A bolygók recepciói 2.

Egzaltációs recepció 

Rajong érte, teljesen odáig van érte (vagy azért a dologért amit a bolygó jelképez számára), érzelmi túlfűtöttség, felfokozottság, szerelemben a „rózsaszín köd' időszaka. Mint láttuk, ugyanazok a kategóriák a recepcióknál is megvannak, mint a méltóságoknál, állhatok egy másik bolygónak az egzaltációjában is. 

Például a Vénusz, ha átbattyogtatjuk a Kosba, ott nemcsak a Mars uralma alatt lesz, de a Napnak az egzaltációjában is, mert a Nap egzaltált méltóságú az egész Kos jegyben. A Vénusz a Kosban a Nap egzaltációjában van, vagyis a Napért is odavan. Mit jelent, hogy odavan érte? Rajong érte, teljesen odáig van érte, egyfajta érzelmi túlfűtöttséget jelent attól függően, hogy például mit jelent az a Nap az adott képletben. 



Ezt úgy képzeljétek el, mint az uralminál, ez a szükségem van rá, szeretem azt az adott embert eset, elmegyek vendégségbe és szeretem azt, akihez megyek. Az egzaltáció viszont ennél egy kicsit több, azt inkább úgy képzeljétek el, mint amikor rajongunk egy színészért, vagy egy énekesért, vagy sportolóért, akárkiért, amikor az ember egy felfokozott rajongást érez a másik iránt és felnéz rá teljesen. Rajong érte, teljesen odáig van érte (vagy azért a dologért amit a bolygó jelképez számára), érzelmi túlfűtöttség, felfokozottság, szerelemben a „rózsaszín köd' időszaka. Szerelmi mámor, udvarlás, hódolat. Erős érzelmek, mint az uralmi recepciónál, de nem tart ki olyan sokáig.Szerelmi mámor, udvarlás, hódolat. Erős érzelmek, mint az uralmi recepciónál, de nem tart ki olyan sokáig (mint tudjuk a szerelem is lecsillapszik max.1-2 év alatt – erre gondoljatok). 




 Egzaltációk: 

 Kosban levő bolygók a Napért rajonganak 

 Bikában levő bolygók a Holdért rajonganak 

 Szűzben levő bolygók a Merkúrért rajonganak 

 Halakban levő bolygók a Vénuszért rajonganak 

 Bakban levő bolygók a Marsért rajonganak 

 Rákban levő bolygók a Jupiterért rajonganak 

 Mérlegben levő bolygók a Szaturnuszért rajonganak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése