A mai újhold margójára, avagy a stelliumok értelmezése


Ma érdekes újholdat élhetünk át. Miért? Mert az újholddal (azaz a Nap-Hold együttállással) együtt egy stellium is összejött a Szűz jegy elején. Méghozzá a Hold, a Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Mars is együttáll egymással, egy halomban. Az ilyen egymással együttállásban levő bolygóhalmozódást hívjuk stelliumnak az asztrológiában. Akkor van stellium egy horoszkópban, mikor több planéta áll egymás mellett, netán még egy jegyben is. A Zodiákus egy adott területén csoportosuló bolygókat jelenti, általában 3 vagy attól több, gyakran többszörös konjunkciót jelent.


A modern asztrológiában sokszor kibogozhatatlannak vélik ezeket a bolygóhalmozódásokat, de én most megragadom az alkalmat, hogy megmutassam a klasszikus asztrológia nyomán milyen egyszerűen ki tudjuk bogozni, hogyan is hatnak egymásra a bolygók egy ilyen bonyolult halmozódáson belül is.
Először is mindig szét kell bontani az ilyen halmozódásokat, egyszerre értelmezve tényleg csak katyvasz lesz belőle. Nézzük ezt a konkrét példát:
először is van ugye egy újholdunk, ami a Hold és a Nap együttállását (konjunkcióját) jelenti. Újholdkor a Hold, mivel kombuszta azaz égetett lesz a Naptól, ezért mindig sérült. Vagyis a Hold erejét és tisztánlátását elveszi a Nap. Ahogy a Nap majdnem minden bolygó erejét és tisztánlátását elveszi kb. 8,5 fokon belül. Nézzük, mi van itt a Szűzben ilyen közel a Naphoz?


A Merkúr ma kerekítve kb.4 foknyira van a Naptól, a Vénusz 5 foknyira, a Mars pedig egzaktan együttáll a Holddal, így kb.1 foknyira van a Naptól. Azaz ezeket a bolygókat (vagyis a stelliumot alkotó összes bolygót) jelenleg a Nap mindegyiket kombusztává teszi.
Mit jelenthet ez? Hogy például a Hold, a Merkúr, a Vénusz és a Mars által jelzett területeken, ill. ezeknek az analógiái nem működnek jól a napokban, nem tudnak jól teljesíteni, illetve nem látszódnak a Naptól ha dolgokról van szó, ha emberekről, akkor pedig elvakultak, pánikolnak, rossz döntéseket hoznak (méghozzá leginkább a Rák, Ikrek, Szűz, Bika, Mérleg, Kos és Skorpió érdekeltségűek), esetleg csak jól leéghetnek szószerint vagy akár napszúrást kaphatnak a napon (hisz még tart a kánikula és a vakáció is).
Ilyenkor könnyebben elveszhetnek, sérülhetnek a kulcsaink és az irataink de akár a tollaink is vagy műszaki cuccaink( = Merkúr), a tükreink vagy vizes dolgok a lakásban (=Hold), az ékszereink vagy szép ruháink, ill. ilyenkor ne menjünk szépészeti kezelésekre, pláne ami fénnyel kapcsolatos (=Vénusz), ill. ahogy láttuk is, sokkal több tűzeset van, mint az "normális" lenne szerte a világon (=Mars), ill. roppant szélsőséges az időjárás is.

Nézzük meg, van-e még káros hatás, amit hat erre a stelliumra? Sajnos van, maga a Mars, az egyik összetevője, mert a Szűzben a bolygók "nem tudják fogadni", nem tudnak védekezni a Mars káros hatása ellen. A Marsnak kb.4 fok a felezett orbisza (ez mondjuk iskolánként változhat), de mivel kellős közepén áll az egész stelliumnak ezért valószinüleg minden bolygóra kihat.
A Mars mit csinál a többi bolygóval? Lesújtja, azaz tönkreteszi őket - vagyis nem a méltóságukat, nem a képességeiket veszi el, hanem az erejüket. Pl. ott lenne egy Szűz Merkúr, ami uralomban otthon van és tökéletesen tudna működni, ám a Mars lesújtja azaz elveszi a cselekvési erejét vagy lehetőségeit. (Ez olyan mintha a merkúri diák tökéletesen megtanulta volna a vizsgára az anyagot, de egy torokgyulladás miatt egy szót sem birna abból elmondani, vagy akár lábát töri és így el se jut a vizsgára).
Ugyanígy tesz a többi bolygóval is a Mars. Mind a Hold, mind a Nap, mind a Vénusz ugyanígy elveszti az erejét. Nem tudnak teljesíteni. És itt most analógiásan bármire gondolhatunk. A Rák, Ikrek, Szűz, Bika, Mérleg és Oroszlán érdekeltségű emberek nem bírnak teljesíteni, mindenért küzdeniük kell, nincs erejük elvégezni a feladataikat, s talán nem is értik, miért, hiszen így a nyár végén, már ki kellett volna pihenniük magukat! Ám a Mars ártó hatása nem engedi érvényesülni őket még egy ideig.
A jótevő bolygó a "bagázsban" a Vénusz, és bár hordoz pozitív energiákat általánosságban a bolygókkal való együttállásban, sajnos nem tudja teljesen ellensúlyozni a Nap és a Mars ártó hatásait.
Haladóbbaknak:
még megnézhetitek az adott bolygók adott jegyben való méltóságait is (bár ezek nem teszik semmissé a káros hatásokat, a sújtottságokat, legfeljebb megállapíthatjuk, hogy nem mindegy, hogy egy sújtottság egy 100%-os bolygó erejéből vesz le, vagy egy 0%-ból!).
A Szűz ezen fokain azt állapíthatjuk meg, hogy a Merkúr uralomban és egzaltációban + terminusban (200%) van, nappal a Vénusz triplicitásban + terminusban + arculatban van (120%) rövidebb távon, éjjel pedig a Hold van triplicitásban (60%), a Napnak van egy ici-pici arculata (20%), és a Mars pedig peregrin (0%).
Pont ezért is tud ennyi kárt okozni a Mars mostanában, hiszen nincs méltóséga semmi, így pláne a rosszabbik arcát mutatja!
A Merkúr összesen az eredeti 200%-ból 140%-ot tud felmutatni
Vénusz 120%-ból csak 20% lesz
Nap 20%-ból = 10%-os lesz
Hold 60%-ból = 0%-os lesz
Mars 0%-ból = -10% lesz
Vagyis a legerősebb bolygónk ebben a stelliumban a Merkúr lenne a dobogó legfelső fokán, az ezüstérmes a Vénusz, és bronzérmes a Nap nagyjából....és így lesz a nem is olyan rossz indítattású Szűz Holdból tipikus kombuszta újhold ("se hall se lát dömötör"), míg a Mars teljesen negatív hatásokkal működik.
Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogy pl. az ezen bolygók által uralt, vagy jelölt házaink, életterületeink most nem tudnak teljes erővel működni, ill. furcsa vagy kellemetlen események színterei lehetnek, ill az ilyen érdekeltségű emberek kellemetlen helyzetekbe kerülhetnek (pl. lásd Kos Ascendensű ismerősöm, akinek a napokban derült ki, hogy meg fog szűnni a munkahelye vagy legalábbis alaposan átszervezik és fogalma sincs, mi lesz még vele).
Ezenkívül pl. sokkal több lehet mostanában a többszereplős szerelmi dráma is. Ha most ismerkedtek valakivel, győződjetek meg róla alaposan, nincs -e a háttérben még egy-két sorban álló rivális!
A Rák Ascendensűek meg amúgyis jobban teszik minden újholdkor (mivel teljesen elvakultak és nagy hülyeségeket képesek csinálni) ha pihenésre és kikapcsolódásra használják ezt a napot és semmit nem akarnak most elintézni!
(A Rák Ascendensű imserősöm már tegnap letudta ezt, egyszerű csomagbontás mellett felhasította a kezét egy ollóval.)
A merkúri emberek alapvetően jól funkcionálnak még a sok káros hatás ellenére is, csak legyenek óvatosabbak (főleg tűzzel és vágószerszámokkal) és próbálják kerülni az atrocitásokat, közlekedésben is jobban figyeljenek (pl. a cicánkat aki Ikrek, most műtötték, szegény eléggé megszenvedte, habár a műtét jól sikerült).
A vénuszi embereknek sok ötlete és inspirációja lenne a napokban, de vajmi keveset tudnak elindítani vagy megvalósítani ezekből, jobb ha kicsit várnak velük.
A marsikus emberek most fáradtabbak és gyengébbek lehetnek az átlagnál, olyan dolgok történhetnek velük, amiktől teljesen kiszolgáltatottnak érezhetik magukat, emiatt pedig hajlamosabbak lesznek összekapni másokkal.

Végül az Oroszlánok azok, akik ugyan szintén keveset tudnak teljesíteni de legalább úgy érezhetik, továbbra is fürdőznek mások csodálatában.

Összefoglalva láthatjuk (aki átrágta magát az elemzésen): hogy ez az újhold kifejezetten nem jó alkalom szinte senkinek arra, hogy bármibe is belevágjon! Jobb ha mindenki megül a popóján és csak gondolatban tervezget olyan terveket, amit majd a stellium oldódásával és a viszonyok megváltozásával idővel majd meg is valósíthat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése