KÖNYVAJÁNLÓ

Andrea Owen : Hogyan ​ne érezd magad sz*rul 

14 rossz szokás, ami a boldogságod útjában áll


Ez a kötet nőknek szóló, szókimondó és lényegre törő segítség az önfejlesztéshez. Világos és valós képet fest azokról az elterjedt, önromboló viselkedési formákról, amelyekkel a nők gyakran keserítik az életüket. Szélhámos-szindróma. Kegyetlen belső kritikus hang. Katasztrofálás. Folyamatos mások kedvében járás.


Andrea Owen, a nemzetközi hírű életmód-coach és segítő világossá teszi, hogy mi állhat ezen láthatatlan, de kifejezetten kártékony szokások hátterében. Minden egyes fejezetben igyekszik kibillenteni minket, olvasókat a megszokott működési mechanizmusainkól, hogy boldogabban és elégedettebben élhessünk. A fejezetek rövidek, egyértelműek és jól befogadhatóak, a szerző pedig kerüli a súlyos elemzéseket, sokkal inkább a tudatosság előmozdításához igyekszik eszközöket adni.


Eredeti mű: Andrea Owen: How to Stop Feeling Like Shit

Twitter: https://twitter.com/andrea_owen



Ez a kifejezetten nőknek szóló önfejlesztő könyv azt a 14 negatív szokást vagy beidegződést veszi górcső alá, amelyekkel főleg a nők bántják, ill. akadályozzák magukat a kiteljesedésben és a boldog életben.
Ilyen a belső kritikus (amelyet mindnyájan jól ismerünk) , az elszigetelődés (amikor legnagyobb szükségünk lenne a segítségre), az érzéstelenítés különféle élvezeti szerekkel, a folytonos másokhoz hasonlítgatás, az önszabotálás (mikor végre elérnél valamit és puff, hirtelen azon kapod magad, hogy lerombolod az összes eredményed). Ilyen az imposztor-szindróma (mikor csalónak érzed magad a saját életedben), a másoknak való mindenáron megfelelés, a totális maximalizmus, a rohadt erős nő mítosza, az irányításmánia, a vésztjósló fantáziák nevelgetése, a bűnbak keresés, a cinizmus és a túlteljesítés.
A szerző ezeket fejezetekbe rendezve tárgyalja, erős, fekete-fehér kifejezésekben, szókimondó stílusban, szóval semmiképp sem maszatol, és nem simogatja a piciny pillangó-rózsaszín lelkecskédet csillámpónis matricákkal. Keményen de szeretteljesen megértő stílusban „mondja meg a frankót”. Minden fejezethez elgondolkodtató kérdések, megoldandó feladatok és megoldás-javaslatok dukálnak. Mindenképp arra biztat, nézz szembe nyugodtan magaddal, csípd fülön a gonosz kis manókat akik a füledbe suttognak és találj rá a saját megoldásodra, hogyan tudnád kordába tartani őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése