SZERELEMSAROK - OROSZLÁN


E jegy szülötte az ideális szerető. Tehetséges abban, hogy a szerelmi viszonyt mágikussá tegye. Stílusosan szeret, mindenféle gátlás nélkül, és természeténél fogva hűséges is. Olyan ideális kép él benne a szerelemről, hogy az örökké tart. Ha szeret, hegyeket mozgat meg, ha nem, akkor csak kihasznál.


Az Oroszlán, akár férfi, akár nő, féltékeny macska, és nem tűri, hogy fiatal kölykök szemet vessenek választott társára. Nagyon durva tud lenni, ha az ellenfelek eltávolításáról van szó. Bizonyos tekintetben élvezi a versengést, feltéve, hogy biztos talajon áll. Amit nem tud elviselni, az az árulás. Ez mélyen megsebzi, és ritkán felejti el.


Az Oroszlán nem csupán a hűséget várja el, hanem azt is, hogy úgy kezeljék, mint egy királyt vagy királynőt. Ez azonban kétélű kard. Egyrészt annyira szeretni való tud lenni, hogy egyébként is királyi bánásmódban akarjuk részesíteni, másrészt viszont néha kicsit idegesítő, hogy nem mindig ugyanazon mérce szerint ítéli meg önmagát és másokat. 

Az Oroszlán harcol azért, akit szeret, és hűségesen megvédi. Lehet védelmező és támogató vagy borzasztóan gondoskodó, sőt az sem idegen tőle, hogy tényleg nagy áldozatot hozzon a szerelméért. Képes teljesen feláldozni önmagát, feladni mindent, és sohasem sajnálkozik emiatt.

Mindent egybevetve, az Oroszlán szerelmi viszonyai és házasságai érdekesek, és csak ritkán egyszerűek. Túlságosan temperamentumos teremtmény, belső képei és eszméi túl nagyszabásúak, hogy elkerülje a konfliktusokat az élet birodalmában. Amit az Oroszlán akar, az nem más, mint a totális szerelem, a mitológiai szerelem, az a szerelem, amiről a trubadúrok énekei szóltak hat évszázaddal ezelőtt.  


Ami az Oroszlánnak fontos a szerelemben:

A szerelemben fontos számára, hogy valóban méltó társat találjon. Igényes, félmegoldásokkal nem elégszik meg. A partnernek jó külsejűnek kell lennie, mert szeretnek villogni kedvesükkel. Ilyenkor úgy viseli szerelmét, mint egy drága ékszert. Nagyvonalú azonban, meghagyja partnere szabadságát. És sajnos néha nem tud ellenállni a szerelmi kalandok kisértéseinek, főleg ha valaki imádattal vagy rajongással közelit hozzá.


Az Oroszlán számára vonzó partner

Ami fontos neki a partnerében az a hűség, lelkesedés, kitartás, szerelem, önfeláldozás. Alkalmazkodó, szeretteljes, odaadó, bátoritó társ való hozzá. Akiben fontos értékek a realitás, a bölcsesség, humorérzék és rugalmasság.


Az Oroszlán szerelmes filmje


Sztárom a párom (1999)

A könyvkereskedő William Thacker csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét, míg a világhírnév be nem toppan ajtaján. Anna Scott, a híres amerikai színésznő nem csak a mozivásznon csodás. William el sem hiszi szerencséjét, amikor véletlenül másodszor is találkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan megismerik egymás életét, amely meglehetősen szokatlan a másik fél számára. Mivel Annát mindenhova szenzációhajhász újságírók hada kíséri, kapcsolatuk nem sokáig marad titokban. Hamarosan feltűnik a színen a színésznő barátja, korántsem barátságos szándékkal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése