SZOLÁR 7.


Konkrét szolárelemezés


Amúgy nagyon "vicces" volt, amint látjátok, az Asc-en ott az egzalt Mars, Plútó együttállásban, oppozicióban a Holddal. No, szó szerint máris bevált: a szülinapom másnapján sikerült mindkettőnknek a férjemmel megennünk egy (valószinüleg) penészes (Plútó) kiflit, amitől klassz gyomorgörcsünk volt 2 napig (kártevő sarokházban) - ráadásul ez a Mars (ami én is vagyok a képletben) az opponálj a 7.h.urát és le is sújtja szegényt (a kifli az enyém volt, nem dobtam ki, ő meg beleevett).

Elemzem kicsit a saját módszerem szerint is, hogy meglegyen egyben. Szóval van egy Bak Ascendensem, ami földiesebbé, ugyanakkor keményebbé, távolságtartóbbá tesz ez évben. A Szaturnusz a 12.házban = magány, elzártság, uralmi, de retrográd = alapjaiban jó lenne, de szétszórt, fáradékony, kicsit sodródós. 


Igaz, az Asc-en az egzaltált Mars a Plútóval azt is jelezheti, ha épp felindulok, akkor őrülten dühös tudok majd lenni és kő kövön nem marad (opp.7.h.ura)

A Nap a 3.házban aláhúzza a tanulás, tanítás fontosságát (esetleg kisebb utazásokét), főleg mivel a 3.ház ura pedig az Asc-en van. 

A szolár Asc-em a Radixban a 6.vagy 7.házba esik? (3°-ra van a DESC-től). Ez azért behozhatja a betegség témát (miután van krónikus betegségem, ez nemcsoda). A radix Asc-em pedig a szolár 7.h-ba esik (párkapcsolat, külvilág).

Nézzük a képletkontúrt: egyértelműen az É-i térfél és a K-i ugrik ki = magammal foglalkozom és inkább otthon vagyok, még mindig nem nagyon fogok elmászkálni (ahogy az utóbbi években).
A Föld elem lesz a legerősebb a szolárban (mint a radixomban is), ez nem lesz nagy változás és szerencsére a Cselekvések házai (azaz a Föld házak is eléggé jelentősek), azaz az anyagi dolgokkal való foglalkozás most menni fog nekem.
Levegő elemem továbbra sincs, de a Kapcsolatok levegős házai erősek, szóval mi t a radixomban - bocsi, csajok, ha főleg neten keresztül fogom tartani veletek a kapcsolatot! :)
Sajnos a képeltem inkább determinált lesz (mint a radixomban), szóval kevéssé tudom majd befolyásolni a velem történteket - ez ismerős!
És ami FONTOS volt az egész szolár megváltoztatásban: azzal, hogy a Szati a 12.házba került, a kártevők csak 125%-os erővel bírnak ezévben, míg a jótevők 200%-os erővel, mivel a Vénusz és a Jupiter is sarokházas.


Mi lesz a leginkább fontos terület ezévben? A sarokházas bolygók: 
Mars (1.h., 3.h., 10.h.)
Vénusz (4.h., 9.h.)
Hold (7.h.)
Jupiter (2.h., 10.h.,11.h, 12.h.) 

= tehát saját magam fejlesztése, tanítás/tanulás, utazás(?), otthon, külvilág, párkapcsolat, asztrológia, munka, karrier, anyagiak, elzárkózás

 A fontos, előtérben levő területek közül mik lesznek sikeresek is?
1. helyen: egzaltált Mars sarokházban (1.h., 3.h., 10.h.)
uralmi Hold sarokházban (7.h.)
2.helyen: uralmi Vénusz sarokházban (4.h., 9.h.)
3.helyen: terminus szerinti retrográd Jupiter sarokházban ((2.h., 10.h.,11.h, 12.h.) 

= szóval szuper érdekes, hogy azok a területek, amik előtérben lesznek ezévben, azok mind sikeresek is lesznek! hihetetlen, ilyen még nem is volt! :D "amihez nyúlok, aranny

És csak ezután szoktam megnézni a fényszögeket: amik kitűnnek: Szaturnusz-Merkúr kvadrát, Mars -Hold oppozició. 
Mars-Hold oppozició jelezhet konfliktust a párkapcsolatomban ill. a külVilággal (mikor nem?! a radixomban 1-7.h. ura oppozicióban szintén). De most én leszek az erősebb fél, én gyalulok le mindenkit! 😈
A Merlúr többek közt a 6.h.ura is, gyengus követő házban, a Szati meg szintén én vagyok, szóval lenyomhatom a betegségeket, rajtam áll. Viszont sajna a 6.h. a kisállatok is, és a cicánknak remélem nem lesz azért nagyobb baja ezévben....😥
Az 5-6-h-ura egy jegyben- tényleg vannak nőgyógyászati panaszaim, most megyek vissza kontrollra majd, de remélem, hogy ez is megoldódik majd.


A Szaturnusz- Hold oppozicióm és a Plútó-Vénusz trigon ismétlődik. 
A többi nem pontosan ugyanaz: 
Nap -Szaturnusz trigon (radixban együttállás)
Hold- Jupiter trigon (radixban együttállás)
Neptun-Mars szextil (radixban oppozició)

 Én a szolár értékelésnél Ciro Discepolo elveit követem nagyrészt. Ő azt mondja az I. a 6. és a 12. házak nem jó ha kiemelődnek a szolár ascendens által és az sem kedvező ha benne olyan bolygók állnak: Nap, Mars, Szaturnusz. :-( Erre ő általában az egészségügyi gondokat emeli ki...illetve ha az nem, akkor valami nagyobb megpróbáltatást, ami a szülöttre vár abban az évben.

I. ház az egészség háza - ha kártevő áll ott az nem szerencsés; 6. ház a betegség háza, 12. ház meg a megpróbáltatások háza.

Ez igaz, viszont kártevő (v.bármely más bolygó) hanyatló házban csak 25%-ban fejezi ki magát, mig sarokházban 100%-san. Azért nem mindegy. Plusz a 12.ház a Szaturnusz örömének háza, tehát elvileg ott még jól is érzi magát.

(2018)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése