Neptunusz a Halakban

A Neptunusz 2011-ben átlépett a Halak jegyébe és 2026-ig ott fog tartózkodni.

A Neptunusz a modern asztrológiában a Halak jegy társuralkodója, így elvileg mindenképp jó helyzetbe kerül a Halak jegyében.

Nézzük hát mit ad nekünk ebben a 14 évben amíg a saját otthonában tartózkodik:


Jó beleérző, megérző képességet ad, így a további években valószinüleg növekedni fog a spiritualitást űzök száma, a látnokok és médiumok megsokasodnak, és egyre többen fordulnak hozzájuk a mindennapokban.

A művészetek, főleg a zeneművészet nagy átélő szeretetét adja, igy valószinüleg hogy főleg a zene az elkövetkezendő években sosem látott magasságokba szárnyal majd (reméljük ezt a zenészek juttatásai is követik majd :P).



A képi megjelenítés modern formái is ide sorolhatók, fényképészet, filmgyártás - az egyre könnyebben elérhető masinákkal egyre többen és többen törnek majd ilyen babérokra és osszák meg az egész világgal (Halak) az alkotásaikat. És persze egyre könnyebb lesz ezeket a képeket és híreket manipulálni (megtévesztés=Neptunusz), Photoshop, vágástechnikák, filmtrükkök stb. Úgyhogy a végén magunk sem fogjuk biztosan tudni, amit látunk, hallunk az ténylegesen megtörtént-e vagy csak ügyes trükközés áldozatai vagyunk!

Sajnos a Neptunusz jelképezi az entrópiát is, mindazt ami szertefoszlik, feloldódik, és a vizeket is,  így valószinű, hogy még jobban beindulnak a vízzel kapcsolatos természeti folyamatok, olvadó jégtáblák, emelkedő tengerszintek, cunamik és belvizek, stb.




Az üzleti életben a Neptunusz a csődbejutást képviseli és a pénz inflálódását. Valószinű hogy uralma alatt átélünk még egy-két pénzügyi válságot de mindezt azért, hogy az emberek rájöjjenek nem az anyagiak csak az elsődlegesek, a lelki értékek, a szeretet, együttérzés stb. legalább olyan fontos az élet minőségéhez.

Neptunuszi dolgok az alvás és álom is, minden ami bizonytalan, ködös, homályos. Igy a viziók és látomások is, többeknek lesznek spontán meglátásaik mint eddig. Megnövekszik az álomkutatás, fellendülnek a különböző álomterápiák.



De neptunuszi terület a csalás és megcsalatás is: sokkal több sarlatán és pénzügyi csaló bukkanhat fel ezekben az időkben.

Ide tartoznak a  gyógyszerek, a nikotin, a mérgek, a kábítószerek, a hallucinációt, szédülést, zavart elmeállapotot okozó betegségek (pl. Alzheimer kór stb.). Ezek száma nőni fog.  Valószínüleg több lesz a legális könnyű drog mint eddig és többen is esnek áldozatul neki (az alkoholizmust és dohányzást se valószínű h. sikerülne eltüntetni majd csupán néhány törvényszigorítással).

 Sajnos az impotencia is idesorolható, több lesz az eddiginél is a szexuális zavarral küzdő férfi (lásd megnövekedett női nemi hormonok szintje a földön, vizekben stb.)

Valószínüleg a neptunuszi foglalkozások fellendülnek: tengerhajózás, tengerbiológia, halászat, vegyi, gázipari és olajipari szakmák, ezzel együtt  a kémkedés és a vegyi hadviselés is.

Ezenkívül a Neptunuszhoz tartozik a munkásosztály mundán értelemben, a prostítució, a kommunizmus, a cigányság, a környezetszennyezés, a politikai propaganda de a kereszténység is ill. egyes források szerint a buddhizmus is.

 Valószínüleg ezek nagyobb térhódítása lesz megfigyelhető ezalatt a majd másfél évtized alatt de legalábbis, hogy sokkal többet fognak velük foglalkozni az eddigieknél is. L.#meeto és szexuális zaklatások.
Ide tartoznak még a bérrabszolgák is, az árvaházak és a jótékony karitatív szervezetek.


Összefoglalva: 

a globalizáció (hiába is küzdünk ellene) növekedni fog, ha nem is mindig fizikai értelemben de spirituális és érzelmi értelemben mindenképp  - gondoljuk meg csak most hány család hány tagja él, dolgozik, tanul, nyaral a világ másik táján távol a családjától. Ezért növekedni fog a virtuális közösségek, családok száma is (virtuális= illúzión alapuló ). A hagyományos formák egyre jobban szétszakadoznak, jóval átláthatatlanabbak lesznek az emberi viszonyok és egyéb politikai, gazdasági és környezeti folyamatok.

Sajnos a vizek tömege is növekedni fog, pontosabban egyes vidékekről teljesen elvonódik hogy máshol pedig pusztulással fenyegessen (l. Afrika belső sivatagai - és Hollandia vagy a Maldív-szgk. elmerülése). Megnövekedhetnek a gáz és vegyi támadások ill. balesetek (l. anno Bhopalban Indiában)

Spirituális és művészi értelemben viszont virágzó korszak lesz - amennyire eddig az Vízöntővel a technikai kütyüket hajszoltuk, most áttérünk a lelkibb értékekre is. Megnövekszik a vallásos emberek száma ismét, ill. a  spirituális, ezoterikus úton járóké. Már teljesen mindennapos lesz kicsit túlozva h. a nap kezdetén megnézzük a napi horoszkópunkat ill. kártyát vetünk magunknak vagy meditálunk stb. mielőtt elindulunk munkába.



Sajnos ezzel együtt a sarlatánság és csalás , öntévesztés is felütik a fejüket, több lesz az ügyeskedés, szélhámosság,, nehezebben derül fény a  dolgokra (bár ebben talán a Kos majd Bika Uránusz  majd segít időközben). Több lesz a plátói szerelem, megnövekszik a virtuális sztárok száma, akikért már tényleg csak képzeletben lehet rajongani.

Ezzel ellentétben a prostítució is újra terjeszkedni fog hiába szorították vissza kemény intézkedésekkel - vigyázni kell, hogy az akkor felnövekvő nemzedékben ne váljon teljesen szét a lelki és testi szerelem fogalma!


A tudatmódositó szerek esetleg a törvények gyengesége vagy épp tudatos döntés következményeképp jobban elterjednek. Emiatt többet fogunk küzdeni a szenvedélybetegségekkel és függőségekkel. Ezenkívül megnövekszik a felgyorsult élettempó és a mérgek hatására az elmezavart okozó betegségek száma is, újak is kialakulhatnak (l. internet-függőség).



Ám a művészetekben, főleg a zenében és s filmben sosem látott áttörések lesznek (stílusok és hangszerek felhasználási módja közt stb.), csúcsokat fognak döntögetni, sokkal több gyerek születik majd vizuális, akusztikus és spirituális érzékenységgel mint eddig.


 Megnövekszik a karitatív szervezetek száma, szívesebben adakozunk majd jótékony célokra, talán jobban felkaroljuk az elesetteket, és ehhez a szerepükhöz visszatalálnak a vallásosok és egyházak is.

 Lehet hogy újra felütik a fejüket olyan egységesítő eszmék, mint a kommunizmus (l. Kína) anno vagy a kommunák a 60-as években, de az is lehet hogy miközben új egységek alakulnak, aközben a már nem működők széthullanak pl. Európai Unió. Ebben nagy szerepe lehet a nagy létszámot képviselő de nem számbavett rétegeknek mint a munkásosztály, homoszexuálisok, vagy a cigányság stb.

Mindenesetre mint a cikk elején említettem, azért a Neptunusz most helyére kerül a Halakba és azért általában a jobbik oldalát fogja mutatni, megteremti a földön a spirituális emberek közösségét, egységet és szeretetet hirdet és mindezt nem erőszakos úton, hanem finoman, gyengéden az érzelmek, a belátások és a művészet útján. Igy legyen!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése