Merkúr belép a Mérleg jegyébe

A kritikus Szűz után a kommunikációnk harmonikusabbá, diplomatikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válik Udvariasak, kedvesebbek, nyitottabbak, diplomatikusabbak vagyunk, amikor a Merkúr a Mérlegben van.
Merkúr a Mérlegben: Született diplomata, remekül alkalmazkodik, együttműködik környezetével. Intellektuális és kompromisszumképes, törekszik a harmóniára, figyelembe veszi mások igényeit is. Kapcsolataiban rugalmas és igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Problémái vannak az önálló döntéshozatallal, szüksége van mások véleményére, egyedül túl határozatlan. Gyorsan tanul, mindig megfelel a követelményeknek, de színészkedésre hajlamos. Gyermekként is rugalmas, alkalmazkodó, általában kiegyensúlyozott.

Mérleg Merkúrú gyerek:
A Merkúrnak a Mérlegben nincs méltósága, vagyis megnyilvánulásai függnek majd a jegyurának, a Vénusznak a képletbeli helyzetétől, emelllett kicsit inkább "lustább", legalábbis a tanulásban. De mivel Levegő jegy és nem is igen szereti az egyedüllétet, érdemesebb neki tanulócsoportban vagy legalábbis párban tanulnia baráttal, barátnővel, vagy akár még szülővel is...ha egyedül hagyják a tankönyv felett, akkor csak elábrándozik felette, ha pedig az Interneten, akkor arra nyitunk be, hogy csemeténk megint a barátaival csetel a facebookon vagy más közösségi oldalon.Mivel a Vénusz uralja a művészeti ágak, a művészeti feldolgozása jobban megragadja, mint a száraz tények, pláne ha mindezt közösségben teheti (a magántanulóság nem nekivaló!).
Vénuszi hatás: szeret tetszelegni, szereti, ha szeretik, ha ezt megkapja a nagyon motiválható lesz, vezessük rá, hogyan használja fel a megszerzett tudást az emberekkel és a másik nemmel való kommunikációban és nyert ügyünk van. 
L. Beyoncé (énekes), Alain Delon (színész), Catherine Deneuve (színésznő), Matt Damon (színész).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése