Állócsillagok a Rákban: POLLUX


Narancssárga csillag a Déli Ikrek fején.
Jelenlegi helyzete (2018): RÁK 23°27’42”

Ptolemaiosz szerint Mars természetű, Alvidas szerint Hold, Mars és Uránusz. Agyafúrt, ravasz, életrevaló, bátor, derekas, kegyetlen és merész természetű a szülött vele, szereti a bokszolást, tiszteletet parancsoló rosszakarat jellemzi.




Mérgekkel is kapcsolatban állhat. Hozhat baleseteket, betegséget, szerencsétlenséget, hirtelen halált. Még kedvező pozícióban is ártó hatásúnak tartják. Éles eszű, ravasz, furfangos embert jelez, rossz pozícióban erőszakos, heves, kegyetlen természetet alakíthat ki. Nehéz műtétekre utalhat, a kedvezőtlen pozíció áldozattá válást is jelezhet. Jó pozícióban a jó marsikus hatásnak megfelelő hatások várhatók.

Érdekes egybeesés, hogy az immár 15.évados  Supernatural sorozat (Odaát) egyik főszereplőjének, Jensen Acklesnek a Marsával áll együtt a Pollux. És a Marssal ez a csillag erőszakos, gyilkos indulatokat hoz, gyilkosság áldozatát jelenheti, erőszakos halált gyilkosság által. Ami az izgalmas, hogy abban a sorozatban, amelyikben immár 15 évada játszik, már rengetegszer meghalt a szerepe szerint erőszakos halállal, volt ő is gyilkos, megjárta a Poklot és a Mennyeket. Megszállta démon, angyal, ördög, szellem, és ő is vált már démonná gyilkos indulatokkal.


Vagyis a szerepéből kifolyólag tökéletesen és sokszorosan megélte az állócsillag hatását (egyébként a sorozaton kívüli filmjeiben is általában gyilkos pszichopatákat játszott vagy éppen démoni erők áldozatát, talán nem véletlenül). És talán ennek az átvitt megélésnek köszönhetően a magánéletében boldogan és békésen éldegél immár nagy családjával és a családi sörözőjével. :)

És milyen hátborzongaó egybeesés, hogy Jensennek a Pollux, fogadott testvérének és legjobb barátjának Jared Padaleckinek, a sorozat másik főszereplőjének, pedig a Castor áll együtt egyik bolygójával. Az Ikercsillagok iker(testvér) kapcsolatot is hoztak!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése