Merkúr a Nyilasba lép

A Nyilas Merkúr időszakában nyitottabbak, őszintébbek, lelkesebbek lehetünk, mint előtte a Skorpió Merkúr idején. Többet utazhatunk, közlekedhetünk, jöhetünk-mehetünk, intézhetjük dolgainkat, de könnyen eshetünk túlzásokba, és nem biztos, hogy elég kitartók vagyunk. Figyeljünk a kommunikációra, mivel a Nyilas Merkúr nem áll jól, exil, száműzött. Könnyen előfordulhat, hogy meggondolatlanul mondunk olyat, amit később megbánunk, és hajlamosak lehetünk a bőbeszédûségre is.

Merkúr a Nyilasban születési képletben
Nyitott és lelkes, de a gyakorlati megközelítés helyett mindig az elméletek, a teóriák dominálnak gondolkodásmódjában. Érdeklődő, töprengő, filozofikus alkat, de széles tudását ritkán alkalmazza a gyakorlatban is. Mélyen meg van győződve saját elméletei helyességéről, nehezen fogad be más véleményeket. Kapcsolataiban könnyed, de hajlamos a felelőtlenségre. Gyerekként idealista, játékos, mozgékony.


A Nyilas Merkúr bizonyos szempontból rosszabb helyzetben van, mert a Nyilasban a Merkúr romlásban van alapjáraton (kivéve, ha 17-22°-on van, akkor eleinte ígéretesnek tűnik tanulás szempontjából, de egy idő után lelankad az érdeklődése), ami nem azt jelenti, hogy hülye lenne, de nagyjából csak azzal fog foglalkozni ami érdekli, és azzal is a maga különleges, csapongó módján. Nem biztos, hogy az a tipikus diplomahalmozó emberke lesz, de ha valami megragadja a fantáziáját, abba filozófiai mélységekig bele tudja ásni magát. Viszont mesélni, sztorizgatni nagyon tud! Fogalmazásai tele lesznek szép, hosszú körmondatokkal.
Kérjük hát meg ha Nyilas Merkúrú gyerekünk van, hogy kiszínezve ugyan, de mesélje el mit tanult, és bár olyan fantasy történetet kapunk amitől szemünk-szánk eláll, viszont benne lesz valahol megbújva a tananyag is jó esetben. Tanítóját, tanárját is figyelmeztethetjük, ha a gyerek "mesélni kezd" azt ne hazudozásnak fogja föl, hanem csak a gazdag, szertelen fantáziájának.
Jupiteri hatás: filozófia, szellemiség, politika ami átszínezheti az érdeklődését.
Hírességek, akiknek Nyilas Merkúrjuk van:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése