KOMBUSZTA MERKÚR

Annyiban ez nem annyira jó hír, hogy ilyen időszakokban a Merkúr ún. "kombuszta" (=elégetett) lesz a Naptól. Azaz minden a Merkúr által jelzett dolog eltűnik, nem látszik, megsemmisül, "elég". Vigyázzunk a fontos iratokra, mert ilyenkor könnyebben elkeveredhetnek és hiába van ott a orrunk előtt, mégse látjuk meg, hibákat véthetünk adminisztrációs dolgokban, tanulásban, vizsgázásban, szellemi munkában főleg.

Ezenkívül az Ikrek és Szűz Ascendensű vagy érdekeltségű emberek amúgyis mostanában szétszórtak, feledékenyek és fáradtak, de most különösen aggódósak és szorongósak lesznek, minden apróságon bepánikolnak...még "rosszabb" esetben pedig olyan szerelmi érzésekbe gabalyodhatnak, bele, ami tönkreteszi őket és a maradék itélőképességüket is elveszi. Szóval legyenek óvatosak, kérjék ki megbízható emberek tanácsát és ha lehet, ne most kezdjenek szerelmi kapcsolatokba! 
Szerencsére a Kombusztaság alatt van egy kellemes állapot is: ez pedig az, amikor a bolygó +/-17 fokpercen belül van a Naphoz képest, azaz a bolygó "a Nap szívében" áll (in Cosimo).Ez a délutáni órákban következik be (kb.4 órától holnap hajnali 6-ig)) amely olyan, mintha a planéta a király (vagyis a Nap) ölében ülne. Nagyon jó állapot. Sokszor ennél az állásnál az ember a homlokához kap, hogy "Hát persze! Hogy nem láttam én ezt idáig?!". Ezekben az órákban hirtelen megjavulhat a kommunikációs készségünk, ragyogó gondolataink támadhatnak. Információéhségünk, tanulási kedvünk, mozgásigényünk fokozódhat. Olyan helyzetekkel is találkozhatunk, ahol még szavunk is eláll!

1 megjegyzés: