Tüzes évkezdet - miért hallunk annyi tűzesetről?


Ha megfigyelitek, most egymás után tűzesetekről hallunk: 
ausztrál bozóttűz (amit emberi hanyagság okozott) , német állatkerti tűz (egy anyuka és a lánya okozták), most Debrecenben gyulladt ki egy repülő! Szilveszterkor Halásztelken, Leányfalun, Szigetszentmiklóson és Balatonakarattyán is több száz négyzetméteren égett az aljnövényzet a tűzijátékok miatt. Érden egy garázs teteje gyulladt meg, Nemesgörzsönyben egy óvoda melléképülete, míg Nyírábrányban egy nyári konyhában keletkezett tűz, miután odarepült egy-egy tűzijáték. Szegeden és Körmenden erkélyen tárolt tárgyak gyulladtak meg a tűzijátékoktól. Kőszegen egy általános iskola műanyag sportpályáján égett a műanyag borítás 10 négyzetméteren (mindezek direkt tiltás vagy felszólítás ellenére tüzijátékozás miatt), előtte még egy adventi koszorú kapott lángra egy kórházban...

A magyarázat: a Nap, amely el tudja égetni (!) a többi bolygót, most épp beállt egy olyan helyre a Bakban, ahonnan mind a Bak elején levő Jupitert, mind a Merkúrt, mind a Bak végén levő Szaturnuszt (és talán a Plútót is) égetni tudja. Ezt hívják kombusztaságnak. A kombusztaság szó szerinti értelme pedig elégetés!!!
Vagyis egyszerre sokféle dolgot megtalál a Nap égető ereje, nemcsak tűzeseteket okozva, hanem pl. Norvégiában 17-18°-os meleg van január elején, míg Ausztráliában 41°.
Ezt az égető hatást sajnos most nem sok minden tudja kivédeni, talán csak a közeledő Szaturnusz van rá néminemű gyengítő hatással. Mit jelent ez? Ha kellő önfegyelemmel, felelősségel és komolysággal figyelünk most a dolgokra, akkor megelőzhetőek a hasonló esetek. Ugyanis, ha megfigyeltétek, mindegyik esetben emberi hanyagság, fegyelmezetlenség és nemtörődömség okozta a károkat! Kérlek, figyeljetek erre, és figyelmeztessétek a környezeteteket is!


NAP - SZATURNUSZ EGYÜTTÁLLÁS
Bár ez az állás csak 12-én, vasárnap lesz egzakt, de már 2-tól hat egészen 20-ig.
Ez az jelzi nekünk, hogy egyrészt a Bak és Vízöntő Ascendensűek elvakultak lehetnek, rosszul mérik fel a helyzetüket és emiatt rossz döntéseket hozhatnak. Nem veszik észre a nyilvánvalót, félreértelmezhetnek dolgokat és emiatt bepánikolhatnak. Erre figyeljenek jobban a napokban!
Másfelől pedig a szaturnuszi dolgok nem látszódnak tisztán, elégnek, tönkremennek, akár általánosságban , akár a saját képletünkben értelmezzük.
Szaturnuszi dolgok lehetnek a régi, használt dolgaink, az időse emberek, a rendetlen, kupis helyek, az exeink (azért ne égessük el őket, ha lehet! ), egészségügyi értelemben pedig a csontok, bőr, izületek és körmök.
Általánosságban a Szaturnuszhoz tartoznak a kórházak, temetők, börtönök, kolostorok, öregek otthona, a szemét, a csatornák, a hajléktalanok.
Saját képletünkben pedig azokat az életterületeket illeti, amelyek a Bak vagy Vízöntő jegyében kezdődnek, ill. ahol a Szaturnusz átmegy tranzitban.



A NAP EGYÜTTÁLL A MERKÚRRAL
A Merkúr kombuszta lesz, azaz együttáll a Nappal, és ezzel egy olyan időszak következik, amikor nem látunk tisztán valamely fontos dologban. Rossz a gondolkodásmódunk vagy tévesek a következtetéseink. Az is lehet, hogy ezt külső körülmények okozzák - ezért semmiképp se ostorozzuk magunkat, főleg ne a másikat.
A lényeg inkább az, hogy fontosabb döntéseket ne hozzunk meg az elkövetkezendő napokban. Ha egy fontos döntés meghozatala mégsem várhat, akkor tegyünk óvintézkedéseket: járjuk körbe a témát minden szempontból, és kérjük ki több, az adott témában nálunk tapasztaltabb ember véleményét is.
A következő napok műszaki cikkek vásárlásának sem igazán kedveznek.
Ha elveszne valamilyen irat, könyv, papír vagy műszaki cikk a lakásban, valószínűleg azért nem találjuk, mert eltakarja valami, amit rátettünk. Ez esetben érdemes mindenféle dolog alá benézni.
Az Ikrek és Szűz Ascendensűekre különösen hat ez az időszak, elvakultak lesznek jan.20-ig, nem látnak tisztán. Szerelembe is eshetnek, de ez tönkreteheti őket, mivel nem a valóságot látják. Ezért szoronganak, félnek, aggódnak olyan dolgok miatt is, ami miatt nem kéne - ami miatt meg kéne, azt nem veszik észre. Rájuk különösképp vonatkozik, hogy ebben az időszakban ne hozzanak fontos döntéseket!



MERKÚR - NAP - SZATURNUSZ - PLÚTÓ EGYÜTTÁLLÁS A BAKBAN
A Szaturnusz (fegyelem, kitartás, kötelességvállalás, céltudatosság, határok szűkösség) együttállásban a Plútóval (gyökeres átalakulás, transzformáció, rögeszmésség). Plútó tehát a Szaturnusszal együttállásban szívósságot és egyben kíméletlenséget hoz.
Melléjük csatlakozik a Naptól kombuszta Merkúr és ez a négy bolygó egy ún.stelliumot hoz létre (többszörös együttállást).
És a Nap kombusztává fogja tenni az egész bagázst. Tehát mind az Ikrek, Szűz, mind a Bak és Vizöntő Ascendensűek (esetleg még a Skorpiók is) elvakultak, félreinformáltak lesznek, kapkodnak, rossz döntéseket hozhatnak.
Ez megnyilvánulhat a közlekedésben éppúgy, mint a munkahelyen vagy a magánéletben.
A Szaturnusz ellenben nem fogja lesújtani (tönkretenni) sem a Merkúrt, sem a Napot, talán csak kicsit gyengít rajtuk. Vagyis talán némi fegyelmezettség enyhithet a dolgokon. Ezt talán az Oroszlán Ascendensűek fogják leginkább megérezni.
A Plútó hatására azonban az Ikrek, Szűzek, Oroszlánok, Bakok és Vízöntők egyaránt rögeszmésen nyomathatnak, erőltethetnek elvakultan olyan dolgokat, változásokat, amiket nem kéne, mert mondjuk nincs itt az ideje, vagy csak bajt hoz rájuk.
Tehát lefordítva, mitől óvakodjunk főleg a mai nap, de amúgy a környező napokban is? A közlekedésben az erőszakos nyomulástól, az "akkor is beférek a sávba, ha nem férek be" tipusú erőltetéstől, a "rádmászok, mert lassú vagy" erőszakoskodástól, a "megfenyegetlek, mert nem azt csinálod,a mit én akarok" viselkedéstől. De mindez érvényes a magánéletben is: ne most erőszakoljunk ki dolgokat, ne nyomuljunk, ne fenyegetőzzünk, de közben készüljünk rá, hogy mások ezt fogják tenni velünk! Esélyesek ilyenkor a tömegbalesetek, természeti katasztrófák éppúgy mint a bűnesetek, leszámolások, erőszakos tömegmegmozdulások, háborús cselekedetek de akár simán háztartási balesetek. Műtétet se tervezzünk ezekre a napokra!
Mit tehetünk tehát? Mindenesetre ne mi provokáljuk ki a sorsot, inkább vonuljunk vissza amennyire lehet pár napig és inkább különböző terápiákban, magunkkal foglalkozásban, elmélyült tanulmányokban éljük ki ezt az energiát. A Szaturnusz korlátozó, de nem tönkretevő energiáit tudjuk erre leginkább használni. Próbáljunk önfegyelmet gyakorolni, ne higgyünk el első látásra/hallásra mindent, próbáljunk a dolgok mögé nézni, és nagyon óvatosnak lenni mindenféle megnyilvánulásunkban.
Főleg azokra vonatkozik ez, akiknek a horoszkópjában érzékeny helyen lesz ez a stellium, értve ezalatt, hogy tengelyeken, vagy az I.házban vagy a Napjukon, születési uralkodó bolygójukon állva.
Amúgy, ha megfigyeltétek, nem szoktam ennyire komolyan "ijesztgetni" az előrejelzéseimben, de most ez az állás tényleg komolyságot, odafigyelést és hideg fejet igényel tőlünk. Tipikusan ez a "jobb félni, mint megijedni" helyzet. Kérlek, legyetek óvatosak és vigyázzatok magatokra!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése