A SZATURNUSZ VISSZAFORDUL


A SZATURNUSZ MEGÁLL, MAJD VISSZAFORDUL kb.aug.végéig 
A Szaturnusz az idő ura, ha "visszafordul az idő", újra át kell vennünk néhány leckét, amihez komoly belső munkára, önvizsgálatra, fegyelemre van szükség. Érdemes a saját felelősségünket megvizsgálnunk egy-egy helyzetben és úgy általában is, végiggondolni céljainkat, hogy valóban jó úton járunk-e, biztos azt tesszük-e, ami a dolgunk.
Egy bolygó akkor retrográd egy horoszkópban, ha látszólag visszafelé mozog.

"Normális" esetben a bolygók direkt mozgást végeznek, azaz haladnak előre az Ekliptikán (a körábrán).
Rendszeresen előfordul azonban, hogy egy-egy bolygó úgy tűnik, mintha hátrafelé mozogna. Ez a valóságban természetesen nincs így, tehát olyan nem létezik, hogy a Szaturnusz megy-megyeget a pályáján, majd egyszer csak megáll, és elindul az ellenkező irányba. A hátráló mozgása egy bolygónak csupán látszólagos, a Földről figyelve. A horoszkópban viszont azt fogjuk látni, hogy a Szaturnusz hátrafelé mozog a körábrán. Azt, hogy egy bolygó retrográd, a horoszkópban a bolygó jele mellé tett R betűvel jelezzük (az R betű szárát áthúzva). A Nap és a Hold még látszólag sem lehetnek retrográd mozgásúak.
Általánosságban elmondható, hogy ha egy bolygó retrográd, akkor károsodott, úgy is fogalmazhatunk, hogy sújtott. Megakasztja a dolgok rendes, "direkt" menetét. Csak bizonyos esetekben jelent jót a képletben.De mivel a Szaturnusz amúgyis egy "kártevő" rosszindulatú bolygó, még mindig jobb amikor jó méltóságban áll, mint mikor sérült lesz, mert retrográdba fordul - veszit ugyan az erejéből, de még rosszindulatóbb lesz.
A Szaturnusz retrográd (látszólagosan hátráló) mozgásban van, ami azt idézi elő, hogy olyan dolgok kerülnek ismét elő, amelyek a múltban már lezártnak tűntek.
Hogyan ismerhető fel a retrográd (hátráló) Szaturnusz hatását hétköznapi szinten?
Például hirtelen előtűnnek a rég elfeledett vagy épp pont nem elfeledett exek és bekavarnak az életünkbe.Főleg hogy a Szaturnusz a Mérlegben teszi mindezt, azaz a párkapcsolatok nagyon is érintve lesznek. Ám mivel ott egzaltált méltóságú a Szaturnusz, ezek az exek sokszor kibirhatatlanok lesznek, önzők és csak nekik lehet majd igazuk - igy a tranzit végére rájövünk, miért is hagytuk őket ott anno!
Aztán pl. tudjuk, hogy ilyenkor nem szabad használt, régi dolgokat venni (mint használt autó), mert tuti legnagyobb hibája lesz, h. nem gyorsul, de amúgy se csinálunk most jó vásárt vele.
Szóval ebben a pár hónapban hanyagoljuk a bolhapiacokat, régiségkereskedéseket és aukciókat.
Viszont ha valami régi dolgot keresünk arra nagy esély van h. most fogjuk megtalálni.
Nézzük részletesebben az egyes életterületek szerint:
Ha az 1.házunkban jár: újra kell értékelnünk magunkat, önismereti válságokkal küszködhetünk, lefogyunk, ill. újra előjönnek olyan problémák amiket már megoldottnak hittünk (félelmek, szorongások, megjelenésünkkel kapcsolatos problémák, pl. az öregedés jelei).
A 2. házban: a Szaturnusz itt az értékek újraértékelését jelzi. Meg kell állapitani új fontossági sorrendeket az életben. És persze amig itt jár a Szaturnusz az anyagiakban sem bővelkedünk sőt! Ha pedig retrográd, ugyan régi tartozások, pénzek kerülhetnek elő, de vagy kevesebb lesz vagy később lesz mint ahogy számitanánk rá. Ne vegyünk ebben az időszakban használt cuccokat sem (használt mobil stb.), nem telik bennük sok örömünk!
3. házba: rég nem látott testvérek rokonok bukkanhatnak fel, de vigyázzunk nem biztos, h,. mindegyik kellemes találkozás lesz. A hirek késve, nehézkesen érkeznek csak el hozzánk ezen időszakban, mindig mi leszünk az utolsók akik megtudunk valamit.
4. házban: semmiképp se most vegyünk használt lakást: rossz, lesz, hibás, szűkös, romos stb. Szülökkel, nagyszülökkel kapcsolat viszont felújulhat ha eddig valamiért szünetelt. Esetleg családfa kutatásba lehet kezdeni - visszamenni a múltba, a származáshoz, a gyökerekhez.
5. házban: hát amúgy sem kellemes a Szaturnusz ittléte, mert lőttek a földi örömöknek, retrográdban annyi "előnye" van, hogy rég elfeledett tervek, ötletek, kreativkodások jutnak eszünkbe (de nem biztos, h. most lesz erőnk újrakezdeni őket) viszont vegyük elő a régi alkotásokat, szemezgessünk belőlük, hátha újabb ötleteket kapunk. Gyerekekekel kapcsolatban: szétszórtak, feledékenyek lesznek, állandóan meggondolják magukat, fáradtak lesznek, figyeljünk jobban rájuk.
6. házban: régi munkatársak térhetnek vissza, vagy egy régi munkahelyre hivnak vissza (kérdés, szerettünk-e ott lenni vagy nem). Rossz hir viszont h. régi betegségünk kiújulhat. Menjünk kontrollra, szűróvizsgálatokra.
7. ház: exek bukkanhatnak fel a láthatáron, olyan kapcsolatok amiket már lezártnak hittünk. Lehet h. örülünk, lehet h. nem, de mindenképp foglalkoznunk kell velük. Párunk fáradtabb lehet, sokszor meggondolja magát, nehezebben kötelezi el magát dolgokban, visszakozhat már meghozott döntésekből, ill. párkapcsolatunk régi problémái ismét kiújulhatnak.
8. ház: régi hitelek, tartozások bankok felé stb. keserithetik meg életünket.
9. ház: régi hitek újulhatnak fel, esetleg félbehagyott tanulmányokat kezdhetünk újra. Régen érlelt utazási tervek kerülhetnek megint elő, esetleg érdemes újra elgondolkozni rajtuk (v. utazhatunk szaturnuszi országokba mint a Bak jegyű India vagy a Vizöntő Oroszország stb.)
10. ház: régi hivatásbeli célok újra előkerülhetnek. Esetleg az életcéljainkat kell újra felülvizsgálni. A Szaturnusz az MC-n változásokat hozhat munkánkban, karrierünkben is, egzisztenciánkban, de nem könnyű módon, és nem gyorsan, de alaposan.
11. ház régi barátok kerülhetnek elő, itt is vigyázzunk azért, mert lehetnek önző céljaik, de lehetnek kellemesek is a rég nem volt találkozások.
12. ház: vigyázzunk, ha kórházba, börtönbe egyéb zárt intézetekbe laktunk, a lehetőség ismét megkisérthet, próbáljuk mregállni a szaturnuszi próbákat: rend, fegyelem határozottság.
Figyeljetek a pontosságra, megbízhatóságra, kitartásra, összeszedettségre. Ha figyelitek és kontrolláljátok magatokat, máris közel engedtétek magatokhoz, és nem kell, hogy akadályok, nehézségek, megpróbáltatások, betegségek formájában tegye meg helyettetek!
Amikor egy kapu bezárul, kinyílik egy új. Rajtunk múlik, melyik kapu nyílik ki, hogy képesek vagyunk-e akkorát fejlődni, hogy a legnagyobb vágyunk is teljesülhessen. Vannak dolgok, amik kisebb erőfeszítésekkel elérhetőek. Azonban amely életterületen a Szaturnusz áll, ott biztos, hogy hatalmas erőket kell mozgósítanunk, mert görcsös akarással nem jutunk előrébb. Magányos, sokszor fájdalmas út, ahol a Szaturnuszunk áll.Olykor le kell valamiről mondjunk, hogy a helyére valami új jöhessen. A Szaturnusz elválaszt azoktól, akikkel/amikkel már nem vagyunk egy súlycsoportban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése