Obama születésnapjára

Barack Obama augusztus 4-én született. ezért jutott eszembe. hogy megnézzem a képletét, mint első afroamerikai elnökének az USA-nak.

4 August 1961 - 19:24  (HST)Universal Time Honolulu:21°18'N, 157°52'W

Megnéztem, és alaposan meglepődtem, mert ahova eljutott, ahhoz képest nem találtam annyira erősnek a képletét (összehasonlítva pl. Shackletonéval)


Obama Oroszlán napú és Vizöntő Ascendensű férfi. Igaz így a Napja is uralomban van az Oroszlánban és a szül.uraként a Szaturnusz is a Bakban, Ám ez a Szaturnusz a 12.házba esik, ráadásul retrográd. Tehát egy hanyatló sötét házban elvileg tere sem lett volna kibontakozni (csak olyan 10-20%-san), plusz a retrográdság bizonyos bizonytalanságot vacillálást is ad a jellemnek.
A X.h-ura a mars (a Skorpió hagyományos ura) a Szűzben található a 8.h.csúcsa felé. Igaz a Marsnak van egy vegyes (dorotheuszi) triplicitása a föld jegyekben + egy terminusa is van itt most, de ugyanúgy egy sötét ház csúcsán van, szóval gyengébben muzsikál csak (kb.25-30%-san).


Ráadásul a VII.h.ura a nap, a közönségé, népszerűségé, ami így önmagában sikeres terület számára. de nem őt szeretik annyira, hisz a Nap az Oroszlánban először ugyan terminusban tartja a Szaturnuszt, de aztán romlásba teszi idővel.

Vagyis  a választóinak előszőr még tetszik, de idő múltával hanyagolják vagy elutasítják,nem foglalkoznak vele.

Mondjuk az igaz, hogy a Szerencsepont pont a X.házában található, ura a  Jupiter pedig már pont a Vízöntőben, ahol a levegős jegyekben szintén neki is van egy vegyes vagy dorotheuszi triplicitása (közepes méltósága).

Ha pedig a képletkontúrját nézzük az tűnik fel, hogy bár elemileg elég kiegyensúlyozott mégis leginkább a Tűz és méginkább a Levegő elem dominál nála, ami azt jelzi, hogy aktív és kapcsolatteremtő típus. Ráadásul a Ny-i térfél a kiemelt nála, a mások felé fordulás, másoknak való megfelelés.

Nekem ebből nagyvonalakban az jön le, hogy önmagában Obama nem lett volna elég erős kivívni ezt a hatalmas tisztséget, de talán egy okos és erős asszonnyal az oldalán igen. Sajnos Michelle, a felesége pontos képletét nem ismerjük, de azt bizony tudható, hogy az ambiciózus Bak jegyében született, így segíthetett neki.

Az arab pontok nem jellemzők a képletére, csak a Szerelem pontja áll együtt az Ascendensével (ami talán Michelle-re utal).



Az állócsillagok közül a Denebola áll együtt a sikert jelző Marssal
Denebola

Rendkívüli energiákat hordozó bolygó, mely feszültségeket gerjeszt. Hogy a kirobbanó energiák sikert vagy bukást hoznak, az együttállások döntik el, de még a pozitív együttállás esetében sem kizárt a bukás, olyan mértékű erők robbannak a felszínre, hogy bármilyen helyzet katasztrófába vagy balesetbe torkollhat. Betegségeket, szélsőségeket is okozhat a nagy feszítő erő és a hirtelen reakciók.


A Jupiterével az Altair áll együtt
Altair 

Impulzivitást, felfokozott energiákat és kitartást jelent, de negatív együttállás esetén az energiák fékezhetetlenné válnak, ami túlzásokra, agresszióra, zabolátlanságra hajlamosít Hatása erős és minden bolygóval érvényes.

a Szerencseponttal az Antares áll együtt
Antares

Az Aldebaranhoz hasonló, de negatív hatása mérsékeltebb, jótékony együttállás esetén kifejezetten kiemelkedő szellemi képességeket jelent, rengeteg energiát és a kihívásokkal való szembenézést. Negatív hatás esetén betegséget, szegénységet hozhat, illetve túlzott egoizmust, ami csökönyösséggel párosulva önpusztításhoz vezet.

A Sualocin a Delfin csillagképből együtt az Asc-sel:

Ptolemaiosz szerint Delphinus olyan, mint a Szaturnusz és a Mars. Merkúr-Jupiter jellegű. Egyszerű megjelenést, vidámságot, terjesztést és kettősséget, vadászat szeretetét és általában a sportot szereti, de kevés boldogság hoz. Van kedv az öröm, az egyházi ügyek és az utazás iránt, de veszélyt jelent a hálátlanság miatti szenvedés.

Toliman együtt az Mc-vel:
Aki ezt a csillagot kapja a horoszkópban, azt nagy lelkesedéssel veszik észre bármilyen ok miatt, amelyet felölelnek, és valószínűleg önmagából is  feláldoz ezért. Valóban az energiák bőséges áramlását jelzik belülről vagy felülről.

Asztrológiailag olyan, mint a Nap, és ábrázolja a barátokat, a kifinomultságot és a tiszteletbeli pozíciókat. Emelkedéskor ez a csillag a lótenyésztőt vagy edzőt jelzi.  A Toliman Venus egyik aspektusa az emelkedéskor olyan állampolgárokra utal, akik állatorvosokká válnak. A beállítás során természetesen a csillag a fenti leírásokkal kapcsolatos bajokra utal, ilyen problémák lehetnek a lóval kapcsolatos balesetek vagy a magas helyről történő esés.

Mirfak a Holddal
Befolyások: Ptolemaiosz szerint Perseus olyan, mint a Jupiter és a Szaturnusz. Azt állítják, hogy intelligens, erős, merész és kalandos természetű, de hajlamos hazudni. A kabalisták szerint a héber Lamed betűvel és a 12. Tarot Arkánummal az  "Akasztott ember" -vel társul.

A csillagkép olyan eseményekre utal, amelyek nagyszámú embert befolyásolnak, különös tekintettel a nagyobb meteorológiai jelenségek által okozott eseményekre. Amikor kiemelkedik a szülési diagramban, azt állítják, hogy a kalandos egyéneket jelöli, de azokat is, akik másokkal való kapcsolatuk során kevésbé őszinték.


Nézzük az aszteroidákat


Hopi 2938
(Amerikai indián törzs, amely anyaágú és matriarchális szerkezetű). Amerikai Indiánokhoz, indián helyszínekhez, tradíciókhoz, történelemhez kapcsolódó karma. Kisebbségi csoportokkal, őshonos népekkel összefüggő dolgok, elsősorban harcok és küzdelmek. Kiszolgáltatottság.
Területi viták. Csapdák, rajtaütés, közelharc (elsősorban késekkel)

Hygeia 
Asztrológiai jelentése:
- higiénia, tisztaság
- testi és lelki tisztulási folyamatok
- öngyógyítói képességek
- gyógyulás a test–szellem–lélek hármas szintjén
- az a képesség, hogy rendet tudnunk teremteni magunk körül, és a rendteremtés egyúttal az egészségünket erősíti
- holisztikus gyógymódok és terápiák
- mértékletesség, a helyes egyensúly megtalálása
- lelki és mentális egészség, amelyen a fizikai alapul
- „ha piszkos vagy, beteg is vagy” elve, az „ép testben ép lélek” filozófiája
- hozzá kapcsoljuk a rituálék szent tereinek megteremtését, a hétköznapi mágia gyakorlati lépéseit (mint például a tértisztítás, térharmonizáció) és a minden szempontból egészséges élettér létrehozását is.

Fényszögkapcsolatai:
Hygeia tisztasággal és egészséggel (vagy az ezek utáni vággyal) telít mindent, amit a születési képletben megérint. Elsősorban a személyes bolygókhoz és a tengelyekhez vetülő fényszögei lényegesek.
A harmonikus kapcsolódások a Nappal stabil életerőt, a Holddal kiegyensúlyozott lelkiséget, a Marssal aktív, energikus egészségmegőrzést jeleznek, amelyben nagy hangsúlyt kap a rendszeres testmozgás. A jótékony Hygeia fényszögek a Vénusszal az egészséges érzékiséget, a Merkúrral pedig a gondolatok
tisztaságát szimbolizálják.
A nehéz fényszögek azonban azt mutatják, hogy a szülöttnek mindezek nem álltak a rendelkezésére az előző inkarnációk során, és most valószínűleg még inkább arra törekszik, hogy megteremtse a harmóniát önmagában és a környezetében egyaránt. Jelezhet komoly karmikus sérüléseket is, amelyek betegségek, nehéz fizikai állapotok formájában törnek a felszínre. Ha az
Ascendenssel áll együtt, akkor a szülött a mostani életet szeretné a teljes gyógyulásra szánni, ha pedig az MC-vel, akkor hivatásként választhatja a gyógyítást, az egészségmegőrzést, a térrendezést, vagy a hétköznapi mágiát igénylő foglalkozásokat.

 Aesculapia 1027 (Nevét Aszklépiosz, a gyógyítás félistenének szentélyeiről kapta). Gyógyító munka, gyógyítói képességek, rendszerezés, kutatás, újítás. Egészséggel összefüggő transzformáció, csodálatos gyógyulások, újjászületés.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése