SZATURNUSZ BELÉP A VÍZÖNTŐBE (2023.MÁRCIUSÁIG)

Elvileg nagy változást nem jelent, hogy a Bakból a Vízöntőbe lép a Szaturnusz, mivel a hagyomány szerint mindkét jegyben uralkodik, azaz "otthon van". Ezért a legteljesebben ki tudja fejezni a maga szaturnuszi analógiáit: szűkülés, korlátok, keretek, fegyelem, szabályok, befelé fordulás, rendszerezettség, stb. Azt hiszem ezeket bőven megtapasztaltuk, főleg az időszak vége felé, ezévben. A Szaturnusz ugyanis kb. 2-2,5 évet tölt egy jegyben.
A Bakban pláne ki tudta magát élni, hiszen a Szaturnusz is egy föld elemű bolygó (hideg-száraz ősminőségekkel), és a Bak is ugyanígy egy földies jegy.
A Vízöntő viszont már egy levegős jegy, így tkp.teljesen ellentétes minőségű a földies Szaturnusszal (ezért is próbálják a modern asztrológiában az Uránuszt kapcsolni inkább a Vízöntőhöz). A Levegő elemre a kiáradás, nyitottság, a logika, és az alkalmazkodás, vegyülés, azaz a kapcsolatteremtés a jellemző, a Földre pedig a befordulás, a merevség, a praktikum, logika és az anyagiasság a jellemző.
Viszont a Vízöntő szilárd jegyek közé tartozik, azaz megszilárdít, kitartóvá tesz, hosszútávú dolgokat jelent.
Szóval, ami közös bennük az az objektivitás, a tárgyilagos szemléletmód és emellett viszont a hihetetlen merevség és makacsság, amellyel egy Vízöntő ember pl.képes a dolgokhoz állni.
Azaz gyaníthatóan az szokott töréshez vezetni ilyen esetekben, hogy a logikával, racionális szemléletmóddal bebetonozott értékek vagy szemléletmódok összeütközésbe kerülhetnek a Levegő elem kapcsolódni kívánó, információra éhes részével (de ugye, hogy fogadjunk be új eszméket, ha mieink már jól meggyökeresedtek, mondhatni begyöpösödtek!?).
És ehhez még vegyük hozzá, hogy az Uránusz, amely (társ)ura modern korunkban a Vízöntőnek, és amely kifejezetten a makacsságáról, önfejűségéről, szabadságvágyáról, hirtelen, váratlan eseményeiről, elszakadásokról, elválásokról ismert, most még kvadrátolni (azaz támadni) is fogja a Szaturnuszt, ahogy az belép a Vízöntőbe.
Ezért lehetett, amikor legutóbb a Szaturnusz a Vízöntőben járt (kb. 1991-1993) hogy Szovjetunió, Jugoszlávia és Csehszlovákia is felbomlott, és egy csomó utódállamra esett szét, l.balkáni háború! És az utolsó szovjet katona is elhagyta hazánk területét... Eközben pedig megszületett a szabad Internet, amelyet már elvileg bárki használhatott!
Érdemes megnézni egyénileg is, mik történtek veled 28/30 éve (ha már éltél, nekem pl.akkor halt meg az édesanyám, dolgoztam, emellett főiskolára jártam, és egy másik városba ingáztam emiatt), illetve azt is, milyen házadon halad át a Szaturnusz most? Mert azon a területen számíthatsz a hatásaira. És ezeken az életterületen figyelj arra, hogy mindennap, szisztematikusan tegyél meg olyan dolgokat, amiket kicsit nehéznek érzel, amelyek feladatok számodra, mert ez végső soron a Szaturnusz üzenete: dolgozz magadon és a környezeteden, kis lépésekben, amelyek aztán nagy változásokhoz vezetnek majd! 😉
Szaturnusz a Vízöntőben születési horoszkópban
Legnagyobb problémája a társadalomba való beilleszkedés, mely önfejűsége, különcsége és szabadságvágya miatt kihívást jelent számára. Vágyik a beilleszkedésre, de nehezére esik belső függetlenségét a közösség szabályaival összeegyeztetnie. Legfontosabb célja megtalálni a harmóniát öntörvényűsége és a közösség utáni vágya között, különlegessége elfogadása. Karmikus vétke: lázadás és árulás.
Hírességek, akiknek Vízöntő Szaturnusza van:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése