A NAP BELÉP AZ IKREK JEGYÉBE


Május 20-án a Nap belép az Ikrekbe. Az Ikreknek nagy a tudásvágyuk, információéhségük, mozgásigényük. Fontosak számára a kapcsolatok, a kommunikáció, az utazás, a mozgás. Uralkodó bolygója a Merkúr, ami az intellektus, a józan ész szimbóluma. Az Ikrek sokoldalú, széles érdeklődési körű, de nem elég kitartó. Intellektuális, nem érzelmes.
Figyeld meg, mely házad fölött tranzitál éppen a Nap (mely házadba esik az Ikrek jegyének kezdete), mert azokat a témákat előtérbe hozza kb.egy hónapig.

Az Oroszlán Ascendensűek sok változást nem észlelnek, mert az Ikrekben is peregrin a Nap, a születési uralkodójuk. Április vége óta több erőfeszítést kell tenniük dolgaik megvalósulásáért, kevesebb az energiájuk. (Igazából majd csak július végétől fognak erőre kapni.)
Az állatöv harmadik jele az Ikrek. Jele a (dualitás) kettősség szimbóluma. A levegőelemhez tartozik, melynek jelzését, a két vonalat, a párhuzamost tartalmazza. Az Ikrek a változó kereszthez tartozik, ami változékonyságot, a kitartás hiányát jelenti. Az uralkodó bolygója a Merkúr.
A levegőelem és a változó ősminőség a jel örökös mozgására utal. Az Ikrek jel az emberben az egyetemes tudásvágyat, a kielégíthetetlen megismerési és kutatási ösztönt jelenti. A jel egyetlen mondatba sűrítve: 'Én megismerek'. Az Ikrek számára nem jelent különösebb örömet valakinek, vagy valaminek a puszta birtoklása, részletesen meg akarja ismerni a személyeket és tárgyakat. No és persze az egész világot. Az Ikrek vándorló természetű. Mindent megismerni: ez a jel célkitűzése. A világmindenség természetéből adódik, hogy ezt a célt megvalósítani lehetetlen. A szétforgácsolódás elkerülhetetlen számára. Kezdeti fellángolása, bármi iránt csak szalmaláng természetű.
A Legalább annyira fontos számára a továbbhaladás, a közvetítés. Nem véletlenül uralkodó bolygója a Merkúr, a hírvivő. Keresni, kutatni, meggyőződni, továbbadni majd kezdeni előlről. Nyugtalanság, kíváncsiság -ez az Ikrek jelű ember osztályrésze és természetesen minden emberben jelenlévő Ikrek-tulajdonság.
Ha gyermekkorától vizsgáljuk az Ikrek ember egyéniségét, azt tapasztaljuk, hogy ritka esetektől eltekintve ő az, aki leghamarabb járni és beszélni képes. Ezt a két tehetséget sokáig megtartja. Beszélni mindig sokat beszél, és mozgási kényszere idős koráig megmarad.
Igyekszik mindent gyorsan elvégezni. Általában jól tanul, mert rendkívül gyors a felfogása. Gyakran azért unja magát az órákon, mert már előre elolvasta az anyagot, sőt hozzá is olvasott, persze ez csak arra az anyagra vonatkozik, amelyik érdekli. Ha nem mondhatja el a véleményét az órákon nyilvánosan, akkor padtársával beszél, de az is előfordulhat, hogy pad alatt olvas. Gyakran már előbb tud olvasni mint hogy iskolába járna. Falja a könyveket. Később is nagy könyvgyűjtő. Megvesz mindent, ami érdekli, de az elolvasásukra nem marad ideje. Ennek ellenére olvasottsága és tájékozottsága a világ dolgairól lenyűgöző.
Társaságokban közkedvelt ember. Mindig tud valami aktuális pletykát, érdekes információt. Amennyire szerteágazó a tudása, legalább annyira felületes. Sosem az információk mélysége, hanem mennyisége izgatja. Igazi újságíró típus. Ő az az ember aki képes lyukat beszélni a másik hasába.
Az Ikrek kettős jel. Az Ikrek emberekben mindig jelen van a kettősség érzése. Önmagával vitatkozik, és az egyik énje megpróbálja meggyőzni a másikat. Semmit sem hisz el, csak úgy, ha utánajár és meggyőződik arról, hogy az információ helyes. Ha valamiben kételkedik, rögtön vitára kész és ha úgy érzi, hogy igaza van, addig csűri-csavarja, míg az ellenfél fel nem adja. Egy szónok veszett el benne. Pillanatok alatt képes új teóriák létrehozására, ha úgy érzi, hogy a vitában sarokba szorították. Nem következetes, logikai láncolataiban nem találunk kiépítettséget, ha ez kiderül, témát vált. Ez nem azt jelenti, hogy nem kerülhetnek ki közülük zseniális gondolkodók, sőt elég gyakran látunk közöttük írókat, filozófusokat. Utóbbikat a horoszkópban lévő erős Szaturnusz-állásnál találjuk.
Semmit sem tudnak magukban tartani. Ahogy a szólás tartja: "Ami a szívükön, az a szájukon". Közlékenységi vágyukból adódik, hogy sokat tudnak beszélni. Az is előfordul, hogy ha már elmondták amit akartak, a válaszra már oda sem figyelnek. Ez nem szemtelenség részükről, de gondolataik csapongása miatt már máshol járnak. Most éppen azon gondolkoznak, hogy miről lehetne tovább beszélni. Beszédkészségüknek megvan a maga haszna is. Jó a nyelvérzékük, gyakran több nyelven beszélnek. Pályájuk is kapcsolódhat a beszéddel. Kiváló tolmácsok, előadók, riporterek, tanárok, újságírók, szervezők, ügyvédek kerülnek ki soraikból. Ők a tipikus közvetítők is; postai alkalmazottak, a tömegkommunikációban résztvevők, utazásokat lebonyolítók.
A mozgás- és levegőigénye óriási. Ezért ha teheti, kimegy a szabadba. A hosszas bezártság neurotizálja. Nyitott ablaknál alszik, és nem fázékony. Sokáig megtartja fiatalos külsejét és szellemi frissességét. Szervezete ellenálló, de idegrendszere nem. Ez a legsebezhetőbb pontja és sajnos az ideggyógyászatra sokan kerülnek az Ikrek közül, elsősorban azért, mert túlhajtják magukat, nem ismernek határt. Ahogy szokták mondani: "Két végéről égetik a gyertyát". A másik érzékeny pontja a válla és a tüdeje. Számára a legveszélyesebb a dohányzás.
Az Ikrek kiválóan alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez. A kapcsolataiban alkalmazkodó, mások elvárásainak megfelelni akaró, de csak addig, míg az illető vagy társaság érdekli. Kicsit úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindent fontolóra vesz és érdekei szerint dönt. Az érdeke elsősorban a tudás megszerzését szolgálja nála.
Számára a világ a megtanulható ismeretek tárháza. Minden információ, ami érdekli, a jobb eligazodáshoz vezet és az állatövi jegyek sorrendjében ő képviseli a kiváncsi embert. Rendszerezésre nem futja az erejéből, idejéből.
Amire vigyáznia kell az "evil twin" - azaz "gonosz iker"-szindróma. Néha beleeshet abba, hogy annyira csak a saját érdekeire figyel, megy előre, és annyira változékony, hogy könnyen átesik aló túloldalára és megbántja, megsérti azokat akiket úm. hátrahagy, akik nem tudják követni, vagy akik csak az egyik oldalát ismerik.
Egy kis odafigyeléssel, a környezete tájékoztatásával, a terveibe való beavatással, a következő lépés megbeszélésével elkerülhetik, hogy a környezetük árulónak vagy még rosszabbnak vélje őket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése