Márciusi telihold a Mérlegben

Telihold napja van ma, lehetőség szerint tedd magad szabaddá. Ahogyan a Hold szembekerül a Nappal, kiegészül és teljes fénykoronggá alakul. Telihold idején az energia kétszeres erővel áramlik. Feszültebbek vagyunk, a test is érzékenyebb, illetve a sebek is jobban véreznek, mint egy átlagos napon. Az sem véletlen, hogy sok szülés ilyenkor indul meg. Lévén, hogy a bevitt kalóriák ma kétszeresen hatnak, javasolt böjtnapot tartani.




Minden Holdtöltének saját neve van, amely szokás az amerikai kontinensen élő indián őslakosokhoz kapcsolódik.

A márciusi a"férges" telihold, a hőmérséklet melegebb lesz, kibújnak a földigiliszták. Némely törzs a "varjak" holdtöltéjének hívta, a varjak károgása jelzi a tavasz beköszöntét, de elterjed volt a "kérges" jelző is, a megolvadt hó felszínén keletkezett ropogós réteg miatt.

Néhol Szelek holdjának, Energiaholdnak nevezik, de Maghold és Hollóhold néven is ismert. Mindenesetre a márciusi hold energikus friss új elemi erejű.


Szimbólumok


MAG



A mag a márciusi holdnak a legfontosabb szimbóluma, egyszerre erős és törékeny; a mag életereje, amely kicsírázik, és áttöri a földet és az őt beborító hártyát, hogy átalakuljon és új  életet kezdjen. A mag tudja, mikor kell kicsíráznia. Lehet, hogy évekig szunnyad, és csak akkor ébred fel, amikor a körülmények kedvezőek. A mag minden terv és építmény lényege, amely egyetlen lépéssel kezdődik, és amely egyszerre törékeny és erős.


ZÖLD



Ehhez a holdhoz a zöld szín társul: a csírák, az első fűszálak, illetve a fák rügveinek világoszöldje; zöld, mint az élet, amely lüktet, újjáéled és utat tör magának.


AZ URALKODÓ



A márciusi holdhoz kapcsolódó Tarot kártya az Uralkodó, aki a trónján ül ugyan, de tettre kész. Védelmező, és meghúzza a jogos határokat. A március növényéhez a csalánhoz hasonlóan az uralkodó is olyan egészséges határokat jelöl ki, amelyek lehetővé teszik, hogy egyedi természeted teljes mértékben kibontakozhasson.


ARTEMISZ



A szelek holdja Artemiszhez (Diána), az erdők istennőjéhez tartozik, aki minden nő fékezhetetlen szellemét iránvítja. Védi a testvériséget, nyila annak az erőnek a szimbóluma, amelyet a terveinknek szentelünk, amely meghatározza, kik vagvunk, hogy kivé válunk, és ami a vad szellemünket táplálja.


IBOLYA ÉS KANKALIN



Az évnek ezt a szakaszát tmeghatározó virágok bújnak ki először - a kicsit szerényebb ibolya és a magamutogatóbb kankalin. Mindkettővel díszíthetjük es ízesíthetjük ételeinket italainkat. Úgy tartják, hogy aki kankalint eszik, megpillanthatja a  tündéreket. Próbáld ki, és meglátod!


Rituálék és gyakorlatok


Válassz magokat a virágcserepeidbe; a bársonyvirágot, a kankalint, a mákvirágot, a százszorszépet és sok vadvirágot ilyenkor szokás elvetni. Fogj egy darab újrahasznosított papírt, és néhány szóban foglald össze a terveidet, mit szeretnél megvalósítani a következő hónapokban. A magokkal együtt temesd el a listádat is, és ne felejts el gondoskodni a növényeidről a továbbiakban.



Csíráztass magokat! Házilag is készíthetsz csíráztató edényt kiürült dunsztosüvegek felhasználásával. Vásárolj ehető, csíráztatásra alkalmas magokat, amelyeket majd a salátádra szórhatsz; amellett, hogy finomak, nagyon egészségesek is.


Írj verset vagy éneket, amellyel megáldod a kertedben vagy a teraszodon elvetett magokat.



Gyújts meg otthon egy világoszöld gyertyát, és párologtass citrom-.zsálya- vagy citromfűolajat. Megtisztítja a levegőt a pangó energiától.


A tavaszi nagytakarítás alkalmával fogj egy seprűt, és seperd ki a negatív energiát az ablakon és az ajtón; képzeld el, ahogy a negatív energia fekete köd formájában elhagyja otthonodat. Seprés közben beszélhetsz is az energiával, és megkérheted, hogy távozzon..



Kövesd a Kos természetét, válassz egy projektet, amit el szeretnél kezdeni, vagy tölts meg új energiával egy tevékenységet, amit átmenetileg abbahagytál. Táncolj, gyújts füstölőt, és találj ki dalokat, altatódalokat, amelyekkel növekedésre buzdíthatod a csírákat.


Fogj egy kalapot, és díszítsd fel vadvirágokkal, ahogy Anne is tette a Zöld Oromból.



Tegyél az italodba kankalint, ibolyát vagy más ehető vadvirágot.


Erintsd meg a földet, lélegezd be a szelet, és hagyd, hogy a tavaszi napsugarai simogassanak.



 TELIHOLDKOR figyelj az új szelekre, és készíts talizmánt; egy színes fonalra fűzz fel kagylókat, csengőket és madártollat, egymástól kb. 1 centiméteres távolságra, és erősítsd fel egy kis fadarabra. Kiakaszthatod az ablakodba, és hallgathatod a márciusi szél énekét. Ez a teliholdhoz kapcsolódó kis rituálé nyitottabbá tesz az új dolgokra; nincs mitől félned, könnyedén,játékosan nézz szembe velük. Hagyd, hogy a tavaszi szél szóljon hozzád ésa terveidhez, és töltse meg őket élettel.


Popikon



Lucy Liu. Elég a név, hogy egy harcos képe jelenjen meg előttünk, leghíresebb szerepének, O-Ren Ishii karakterének köszönhetően QuentinTarantino Kill Bill című filmjéből. A tajvani származású amerikai színésznő erős és sebezhető egyszerre, akárcsak a márciusi hold energiáia.Védelem, sebezhetőség, erő és diszkréció - ezek a szavak jutnak eszünkbe Lucy Liu életére gondolva, aki nem csupán a Kill Billben és az Ally McBeal sorozatban alakított szerepeiről híres, de kínai nevén, Yu Lingként ismert festő és képzőművész.

Ugyanez a helyzet a szelek holdja energiájával is, amely egyszerre harcos és gyermek, olyan friss erőkkel, amelyek elérhetővé teszik. Ez a hold arra emlékeztet bennünket, hogy nem kell agresszíven harcolnunk, hogy sok erő és hatalom reilik a növekvő csírában, egy műalkotásban vagy tavaszi rétben. Emlékeztet bennünket azoknak a szelíd és visszafogott,de mélyen kitartó erejére, akik a kevésbé járt utat választják saját szemelyes üzenetük átadására.

Ebben a holdban inspirációra lelhetsz, ha megtalálod az egyensúlyt az agresszív és sebezhető energiák között, és a minden vágyban bennelévő elszántságban, amely nemcsak varázslattal, hanem mindenekelőtt az erőfeszítés, a tettek és az irányítás nyomán válik valósággá. Lucy Liu mind a művészetébe, mind a gyakran szokatlannak tetsző választásaiba is tett energiát. Benne, akárcsak a szelek holdjában az erő, az érzékenység és a szenvedély szépségét látom, amely ahelyett, hogy eltorzulna, egyre fényesebben ragyog, kitartóan, a maga teljességében, mint egy növekvő fűszál.



(Lattari: Holdfázisok)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése