A Merkúr az Oroszlán jegyébe lép (aug.4-ig)

 

Az Oroszlán Merkúr időszakában kreatívabbá válhatunk. Kevésbé álmodozunk, kevésbé tudják az érzelmek befolyásolni a gondolatainkat, kommunikációnkat, mint ahogy a Rákban. Kommunikációnk energikusabb, meggyőzőbb, rámenősebb, mint az álmodozó Rák Merkúré. Mivel az Oroszlán Merkúr tüzes jellegénél fogva jobban kiereszti a hangját, gondoljunk csak az oroszlán bömbölésére!

TŰZ JEGYEKBEN


A tűz elem a száraz és meleg ősminőségekből épül fel. A száraz (strukturált, rendszerezett) minőséggel passzol a Merkúr, ahogy az előbb láttuk, de a meleggel, ami kiáradás, szétáradás, azzal nem annyira. Ezért nem is ezekben a jegyekben van toppon a Merkúr. Érdemes ezért a tűz jegyű Merkúrú gyerekeknél valamiféle aktivitással összepasszítani a tanulást, pl. hadd járkáljon közben, vagy táncikálás közben memorizáljon ill. mint egy Nyilas ismerősöm, aki még az egyetemi vizsgáira is a villamoson zötykölödve tudott csak tanulni. Tanulhat a szabadban is, ne kényszerítsük mindenképp a négy fal közé! A versenyszellemükre is mindig lehet hatni, mert ők is hatni akarnak a tudásukkal! :)


Az Oroszlán jegyében a 18-27° között levő Merkúr az ami kap egy kis potenciált, ha itt van a gyermek Merkúrja, könnyebben tanul, ha nincs, akkor többek kell belefektetnie a tanulásba. De mivel az Oroszlán szilárd jegy, ezért jobban hajlama van a kitartó vagy elmélyedősebb tanulásra, de nagyon ő sem erőlködik, viszont Oroszlán Merkúrral hangereje aztán van neki, ajánlható, hogy eressze ki időnként (színjátszás, hangoskodás, éneklés, sportversenyek stb.). Főleg ha sok dicséret éri, akkor kezelhetőbb, az Oroszlán Merkúrt mindig dicsérjük meg az eszéért!

Nap hatás: villogni akar megszerzett tudásával.

L. Tóth Zoltán (sportedző), Barack Obama (politikus), Michael Jackson (énekes)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése