SZEPTEMBER

Szeptember az aratás hónapja…
Véget ért a nyár, és megérkezett az ősz.
CYNTHIA WICKHAM

Szeptember dala kettős harmóniát rejt: véget ér a nyár könnyed dallama, és egy mélyebbre hangolt melódia csendül fel. Nyolc hónapig ástunk és vetettük el a hála, az egyszerűség, a rend és a harmónia magvait az életünkben. Most begyűjtésre vár az elégedettség termése. Az Egyszerű Bőség ötödik alapelve, a szépség arra hív, hogy gyűjtsük be a jutalmat, arassuk le a gazdag termést, amelyet a szeretet elvetett.


Örömteli, egyszerű dolgok szeptemberre


Zárd felütéssel a nyarat. Keríts igazán nagy feneket az utolsó szabadtéri sütögetésnek. Szolgáld fel kedvenc nyári ételeidet még egyszer, utoljára. Élvezd a naplementét, és ints vidám búcsút a nyárnak.

Egy hosszú hétvégén írd össze, mi volt az, amit a nyár folyamán meg akartál tenni, de nem jutott rá időd. Tedd a listát egy borítékba. Amikor megkapod a következő évi naptárt, gemkapcsozd oda a borítékot június első napjához, hogy az elhalasztott nyári dolgok megint előkerüljenek, ha ismét eljön a nyár.

Halmozd fel a saját iskolai készletedet. Ezek az árucikkek ebben a hónapban már le lesznek értékelve. Szerezz be saját füzeteket, jegyzettömböket, ollót, ragasztószalagot és zsírkrétát. Gravíroztasd a nevedet a ceruzáidba – olcsó és kedves dolog. Menj, és egy kreatív kirándulás keretében keresd meg pontosan azt a fajta tollat, amelyikkel írni szeretsz. Ha megtaláltad, szerezz be belőle jó párat.

Készíts bundás almát.

Élvezd a friss almacidert és körtenektárt.

Kísérletezz különböző ízű pattogatott kukoricákkal.

Pakold el a strandcuccodat. Vedd elő a gyapjúruhákat. Van olyan szvettered, amelyet egyenesen imádsz? Ha nincs, hogyhogy nincs?


Tiszteld meg az őszi napéjegyenlőséget ünnepi lakomával. Főleg akkor fontos ez, ha egyedül élsz, és ritkán főzöl rendesen magadnak. Hozz haza egy cserép krizantémot az ebédlőasztalra. Telepedj le a kandallóhoz, gyújts meg pár gyertyát, önts magadnak egy kis bort vagy cidert, és élvezd a csemegézés egyszerű örömét. Próbáltad már az angol fidget pie-t, ezt a hagyományos aratási ételt? Van benne krumpli, hagyma, alma és sonka némi zöldségöntettel, amelyet barna cukorral, sóval és borssal ízesítenek.

Lassan szedd össze az irodába szánt csemegéket.

Vegyél részt egy őszi fesztiválon, például Szent Mihály napján, szeptember 29-én. Az ősi fesztiválok hagyományai a középkorba nyúlnak vissza. A legenda szerint ezen a napon űzte ki Mihály arkangyal a mennyből az ördögöt, aki egy szederbokorba esett. Éppen ezért ezen a napon szederrel készült ételeket – pitéket, sütiket, lekvárt és pogácsát – szokás enni.

Már most kezdd el a karácsonyi ajándéklista összeállítását, hogy ne égjen a körmödre decemberben.

Ha vannak gyerekeid, már most el lehet kezdeni gondolkodni a halloweeni jelmezükön. Ne ess kétségbe. A gyerekeket nem osztják a suliban két csoportba: azokra, akik vették a jelmezt, és azokra, akik csinálták… Rendelj nekik jelmezt katalógusból még ebben a hónapban, vagy online, vagy szedd össze a hozzávalókat. Hamarosan mindent fölvásárolnak, és semmi sem frusztrálóbb, mint ha már nem kapod meg az üzletben, ami kellene. Ha mégis otthon készítesz jelmezt, mindig tartsd fejben, hogy kinek készíted! Van, akit ilyenkor elfog a hév, és inkább a többi nőt akarja elkápráztatni, nem pedig a saját gyerekét…

Sétálj egyet a boszorkányos telihold fényében.

Nézz szét az őstermelői piacon, és vegyél szárazvirágot egy magad készítette csokorhoz. A készen vett csokrok gyönyörűek, de nagyon drágák tudnak lenni. Ha magad készíted el a csokrodat egy szeptemberi vasárnap délután, az megnyugvással tölt majd el egész télen, amikor arra gondolsz, hogy a szépség mennyire bőséges, csak keresni kell.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése