Állócsillagok az Ikrekben: RIGEL

RIGEL

Kékes-fehér kettős csillag az Orion csillagkép bal lábán. 1-es magnitúdójú.
Jelenlegi helyzete (2018): IKREK 17°04’35”


Ptolemaiosz és Lilly szerint Jupiter és Szaturnusz természetű, de későbbi szerzők előnyösebb csillagnak tartják, azaz Jupiter és Mars természetűnek.




Az Orion konstelláció béta csillaga, az alak nyugati lába, amely a fáraó lábát szimbolizálja.
A hagyomány szerint a tudás és a civilizáció elterjesztése, a nép védelme kapcsolódik hozzá.
A Rigel az Orion ikercsillagait, a Bellatrix és a Betelgeuse kettősét összefogó felettes világ. Sokan félreértik azt a tényt, hogy ezt a csillagot látszólag Orion lábbal (vagy térddel) tiporja, pedig „a fáraó lába” kifejezés éppen azt jelképezi, hogy a nép az ő védelme és fennhatósága alatt áll, vagyis nem érheti bántódás. Az egyiptomi fáraók trónszékéhez tartozott egy  aranyzsámoly, amelyre azokak a népeknek a neveit írták fel, akiket uralt. A neveket védelmi körbe (kartusba) helyezve ábrázolták a zsámoly felszínén, így valóban „a fáraó lába alá” kerültek. A fáraó, aki az egyiptomi korokban a kiválasztottságot és a legmagasabb szintű tudást képviselte, szimbolikus értelemben így őrizte és védelmezte népét, s az ezoterikus tanítások szerint mindazokat a lelkeket is, akik ehhez a világhoz kötődnek. Amit a lélek megtanul az Orion ikercsillagain, a Bellatrixen és a Betelgeuson, az a Riegelen fejlődik valódi tudássá.


Felelősségfelvállalás, gondoskodás, erőteljes de értelmes hatalomgyakorlás fűződik hozzá. Az ősi magyar hitvilágban ezt a csillagot Rónakirálynak vagy Rónaőrzőnek nevezték, amely ugyancsak a védelmet, méghozzá az uralkodó, a törzsfő vagy a fejedelem népe iránti kötelességét és tanítói szerepkörét szimbolizálja.

Alvidas szerint Merkúr, Mars és Jupiter hatású. Azaz jótékonyságot, tiszteletet, gazdagságot , elégedettséget, hírnevet hoz, magasra értékelik, találékonyság, műszaki érzék jellemzi az illetőt. Hasonló hatású, mint a Regulus, de inkább szellemi téren érvényesül.
Ha felkelő (ASC-en áll), szerencsés sors, gazdagság, magas, tartós megbecsülés. Híres ember: Amy Winehouse 1°10′

Ha kulminál (MC-n áll), magasrangú katonai vagy szellemi kinevezés, harag, sértés, de nagyvonalúság is, sok nyereség, munka révén tartós megbecsülés. Híres emberek :Jeff Bridges 0°05′, Charles Dickens 0°19′, Richard Nixon 0°38′, Kurt Cobain 1°15′
Jelentős sikereket mutat, vezető pozícióba segít, hatalomvágyat ébreszt, de mindez veszélyekkel társul; a rendkívüli emelkedést visszaesés, bukás követheti. Hódítók, uralkodók, népvezérek, politikusok, papok, katonák, jogászok alapképletében fordulhat elő. Az elért eredmények megtartása érdekében folytatott állandó küzdelmet is jelenti. A saját erőből, célratörésből, vakmerőségből eredő siker még kedvezőtlen pozíció esetén sem marad el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése