NAP A REGULUS ÁLLÓCSILLAGGAL EGYÜTT ÁLL

Amikor a Nap az évkör Szűz jegyébe lép, az égbolton az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulus csillaggal (alpha Leonis, Cor Leonis) áll együtt életadó égitestünk. A Regulus az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillaga (α Leonis). Neve jelentése "kis király", másik elnevezése Cor Leonis, az "oroszlán szíve". Az égitest a Napnál 140-szer ragyogóbb, ötször nagyobb és 350-szer több energiát bocsát ki. Mindössze 78 fényév távolságra van tőlünk.



A Regulus egy nagyon híres csillag ez az Oroszlán 29°50'-en volt 2000-ben, most már a Szűz elején van. A Regulus Szűzbe lépésével a hétköznapi királyok időszaka érkezett el számunkra.

Nagy sikereket biztosít, ez az uralkodók csillaga, szintén olyan, mint az Aldebaran, királyi csillag. Vezető, uralkodó pozícióban segíti a pártfogoltját, nagy hatalomvágyat ébreszthet, mindez veszély forrásává is válhat ugyan, mert kedvezőtlen pozíció esetén a rendkívüli emelkedést visszaesés, bukás követheti. Hódítók, uralkodók, népvezérek képleteiben fordul elő sokszor, még átlagemberek esetében is hozhat kiemelkedést, hírnevet. Céltudatosságot, nemes lelkűséget, jó értelemben vett uralkodói erényeket, bátor, nyílt magatartást alakíthat ki. Azért ez nem olyan rossz, jól ki lehet használni a Regulus hatását.


Marsi és jupiteri hatású, így igazából a Nap annyira nem tud profitálni belőle. Az állócsillagokat, kicsit leegyszerűsítve úgy is tekinthetjük, hogy olyan a hatásuk, mintha az adott helyen ott állna az a bolygó vagy azok a bolygók, amelyekkel a hatásait leírják.

Mars jelleg: fokozza az energiát; gyakran: erőszakot és szerencsétlenségeket hoz.
Jupiter jelleg: általában szerencsés, anyagi, erkölcsi és társadalmi szinten is.
Nappal való együttállás: a személyiségre, jellemre és az életerőre hat.

Ha az asztrológiai képletben a Regulus együtt áll valamelyik égitesttel, központi, vezetői, irányítói szerepkört jelent. Az illető nagy hatást gyakorol környezetére, ami királyi felelősséggel jár, hiszen a negatív energiák rombolnak, a pozitív energiák építenek.

Jól tud együttműködni a Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Jupiterrel. Ha ezek rossz helyzetűek, akkor az érvényesüléshez több küzdelemre van szükség. A Szaturnusszal annyira ellentétesek egymással, hogy a sikertelen erőfeszítéseket erőszak és bukás követheti. A transzcendens bolygók közül az Uránusszal képes együttműködni. Központi helyzetbe, irányító szerepbe hozza az egyént, akinek ez felelősséget is jelent.

Az Ascendenssel együttállva: fokozott elvárások az egyénnel szemben, aki megelőlegezett bizalmat élvez. Ha a Nappal áll együtt, akkor a feladathoz fel kell nőni.

Egyéni képletben még meg kell nézni, hova esik, milyen házunkba a Szűz kezdete. Amennyiben sarokházba és együtt áll bolygóval, akkor jól ki lehet használni a hatását, ha nem áll együtt semmivel (ami közvetítené a fényét a Földre szimbolikusan) esetleg még hanyatló házban is áll, akkor sokat nem várhatunk tőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése