Merkúr a Rák jegyébe lép

A  merkúri hideg-száraz hatás minőségek a hideg-nedves minőségekkel találkoznak a vízes jegyekben. Ebből a hideg, azaz a befeléfordulás ami közös, de amíg a száraz minőség a stukruráltságra hajlamosít, addig a nedves a képlékenységre. 

A vizes Merkúrú emberek tehát sosem úgy gondolkodnak mint az átlag, érzékeléseiket szubjektív szűröjükön, azaz az érzelmeiken engedik  át minden alkalommal.

Ezért a Merkúrnak a Rákba lépésével analógiában gondolataink szűkebb, családi körre fókuszálhatnak és érzelmi befolyásoltság alá kerülhetnek.


Mivel az intellektust, józan észt szimbolizáló bolygó egy érzelmi jegybe kerül, érzelemdús, fantáziadús, színes gondolkodás, kommunikáció jellemző erre az időszakra. Lehet, hogy többet fantáziálunk, álmodozunk. Intuitívebbek lehetünk, könnyen rá tudunk hangolódni másokra. Ugyanakkor érzékenyebbek, szeszélyesebbek is lehetünk.

Az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek viszont véget ért a jóvilág, az eddigi energiadús időszak a semmibe veszik. Itt az ideje letenniük a lantot és pihenésbe kezdeniük!



RÁK MERKÚR születési képletben

 A Rák jegyében is nagyrészt peregrin a Merkúr, ezért relatív helyzete nagyon függ az urától, azaz a Hold helyzetétől adott képletben. Igaz a Rák jegyének 10-20° közötti tartományában levő Merkúr egész jól áll, sőt erős lehet, úgyhogy olyankor a szülött jó felfogóképességű és vízjegytől meglepően jó absztrakciós, elvonatkoztatási képeséggel rendelkező ember lehet, okos, gyorsan gondolkodó, pláne mivel a Rák kardinális, azaz gyorsan döntő, kezdeményező jegy. Bár ilyenkor is segíti a felfogást az érzelmi átélés, mint minden Víz-jegynél. Érdemes a tanultakat érzelmekhez kötni, ennek kiváltására jó lehet egy könyv vagy film, vagy akár a dolgok eljátszása, megszemélyesítése is. Szeret a lelkiséggel, a dolgok lelki hatásával is foglalkozni. Megszerzett tudásával sosem fog kérkedni, inkább mások segítésére használja föl. Negatívabb esetben saját ingadozó érzelmei elhomályosíthatják az ítélőképességét.

Holdi hatás: anyáskodás, gondoskodás vezérli tetteit, ezért előrevivő lehet, ha őneki kell másoknak elmagyaráznia , megértetnie  a tananyagot.

L. Diana hercegnő, Carl Jung (pszichiáter), Angela Merkel (politikus)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése