erős, de rengeteg harcot vívott az életei során, és a folyamatos küzdelem ledarálja, meggyengíti, sőt meg is roppanthatja.

(Vivan Robson, Griga Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése