2020. június 27., szombat

Országok horoszkópjai


Az asztrológia szerint viselkedésünket, életvezetésünket befolyásolják a csillagok, különösen az, hogy melyik jegyben születtünk. Nincs ez másképp akkor sem, ha útra kelünk. Más országok illenek a vakáció eltöltéséhez egy Kosnak, mint egy Bikának vagy más jegyeknek....Kétségtelen, hogy a különbözô népcsoportokat (országokat) bizonyos tulajdonságok jellemzik. Ezeket a tulajdonságokat földrajzi elhelyezkedésük alapján, állatövi jegyekhez mindenképpen besorolhatjuk. Egyébként erre elsôként Ptolemaiosz jött rá, elméletét az országok besorolásáról mind a mai napig alapként használjuk.A Kos országok harciasak, a szó szoros és átvitt értelmében is. Minden esetben a nyíltság, az őszinteség és a vélemény egyenes felvállalása jellemző rájuk. Akkor is, ha ebből konfliktus származik. Gyakran szemükre vetik, hogy önzőek, mert rendkívül jól védik saját érdekeiket. Egy biztos: erősek fizikai és lelki szinten.


Kos országok: Németország, Belgium, Anglia, Dánia, Japán, SzíriaBIKA:

A Bika országok el vannak kényeztetve: olyan csodálatos tájakat és kincseket mondhatnak magukénak, ami párját ritkítja. Ebből adódóan sok az irigyük. Olykor támadások is érik őket. Meg kell tanulniuk megvédeni magukat. A nép, jólétben él, ha nem utánoznak senkit, és nem mennek mások után birka módjára.Bika országok: Írország, Svájc, Ciprus, Lengyelország, IránIKREK:

Az Ikrek országok nyitottak, derűsek, divatosak és „kíváncsiak”. Ez olykor a kárukra lehet. Különösen akkor, ha olyasmit is beengednek, ami bomlasztó, destruktív, mérgező. Jóhiszeműségüket megfelelő keretek között kell tartaniuk. Ha ez sikerül, nem csorbul az érdekük, és közben megőrzik népszerűségüket is.


Ikrek országok: Belgium, Amerikai Egyesült Államok

RÁK:

A Rák országokra a jó együttműködés és a gondoskodás, jellemző. Képtelenek csak a saját érdekeiket képviselni, mindig gondolnak másokra, a környezetükre és a természetre. Számukra minden élő tiszteletre méltó, és a család, a nemzet szent. Imádják a hazájukat, az otthonukat, ápolják a hagyományokat.


Rák országok: Skócia, Hollandia, Paraguay, Új-Zéland

OROSZLÁN:

Az Oroszlán országok igényesek, öntudatosak, és senki mással sem összetéveszthetőek. Büszkék rá, hogy ott születtek, és a nemzetük sajátosságait viselik magukon. Olykor provokálják a többieket pusztán azzal, hogy önérzetesek. Vigyázniuk kell, hogy ez ne torkolljon felesleges „csatába”.Oroszlán országok: Franciaország, Csehország, Olaszország

SZŰZ:

A Szűz országok szorgalmasak, de sértődékenyek. Apró dolgokon képesek fenn akadni. Kritikusak másokkal, miközben ők nem szeretik, ha kritikát kapnak. Ennek mélyén az önbizalomhiány rejlik, ami abból fakad, hogy másokhoz hasonlítgatják magukat, holott értékesek és pótolhatatlanok.


Szűz országok: Horvátország, Görögország, TörökországMÉRLEG:

A Mérleg országok békések, abban azonban nagy eltérések vannak, hogy ezt hogyan érik el. Az biztos, hogy céljuk a harmónia megteremtése. Ezt terjesztik, és igyekeznek másokat is erre az útra terelni. A mérlegelés nem azért nehéz, mert döntésképtelenek, hanem azért, mert túl sok szempontot akarnak figyelembe venni.


Mérleg országok: Kína, Tibet, Indokína, Argentína, Ausztrália

SKORPIÓ:

A Skorpió országok félelmet keltenek, mert különleges képességekkel rendelkeznek. Ezt gyógyításra vagy pusztításra használhatják – bennük van a konstruktív és a destruktív oldal is. Emiatt megosztóak, és nem egyértelműen népszerűek. Erősek a tabuk a nemzeten belül. Ettől erősek és elszigeteltek egyszerre.Skorpió országok: Norvégia, Lappföld, Bajorország, Algéria, Marokkó, Izrael

NYILAS:

A Nyilas országok az igazság nevében gyakran kirohannak. Nemcsak a saját igazukat védik harciasan, hanem másokét is. Nemcsak nemes lelkűek, de naivak is, ezért olykor a vesztes oldalon találják magukat. Lelkesednek a természetért, és ugyanilyen hévvel politizálnak is. A szenvedély éltető eleme minden nemzetnek.Nyilas országok: Magyarország, Morvaország, Spanyolország, DalmáciaBAK:

A Bak országok szigorúak önmagukkal és másokkal is, emiatt nem élveznek teljes elfogadást a többiek részéről. Előfordul, hogy kirekesztik őket kedvező szövetségekből, mert nem hízelegnek, nem elég simulékonyak. Szerencsére a kitartásuk és az eltökéltségük sikerre vezeti nemzetüket.Bak országok: Bosznia, Macedónia, Albánia, Bulgária, Litvánia, Izland, Afganisztán, India, Mexikó

VÍZÖNTŐ:

A Vízöntő országok szokatlan szokásokkal és individuális öntudattal vannak megáldva. Ez őket kevésbé, inkább a környezetüket frusztrálja. Valahogy egyetlen sémába sem illenek bele. Mindig mindent másképp oldanak meg, mint ahogy az elvárható, vagy szokványos lenne. Emiatt csodabogárnak bélyegzik őket.


Vízöntő országok: Oroszország, Svédország, Etiópia

HALAK:

A Halak országok szelídek és empatikusak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy „megalszik a tej a szájukban”, vagyis kellően temperamentumosak. Főleg ha olyasmiről van szó, ami szívügyük. Elsősorban pénzügyek terén, de máshol is ügyelniük kell, hogy ne „ússzanak el”, és ne adjanak többet, mint amennyiük van.Halak országok: Portugália, Málta, Srí Lanka, Brazília
(Krősz Zsuzsanna nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése