Állócsillagok a Mérlegben: VINDEMIATRIX


Világossárga csillag a Szűz jobb szárnyán.
Jelenlegi helyzete (2018): MÉRLEG 10°11’44”

Ptolemaiosz szerint Szaturnusz és Merkúr természetű. Alvidas szerint Merkúr és Szaturnusz rossz aspektusban egymással.



Szorosan együttáll a Caphir nevű állócsillaggal. Valószínű, hogy a kettő együttes hatása jön létre amely intellektuális jelentőségű. Határozott, logikus gondolkodást és kiváló észbeli képességeket jelöl. Koncentrálni tud a reális dolgokra. Rossz kozmikus helyzetben csökönyösség, kegyetlenség, inkorrektség, amorális világnézet.  Hamisság, kíméletlenség, lopás, özvegység, kedélybetegség, depresszió, gondok. Szellemiekben vegyes hatás, a jó kapcsolatokat előmozdítja.


Szőlőszüretelőnek is hívják, meg özvegycsinálónak. Már ebből látszik, hogy nem túl kellemes hatású csillag. Hamisság, kíméletlenség, lopás, özvegység kíséri.
Szoros kapcsolatba hozható a válással és az elszakadással.


Itt van az, hogy ha arra kérdez valaki, hogy „Hova fejlődik a kapcsolatunk?” és azt látjuk, hogy neki vagy a párjának a jelölője mondjuk pont együtt áll ezzel a Vindemiatrixszal, akkor valószínűleg nem az egyesülés felé halad a kapcsolat.
Olyat is kapcsolnak ehhez az állócsillaghoz, amikor olyan erőket idéz meg az ember, amit nem tud az ellenőrzése alatt tartani. Amikor túlfeszíti a húrt, túl sokat akar és emiatt aztán, ez a „hülyeség kedvéért” című dolog indul be, és aztán rossz véget érhet (l. Darwin-díjasok).


Erre volt Frawley-nak egy jópofa példája, hogy: „Indítsak-e spirituális kurzust?” és mondjuk a Kérdező jelölője rajta van ezen a Vindemiatrixen, akkor azt mondjuk, hogy igen, ha kárt akar okozni magának meg másoknak, mert olyan erőket fog megidézni, amivel már nem fog tudni bírni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése