Május köszöntése

Májusban a szabadban sétálva sziromeső zúdulhat ránk, vagy észreveszünk egy fát, ami tegnap még kopasz volt, mára pedig hirtelen kivirágzott, vagy megcsapja az orrunkat egy illat, ami hazarepít a szívünkbe; nekem ez a szomszédban virágzó virágok illata.


Máius a befogadás hónapja, amikor a testünk reagál a fényre, a virágok színére, a szirmok puhaságára, és kedve támad megnyílni. Lélegezz mélyeket, tágíts ki a mellkasod, és tedd a szíved barátságos hellyé, hogy mások szívével is találkozhass.



Május elseje hagyományosan Beltane napja volt, amely a kelta Belenos vagy Belenus fény, tűz és nap istenéről kapta a nevét. Tiszteletére, valamint a szerelem és a termékenység érdekében éjszaka tüzet gyújtottak szerte a határban. Ez az élvezetek, az érzékek és a kölcsönösség ideje. E hold energiájával készen állunk a találkozásra és a szerelemre. A május ideális hónap a szerelem felfedezésére, beleértve saját magunk szeretetét is; a szeretet, amely megmentheti a világot. Összpontosíts a testedre, élvezd, hallgass rá.és hagyd, hogy az érzékelés és ne az ész vezéreljen. A májusi hold fényében szerelembe eshetünk; saját magunkkal vagy akár valaki mással.


A májusfa a nap-és a földisten egyesülését jelképezi. Tánccal ünnepelték, melynek során a résztvevők piros és fehér szalagokat tartottak a kezükben, melyeket a májusfához erősítettek; a szalagok az élet és halál erőit jelképezik, amelyek egymásba fonódnak, hogy új életet teremtsenek. A vad tánc után a résztvevők áldás reményében átugrottak a tűz fölött, éjszaka pedig a párok a tábortüzekkel körülvett erdőben szeretkeztek, felidézve azég és föld közötti szent köteléket, és élvezettel ünnepelve azt.


Lattari: Holdfázisok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése