2020. január 4., szombat

Örömteli, egyszerű dolgok januárra


♠ Írd le szíved vágyait, amikor elindulsz az Egyszerű Bőség ösvényén.


♠ Ha van kedved, próbáld ki Hoppin’ John hagyományos újévi vacsoráját: feketeszemű bab (szerencsét hoz), rizs (az egészségért), leveles kel (ez biztosítja a jólétet), sült sonka és kukoricakenyér (egyszerűen csak, mert finom). Remek téli salátát készíthetsz főtt feketeszemű babból, kockára vágott zöld és piros paprikából és vöröshagymából vinaigrette öntettel, szobahőmérsékleten tálalva.♠ Nézd át otthon az irataidat, és tegyél rendet az íróasztalodon, hogy az új évet frissen kezdhesd. Dobj ki mindent, amit csak lehet. Akaszd ki a falinaptárt. Alakíts ki otthon egy saját helyet, ahol a lehető legkényelmesebben tudod elvégezni a szükséges papírmunkát.

♠ Menj el egy jó papír-írószer üzletbe vagy egy nagyobb könyvesboltba, és keress egy szép üres füzetet, amelyet hálanaplóként használhatsz.
Látogass el egy művészellátó üzletbe, és nézz körül. Ismerd meg az önkifejezés sok különböző technikáját: élénk színek, papír, vászon, agyag. Válassz egy fekete borítójú, spirál kötésű vázlatfüzetet a kollázsterápiádhoz. Az én kedvencem a 25x25 centiméteres, négyzet alakú füzet.

♠Tegyél fel pár mágneses képkeretet a hűtőszekrényre, és készíts hálakollázst. Tedd bele azoknak a fényképét, akiket szeretsz, és akiknek hálás vagy, például a családodat, a barátaidat és a házi kedvenceiteket. Tegyél bele emlékeztetőket azokról a kis dolgokról is, amelyekért hálás vagy, mint például az autószerelő váratlanul alacsony számláját. Ha van valami konkrét dolog, amelyet különösen szeretnél bevonzani az életedbe, arról is tegyél ide egy képet, és már előre mondj érte köszönetet.

♠ Készülődj egy téli idillre. Spájzolj be igazi kakaóból és kis pillecukor figurákból, és legyen otthon egy tábla csokoládé is, hogy legyen csokiforgács a díszítéshez. Készíts tejszínhabot, és tartsd a hűtőszekrényben.

♠ Ha leesik a hó, és szénszünetet hirdet az iskola, maradj otthon a gyerekekkel. Töltsétek pizsamában a napot. Ha van kandallótok, lobogjon benne a tűz egész nap. Építsetek együtt hóembert, menjetek szánkózni, és egyetek paradicsomlevest és sajtos melegszendvicset ebédre. Szundítsatok egyet délután. Élvezzétek ki a váratlan szabadnapot.

♠ Menj el egy ócskáshoz. Ha egyet sem ismersz, érdeklődj utána. Minden nőnek szüksége van egy jó kacatboltra.

♠ Süss egy jó tömör, csokis-gyömbéres sütit iskola utáni uzsonnára a gyerekeknek. Olvasgass szakácskönyveket, és keress benne igazi téli recepteket. Ne közönséges juharszirupot használj, hanem keresd meg a legeslegjobbat, és azt használd a sütéshez.

♠ Menj el a legközelebbi könyvtárba, és olvasgass olyan magazinokat, amelyekre nem fizetsz elő. Én havonta egyszer megteszem ezt. Jó móka, és sok pénzt spórolsz.

♠ Ültess tavaszi virághagymákat – mini nárciszt, jácintot és tulipánt – otthon, hogy virágozzanak, és a tél közepén is felderítsék a lelkedet és az otthonodat színükkel és illatukkal. Menj el egy virágüzletbe, és kérj direkt erre a célra termesztett virághagymákat.

♠ Látogass meg olyan weboldalakat, amelyek kertészkedni tanítanak. Az Egyesült Államokban Renee Shepherd ad remek ötleteket ínyenc zöldségekhez, fűszer- és gyógynövényekhez és a konyhakerthez a www.reneesgarden.com oldalon, az Egyesült Királyságban pedig Sarah Raven segít virágoskert tanácsokkal a www.thecuttinggarden.com oldalon.

♠ Ebben a hónapban nézegess kertészeti katalógusokat. Vágd ki a kedvenc virágaidat, és készítsd el papíron az ideális virágoskertet. Éld ki a rózsalugas iránti szenvedélyedet a kertészkollázsban, és illeszd be az illusztrált felfedezőnaplódba. Tégy úgy, mintha titkos kertet építenél, ahová visszavonulhatsz az emberek elől. Milyen ez a kert? Milyen kiegészítőkkel és bútorokkal rendeznéd be? Ezeket is add hozzá a kollázshoz. Engedd, hogy először papíron bontakozzanak ki az ötleteid.

♠ Rendelj egynyári virágmagokat, hogy februárban már elkezdhess a házban ültetni.
 (Egyszerű Bőség)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése