Ezós-spirituális tévésorozat AJÁNLÓ

Good Omens



Főszereplők: Michael Sheen és David Tennant

"A bibliai utalásokkal és angol humorral alaposan megfűszerezett történet főszereplője Crowley, a Földön boldogan lébecoló pokolbéli démon, és a totális ellentétpárja, Azirafael, aki egy könyvmoly angyal. Nekik kell összefogniuk, hogy megakadályozzák az idő előtti világvégét, ehhez viszont a tibetiek, az ufók, az atlantisziak és egyéb titkos csoportok előtt kell megtalálniuk a megjövendölt Antikrisztust, akiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy 11 éves, és egy álmos angol kisvárosban unatkozik. Csakhogy ehhez az Apokalipszis Négy Motorosának és a Boszorkányvadász hadseregnek (létszám: két fő) is lesz egy-két szava!"


Mivel az egyik legkedvencebb könyvem az alapja, kicsit tartottam tőle, hogy viszik filmre, de irtó pozitívan csalódtam. A sorozat nem akart eredetieskedni, híven követi a könyvet, a lehető legjobb dumákat szedték ki belőle, s csak itt-ott felturbózták látványilag a cselekményt, ill. kiemelték a filmszerűbb részleteket. Ismét haláli a sátánista apácazárda, Eb a pokolkutya, az éles lőszeres team building a kolostorban, Crowley autója, a rémült növényei, az Édenkert, az Apokalipszis motorosai, stb.
A szereplők kivételesen jóra sikerültek, bár először kicsit nehéz volt elfogadnom Azirafael és Crowley kinézetét, hiszen nekem picit másképp éltek a fejemben. De aztán Michael Sheen és David Tennant bizonyított, a végére már nem is tudtam volna másképp elképzelni őket! Anatémát és Newton Pulsifert is nagyon jól megragadták. Adam is egész jó volt, a pokolkutya tök cuki (főleg a macskával :D). A többiek meg pont olyanok, amilyennek lenniük kellett. 
A Menny és a Pokol felépítése számomra egész Supnatos volt, bár a démonok kicsit túl undik voltak, de így érthetőbb volt, miért is nem akar Crowley visszamenni.
Mondjuk talán a végét elhúzták picit, de hát a könyvben is egy-egy jelenetben be van mutatva, ki hogy élte meg a „megnemtörtént” Apokalipszist, ill. folytatja az életét. De a könyvben Adammel fejeződik be a történet, míg itt a két „bukott” angyallal. Végül is, mindkettőnek megvan a maga létjogosultsága.
Úgyhogy ammondó vagyok, soha rosszabb feldolgozást! 6x1 órában poénkodásba rejtett Gaiman-i és Pratchett-i világlátás és életfilozófia. Enjoy it!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése