JANUÁR


Köszöntsük együtt az újévet,
Mely ismeretlen dolgoktól terhes.
(RAINER MARIA RILKE)

Beköszönt a január, az új kezdetek és dédelgetett emlékek időszaka. Hagyd, hadd szövögesse a tél a maga csodálatos varázslatát: hideg, csípős, gyapjúsálas napok, ízletes vacsorák hosszú téli estéi, élénk beszélgetések és magányos örömök. Kint, miközben puhán hull a hó, egyre hidegebb lesz. A természet békésen pihen. Nekünk is ezt kell tennünk. Húzódj a kandalló mellé. Ez a hónap az álmodozásé, a belső utazásé. Tekints az eljövendő év elébe.



Vannak évek, amelyek kérdéseket tesznek fel, és vannak, 
amelyek válaszokat adnak.
(ZORA NEALE HURSTON)



Az új év első napja. Friss kezdet. Az élet új, megírásra váró fejezete. Ilyenkor kell feltenni, örömmel fogadni és szeretni az új kérdéseket. Ilyenkor kell felfedezni a válaszokat, majd megélni őket az öröm és önfeltárás átalakító erejű évében.
Teremts ma magadnak egy csendes kis szünetet, amikor tollal a kezedben álmodhatsz. Csak az álmok adhatnak életet a változásnak. Milyen reményekkel nézel a jövő elébe, ahogy visszatekintesz az elmúlt évekre? Amint átveszed a saját elégedettséged feletti gyámságot, fokozatosan megtanulod örömmel fogadni szíved finom vágyakozásait. Idén a nagy elhatározások helyett inkább legbensőbb vágyaidat írd le. Azokat az álmokat, amelyeket rejtegettél, arra várva, hogy elérkezzen az idejük. Bízz benne, hogy most jött el a megfelelő pillanat. Tedd fel a kérdéseket. Az Egyszerű Bőség útját járva bízunk benne, hogy megjönnek a válaszok, és hogy nap mint nap rá fogunk ébredni, hogyan élhetjük meg őket.


Változtass a hozzáállásodon, és kezdd azzal ezt a csodálatos új esztendőt, hogy hiszel. Higgy magadban. És hidd, hogy létezik egy szeretetteljes Forrás – egy Álomvető –, aki csak arra vár, hogy a segítségét kérd álmaid valóra váltásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése