Állócsillagok az Ikrekben : ALDEBARAN


Halványrózsaszín csillag a Bika déli vagy bal szemén.
Jelenlegi helyzete (2018): IKREK 10°02’12”

Ptolemaiosz szerint Mars természetű. Alvidas úgy véli, hogy Merkúr, Mars, Jupiter konjunkcióhoz hasonlít.

Tisztelet, okosság, ékesszólás, állhatatosság, népszerűség, integritás, bátorság, kegyetlenség, lázadás, felelősségteljes állás, köztisztelet, más révén hatalom és vagyon növekedése, de erőszak és betegség veszélye is, sajnos jótékony hatása nem tartós.
Ez a tavaszi nap-éj egyenlőség csillaga. Ez az év indulása, egy kezdés, egy határozott pozitív indíttatás. Ha ezzel együttáll valami, akkor hatalmat, méltóságot hozhat mindenképpen, valamiféle pozitív dolgot, amire azért nem árt vigyázni, mert hosszabbtávon járhatnak veszélyek is vele.


Tisztelet, okosság, ékesszólás, állhatatos, népszerűség, integritás, bátorság, kegyetlenség, lázadás, felelősségteljes állás, köztisztelet, más révén hatalom és vagyon növekedése, de erőszak és betegség veszélyes is, tehát sajnos jótékony hatása nem tartós.

Ha kulminál a képletben: tisztelet, támogatás, szerencse és előny révén.
Ha felkelő: jó ember alapvetően, de bizonyos állások mellett gyilkossá válhat.

Esemény-, és városhoroszkópban áradást jelez. 



"Királyi csillagnak" is tartják, mert a marsikus erőszakosságot és a jupiteri méltóságot, kegyelmet közvetíti. Felemelkedést,szerencsét, megbecsülést, hatalomba jutást jelenthet, "halhatatlanná", azaz híressé tehet, de rossz pozícióban ártalmas, veszélyes. Veszteséget, válságot, rendellenes érzéseket, perverzitást jelenthet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése