A hónap istene: Agni

  Sok kultúrában a tűz az első elem, amely minden mást létrehoz.  A tűz a vezető, a teremtő és néha a pusztító elem.  Melegen tart minket és főtt ételeinket,  és a kandalló az otthon szívének számít. 
 
A tűz, a nyár eleme, a szenvedélyt képviseli, és fizikai motivációt szül a dolgok elvégzéséhez. Ez egy kreatív elem, amely könnyen párosítható az őt tápláló levegő elemmel.  


Sok elemi rendszer vezette be azt az elképzelést, hogy az univerzum egy őstűzből készült, amely a négy elemet generálta; ez az elképzelés még mindig létezik abban az elképzelésben, hogy a lélek a szív körül helyezkedik el, és hogy a szenvedély és a szeretet meleg és szívből jövő.  

A tűz fontos a hinduizmus alapelvein belül: a házaspárok a tűz körül járkálnak, hogy jelezzék elkötelezettségüket és fogadalmukat, a tűzhely pedig minden otthonban a családot jelképezi, és a tüzet adja, amely táplálékot főz.  Agni a tűz hindu istene és megtestesítője;  az ő energiája a világ összes tűzének forrása és lényege.  Ő a villámlás és a szikra istene, amely minden tüzet elindít, és minden áldozati és szent láng istene.  Agni uralkodik minden gyúlékony dolog felett, mint a tömjén, gyanta vagy gyufa.  


Tűzáldozatot mutatnak be Agni szobrainál, melyek ott  
találhatók, ahol a tűz elem: a templomok délkeleti sarkában. 

Agni gyakran fekete vagy nagyon sötét bőrrel jelenik meg.  Négy karja és néha két feje van (jelképezve a tűzhelyet és az áldozati tüzet egyaránt), és vagy kecskén ül, vagy szekere van négy vörös lóval és hét kerékkel (a hét szelet képviseli).  

Agni akkor hívható, ha több szenvedélyre és tűzre van szükséged az életedben.  Akkor is idézhető, ha túl sok a tűz,  hogy kordában tartsa a felhevült érzelmeket, például a haragot.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése