SZERELEMSAROK - BIKA

A Bika a szerelemben

A szerelemben érzéki beállitottságúak, fontos számukra a testi szerelem. Inyenc módra élvezik a szerelem minden pillanatát. Nem szeretik a szeszélyes, kiszámithattalan partnert, mert amellett nem érzik biztonságban magukat. Ha kedvesük kétértelműen viselkedik, féltékennyé válnak birtokló természetük miatt.


A Bika számára vonzó partner



Tüzes temperamentum jellemzi a Bika ideális párját, önfeledt, gyermeki vakmerőség, veszély, fantázia, amit a Bika önmagában nem mer felszabaditani. Tűz, ami melegen tartja, ellazitja, hogy hinni tudjon az életben. Tűz, mint múzsa, ami inspirálja a kreativitását. l. PENELOPÉ CRUZ ÉS JAVIER BARDEM




A Bika szerelmes könyve



Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love - izek, imák, szerelmek

Ulpius-ház, 2010
Elizabeth harmincas, sikeres nő – volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől.
Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak.

Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindannyiunknak szól, akik ébredtünk már úgy, hogy „ettől a naptól kezdve változtatok az életemen”.


Egy nő, aki nem akart többé megfelelni. Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát. Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.



A Bika szerelmes filmje


Igazából szerelem (2003)

R: Richard Curtis, Fsz: Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson stb.


A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése