Spirituális könyvajánló

SARAH BARTLETT: VARÁZSKÖNYV

(Bioenergetic Kiadó, 2020)

Fülszöveg:

Fedezd fel a bűvös csomók titkos erejét!
Szerelemre, családi békére, munkahelyi sikerre vagy épp izgalmas kalandra vágysz? Egy zsinór, szalag vagy fonal segítségével pillanatok alatt varázsolhatsz, mozgósíthatod a szerencsét, hogy megvalósuljanak az álmaid. Ez az egyedülálló gyűjtemény ősi, nagy erejű boszorkánylétrákat, mágikus csomókat mutat be. A bűbáj hatását talizmánokkal és védő, az ártást elűző varázsigékkel támogathatod.


"Igazgyöngy és sárkány lángja
Álmaim valóra váltja,
Beragyogja jövőm,
Jó szerencsém velük szövöm."


Értékelésem


saját kép
A könyv a szerelem és romantika, otthon, család, barátok, karrier és életmód, jólét és bőség, védelem és spirituális egészség, illetve az utazás és kaland témakörökben segít boszorkányos praktikáival elérni a legjobb eredményeket. Általában elég a gyakorlatokhoz egy-két gyertya, néhány fonal vagy szalag, virág vagy féldrágakő. Ilyen szempontból nem bonyolultak.

És emellett egy nagyon elegáns kiadású könyvet tarthatunk a kezünkben. A keményfedél, a színes lapok, az illusztrációk nagyban emelik a kötet fényét. Főleg, hogy fel is használhatóak, pl. a kínai sárkány képe vagy a napraforgóé a varázslatokban.

Sarah Bartlett a Middlesex Egyetemen kapott művészeti képzést, majd asztrológusi pályára lépett, és pszichológiai asztrológiai diplomát szerzett Liz Greene, amely keresztezi az asztrológia, a mitológia és a humanista és transzperszonális pszichológia szakterületét.
Sarah Bartlett
(forrás: Bioenergetic)

Viszont ez a könyve a boszorkány praktikákról szól, kifejezetten a csomózási technikákról. Ám nem tudom, a szerzőnek van-e wicca vagy boszorkányképesítése. Mert az a nagy problémám, hogy kétféle ember van: akinek semmi tehetsége a másvilági dolgok megidézéséhez és van akinek nagyon is van (ezt pl. a kínai asztrológia nagyon jól meg tudja mondani). Ha olyan játszadozik ezzel, akinek semmi érzése hozzá, az nyugodtan teheti, valószínüleg nem történik semmi. Ezzel ellentétben, ha olyan ember idézget ilyen varázsmondókákat meg kötéseket akinek van hozzá érzéke (viszont nincs kiképezve) az akár nagy gondot is csinálhat magának. Én pl. évekkel ezelőtt egyetlenegyszer próbálkoztam egy wicca „szertartással” egy könyvből és valami olyan negativ energiát hívtam be öntudatlanul, amit aztán nagyon nehéz volt kitessékelni (és min. a Winchester-testvérek tudása kellett hozzá :) ). Szóval azóta tartok az ilyenektől... Bár az én kézügyességemmel nincs nagy esély arra, hogy bármilyen csomó sikerüljön. :D Bár a kötet végén külön illusztrált csomózási útmutató is várja a gyakorlatlanabbakat! 

saját kép
Ellenben az a néhány vizualizációs gyakorlat pl. a volt szerelmek elengedésére meg a spirituális gyógyításra az semmi gondot nem okoz, nyugodtan lehet gyakorolni azokat, csak irányított meditációknak nevezhetők.

Ezenkívül az elején az analógiás táblázat és az egyes varázslatoknál a mitológiai ill. történelmi háttér ismertetése nagyon érdekessé és hasznossá teszi ezt a kis kötetet.





A kötetet a Bioenergetic Kiadótól kaptam recenziós példányként, ezúton is köszönöm nekik. A könyv megvásárolható itt: Bioenergetic

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése