MERKÚR A SZŰZBE LÉP


Már nyoma sincs az Oroszlán nagyvonalúságának, szigorúan a valóság talaján állunk, gondolkodásunk józan, praktikus és gyakorlatias. Ebben az időszakban könnyebben tanulunk, jobban át tudjuk adni tudásunkat, de alkalmas napok jönnek bármilyen szellemi munkára, írásra, szerződéskötésre, kereskedésre, pénzügyek intézésére is. Ezért nagyszerű az iskolakezdésre is!


És persze ki ne felejtsük, ha lehet már most kezdjünk műszaki cikkeket kinézni karácsonyra, mert most jó minőségűeket tudunk kifogni!
 A Szűzben aztán elemében van a Merkúr, mivel ez az egyik uralmi jegye, sőt nemcsak uralomban, hanem egzaltációban is van itt (esetleg további erősítést kaphat ha a Szűz 1-8°-án, a 15°-án vagy a 21-30°-a közt tartózkodik). Szóval itt nagyon erős a Merkúr.
Minden jellemzi, ami pozitív: okos, tanulékony, erős absztraháló képessége van, begyűjti, rendszerezi és átlátja az információkat, rugalmas a gondolkodása (a Szűz változó jegy!), szinte magától tanul. De nem csak ösztönösen, hanem nagyon racionálisan, praktikusan, gyakorlatiasan és szereti, ha fel is tudja használni a megszerzett tudását (elvégre azért ez is földjegy).
Hacsak nem támadott az a Merkúr (retrográd, vagy Mars vagy Szaturnusz által rosszul fényszögelt, vagy nem áll együtt a Nappal), akkor a szülött kiváló szellemi képességek birtokosa lehet és a tanulásban sem kell különösebben aggódni érte.
Merkúri hatás: dupla Merkúr, önmagáért tanul, szeret okosabb lenni a környezeténél és ebből valami igazán nagy dolgot alkotni.
L. Coco Chanel (divatbirodalom kiépítője), XIV.Lajos (a "Napkirály" Fr.o felvirágoztatója), Neil Armstrong (aki először lépett a Holdra)


Hírességek, akiknek Merkúrja a Szűzben van
Saját magával szemben ugyanolyan kritikus, mint másokkal, pragmatikus és értelmes. Fontos számára a rend és a rendszer, remek gyakorlati érzékkel alkalmazza tudását, oldja meg a problémákat, megszerzett ismereteit rugalmasan használja fel céljaihoz. Érzelmileg nehezen vonódik be, legtöbb kapcsolata a praktikumra épül. Gyermekként koránál érettebb, racionális típus, hamar önállóvá válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése