SZIMPI? NEM SZIMPI?



Blake Lively & S.D. Zsanett

Most újra egy nem szimpatikus páros veszünk górcső alá. Azt mindjárt láthatjuk, hogy mindkettejüknek Oroszlán Ascendense van. Az azonos jegyek negatívuma, hogy a túl nagy azonosságot ha nem színezi más, egy idő után unalmassá is válhat, vagy túl feszültté (pl. két dudás egy csárdában - főleg a tűz-elemű jegyeknél).
Ez szerintem egyből hozhat egyfajta rivalizálás érzést, hiszen királynőből (értsd, Oroszlánból csak egy lehet, nemde? :))
Ráadásul Blake-nek Szűz Napja van, míg a kérdezőnknek Kos. Ezek ketten 150 fokos szögben állnak, azaz ún.kvinkunxban egymással.


A Kvinkunx 5 jegy eltérést jelent - tanítás/tanulás Megpróbáltatásokkal teli kapcsolat, afféle belső korrekció a lélek finom emelkedéséhez. Mind elemében, mind minőségében különbözik, elvileg nem sok közös vonás fedezhető fel bennük, ezért a kapcsolatot mindkét félnek a szokványostól eltérő módon kell tudatosítania magában. Nem ritka, hogy ösztönös szexuális vonzalom van köztük vagy, hogy rádöbbennek előző életeikben már ismerték egymást.
A hozzánk közelállók  a kvinkunxszal mint a homeopátiában a finom rezgésekkel próbálnak befolyásolni. Olyasmi mint a smirgli, szép lassan csiszolja a személyiségünket és az életünket.



Blake Oroszlán Ascendenséhez vagyis a megjenéséhez és megnyilvánulásaihoz hozzájön a Vénusz, Mars, Merkúr,Hold  is, mert mind ott vannak stelliumban az I.házában. Ettől bonyolult és nem egyértelműek lesznek a megnyilvánulásai. Van akit ez a titokzatosság vonz, van akit meg taszít, hogy nem tudja egyértelműen besorolni.

Ezenlkívül Blake Ascendense a Szaturnusz terminusában van (vékony, csontos) Vénusza pedig szorosan ott áll a születési uralkodó Napja mellett.
Zsanett Oroszlán Ascendensének ura a nap a Kosban recepcióban viszont  utálja Vénusz és a Szaturnuszt is. Azaz már Blake megjelenésével sincs kibékülve, ahogy írta is.
Igazából már a megjelenése is irritál, nem tudom miért, pedig mások nagyon szépnek látják, de engem taszít. Így színészileg nem is tudom megítélni, mert egy filmjét sem láttam még.

Na pl. ilyen kis mozzanatokban is tetten lehet érni, miért is érez ellenszenvet valaki első látásra eg ymásik ember iránt, amikor még csak nem is beszéltek soha egy szót sem egymással!

Azután Zsanett Marsa kvadrátolja  Blake Ascendensét. Ez férfi-női kapcsoltban talán nem lenne akkora probléma, de azonos neműeknél hozhat ellenállást a másikkal szemben. Egyfajta ingerültséget érezhet, piszkálhatja Blake megjelenése, megnyilvánulásai.

Bár a születési uralkodók közt nincs kapcsolat, de Blake Jupitere konjunkcióban van Zsanett Napjával. ami önmagában egy szeretteljes, elfogadó állás lenne. Ám 
Blake Jupitere antiscion pontján áll a saját Marsának - így olyan, mintha a Marsa is ott állna a Jupiterével együtt Zsanett Napján. Szóval mintha Nap-Mars együttállás (is) lenne rejtetten. Az pedig köztudottan rivalizálást hoz.

Azután Zsanett Uránusza még kvadrátolja Bale  Holdját is, amitől egyfajta hűvös alapállást vesz fel vele szemben, nem érdekli a lelke, az igazi önvalója. 
Zsanett Plútója is kvadrátolja Blake Jupiterét - szívesen megváltoztatná a nagylelkűságát, humorát, elfogadó megnyilvánulásait. Egyfajta manipulálásként élheti meg saját maga számára Blake ezen megnyilvánulásait.

 Blake Plútója pedig opponálja Zsanett Merkúrját, valószínüleg ha beszélhetnének, Zsanett úg yérezné, hogy Blake állandóan a saját gondolatmenetét próbálná ráerőltetni.

Amúgy pedig Blake Lively egy erősen Föld elemű hölgy, nincs Vize, nincs Levegője. vagyis a mindennapi életben problémát okozhat neki  a kapcsolatteremtés és az érzelmek kfejezése. Emellett nagyon változékony, amely jól illik a hivatásához. Viszont erőteljesen magával foglalkozó és visszahúzódó alkat, 
lehet, hogy zsanett ezt sem érti benen a maga szubjektiv, temperamentumos, tüzes  Kos-Oroszlán alkatával, sőt akár megjátszásként is felfoghatja Blake szerénységét vagy zárkózottságát.
Zsanett a visszahúzódást még bizonyos fokig megértheti, hiszen az ő képletének is az É-i fele a hangsúlyos, tehát nem tár mindent a világ elé. Ám Zsanettnek az MC-IC tengely Nyugat felé eső része a domináns, ami az emberekkel való foglalkozást, az emebrek iránti érdeklődést jelzi, ezért akár őnzőségnek is felfoghatja Blake magával való foglalkozását. Egyébként ezeken kivül azért van egy csomó jó fényszögkpcsolatuk is, úgyhogy úgy gondolom ha egyszer úgy hozná a sors, és Zsanett közelebbi kapcsolatba kerülhetne Blake-kel, ha nem is puszipajtások lennének, de sokkal több rokon vonást felfedezne benne, mint most gondolja!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése