Állócsillagok a Mérlegben SPICA


Csillogó, vörösesfehér kettős csillag a Szűz csillagképben, a Szűz kezében lévő kalásznak az egyik csillaga, a legfényesebb csillag a csillagképben.
Jelenlegi helyzete (2018): MÉRLEG 24°05’53”
Ptolemaiosz szerint Vénusz és Mars, Alvidas szerint Vénusz, Jupiter és Merkúr hatású.

Sikert, elismertséget, gazdagságot, művészet és tudomány szeretetét hozza, de emellett gátlástalanságot, terméketlenséget és ártatlanokkal szembeni igazságtalanságot.
Kapcsolatba hozzák Szűz Máriával is, ezért erősen védelmező jellegű. Ha esetleg ASC fokán áll a horaryban, akkor azt jelenti – kicsit olyan, mint a Szerencsepont –, hogy lehet, hogy nem minden úgy alakul, ahogy te szeretnéd, de a végén jól jössz ki a dologból.
A Spica nagyon szerencsés tud lenni, bőséget hoz, de nem úgy, mint a Regulusnál, az inkább anyagi sikereket jelent. A Spica inkább érzelmi, jó érzéseket hoz, nem anyagi és világi sikereket feltétlenül.
Igen fontosnak tartott állócsillag. Jó szellemi, művészi képességekre utal. Megbecsülést, hírnevet ígér. Tudósok, írók, zenészek, képzőművészek alapképletében jelentős. Az Asc-en vagy az MC-n – főleg, ha ezt a hatást a Jupiter vagy a Vénusz is támogatja – fényes karriert jelez.
Arcturussal a hatásai keverednek és elválaszthatatlanok egymástól. Az ész és művészet. Rossz helyzetű bolygóval hideg, kíméletlen ráció. Rossz állásnál a sikert bukás követi. Hold, Merkúr, Vénusz, Uránusz és jó Szaturnusz esetén hat. Siker, ismertség, művészet és tudomány szeretete, gátlástalanság, terméketlenség, az ártatlanokkal szembeni igazságtalanság. Intelligencia és szónoki képességek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése