A Merkúr belép a Bakba (jan.8-ig)

Gondolataink céltudatosabbak, gyakorlatiasabbak lesznek, jobban tudunk koncentrálni, összpontosítani a céljainkra, feladatainkra. Kitartóbbak, de zárkózottabbak lehetünk.


Merkúr a Bakban születési képletben

Életében és gondolkodásmódjában is a szabályok, a törvények dominálnak. Rugalmatlan és merev, nehezen viseli az újdonságokat, megszokott dolgaihoz görcsösen ragaszkodik. Fontos számára a hagyományok tisztelete, a korlátok, szabályok betartása. Céltudatos, praktikus és kitartó, tanulmányaiban következetes és magával szemben is kíméletlen. Kapcsolatai nem érzelmi alapúak, legtöbbször valamilyen érdek vagy praktikum húzódik meg mögöttük. Gyermekkora gyakran rideg, érzelemmentes, ami koraéretté, koravénné teszi.

Gyerekeknél a BAK MERKÚR

bár erről jókat szoktak mondani, igazából az előbb említett természetbeli egyezésen kívül a Bakban sincs olyan jó helyen a Merkúr, kivéve a jegy 1-7°-át. De mivel a Bak egy kardinális jegy itt (kicsit mint a Kosnál is) a célok, az előbbrejutás erős hajtóerő lehet a tanulásban is. Viszont szintén aránylag rövidebb időre tud koncentrálni, nem annyira bírja az elmélyülést. Amivel nagyon lehet motiválni az a célok felcsillantása: ha ezt megtanulja akkor bejut az X egyetemre, vagy megkapja a hőn áhított elismerést vagy bármi ilyesmi. Legjobb együtt kitűzni az elérendő célokat és akkor hajlandó lesz nagy erőket bevetni érte. De inkább a gyorsaságra koncentráljunk nála, mint arra, hogy órákat üljön a könyv fölött csak azért, mert...
Szaturnikus hatás: a fegyelmezés, a letisztázott szabályok, a világos célok motiválóan hathatnak rá. ha azonban a Szaturnusz rosszul áll, akkor csak a szigorból ért.

Hírességek, akiknek Bak Merkúrja van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése