Nap a Mérleg jegyébe lép


Az elmúlt hónapban sokat dolgoztunk, gondolkodásunk racionálisabb, gyakorlatiasabb volt, mint általában. ideje hát egy kicsit megpihenni és inkább a kapcsolatainkra irányítani a figyelmünket. A Mérleg időszakában már nemcsak a létszükségleteink kiekégítése fontos, élvezni is szeretnénk az életet. Könnyebben kötünk barátságokat, vágyunk a társaságra, szerelemre. Nehezebben viseljük a konfliktusokat, jóval nagyobb a kompromisszumkészségünk, békésebbek, tapintatosabbak vagyunk, toleránsabbak. Jó időszak ez az alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusok rendezésére is. A Levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) különösen harmonikusan élhetik meg ezt az időszakot.

Az Oroszlán Ascendensűek viszont egyre nehezedőbbnek érezhetik a körülményeket, ugyanis az uralkodó bolygójuk, a Nap ami még augusztusban fényesen ragyogott az égen, uralomban, szeptemberre a Szűz jegyére megkopott a fénye, és a Mérlegben végképp romlásba, azaz exilbe kerül. Ilyenkor nagyobb az esélye a testi/fizikai panaszoknak, fáradékonyabbak, egyre kevesebb dolog érdekli őket. Pihenjenek sokat ez most nem az ő idejük!
A Mérleg jellemzése:
A Mérleg jegy alapvető jellemvonása az egységre, harmóniára való törekvés. Létfontosságú számára az egyensúly, a béke és a harmónia, ezeknek mindent alárendel, a praktikumot és az önérvényesítést is. Kiemelkedő kapcsolatteremtő képességét emberi kötelékek létrehozására használja fel. Mindig elfogulatlan és igazságos akar lenni, aki minden szempontot megvizsgál és mindenki véleményét figyelembe veszi, ez azonban gyakran gyengeséghez, bizonytalankodáshoz vezet, ilyenkor a Mérleg billeg, és döntésképtelenné válik. Hajlamos kibújni a döntéshozatal felelőssége alól, tervei gyakorlati kivitelezését is szívesen hagyja másokra. Az arany középutat keresi, a túlzásoktól menekül, a káoszt és rendetlenséget éppolyan rosszul tűri, mint a túlzott szabályokat. Életében fontos szerepet játszanak a művészetek, ezek jelentik számára a vágyott szépséget és harmóniát.
Legmagasabb szintjén a Mérleg számára a szeretet a legfontosabb, egész életét, lényét áthatja. Ez a szeretet a fizikai valóságtól független, nem testi, anyagi szeretet, hanem mélységes lelki kötődés.
Középső szintjén már nagyobb szerepet játszik az anyagi világ, ezért nagyon gyakori, hogy a tudatalattiban lappangó feszültségek és érzések a művészetben keresnek kitörési módot.
Legalacsonyabb szintjén a külvilágnak akar megfelelni, a külsőségek rabja, aki mindenkinek tetszeni akar, ezért feltűnősködik, szerepet játszik, valódi háttér és tudás nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése