KÖNYVAJÁNLÓ Karácsonyra

Erling Kagge : Menni
A gyaloglás művészete


Miért megyünk? Honnan indulunk és hová tartunk? Erre a kérdésre mindenkinek van saját válasza. Menjünk bár egymás mellett, járás közben bizonyosan más és más élményben lesz részünk. Egyik legfontosabb cselekedetünk az életben, hogy egyik lábunkat a másik elé tesszük – véli Erling Kagge „filozófus világjáró vagy inkább világjáró filozófus”, ahogyan a The New York Times jellemezte.
A Menni egy elgondolkodtató, irodalmi és filozófiai idézetekkel átszőtt esszé a gyaloglás testi és lelki jótékony hatásairól. Arról, hogy soha ne hagyjuk abba a gyaloglást, a világ lassú felfedezésének semmihez sem fogható örömét.
Induljunk hát!


Erling Kagge (1963) norvég felfedező, hegymászó, esszéista, könyvkiadó. Elsőként vágott neki egyedül a Déli-sarknak. Ő az egyetlen kortárs felfedező, aki megjárta a Föld mindhárom pólusát: járt az Északi-sarkon, a Déli-sarkon és a Mount Everesten.

A szerző másik kötetéhez hasonlóan (a Csend) ez is a magunkba mélyedésről szól, a séta kapcsán. Ez lehet egyszerű sétálás de akár komolyabb túra is, a lényeg a gondok oldódása, az elmélyültség, a világ megfigyelése, a kreativitás feléledése…mondjuk én pl.rühellek gyalogolni, pont a lassúság miatt, amit Kagge fő erényként említ, hiszen így marad időnk átgondolni a dolgokat, megcsodálni a világ apróbb dolgait is. De azért azt hiszem egyelőre én maradok a biciklizésnél.:)
De azért nem semmi, hogy ilyen emberek is vannak, akikről nem is tudunk, de bejárta az Északi-sarkot, a Déli-sarkot, a Mount Everestet és még New York csatornáinak mélyére is eljutott!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése