A Merkúr retrográdba fordul (ápr.25-ig)

Retrográd állapotban a bolygó kevésbé tudja erejét konstruktív, ill. hasznos cselekvésre fordítani, passzívvá válik, a körülmények áldozata lesz. Az ilyen bolygó megítélése általában negatív. Az általa jelzett dolgok szakaszosan vagy késve teljesülnek, megszakadhatnak vagy megismétlődhetnek többször is. Vissza-visszatérő dolgokat is jelez.

A retrográd bolygó hatása erősebb lehet a direkt bolygóénál, de inkább kedvezőtlen módon. Általában lelassítja a dolgokat. Az események furcsa, nem várt fordulatokat vehetnek, s ha mégis lesz valami az ügyből, akkor az zsákutcának bizonyul vagy sakk-matt helyzetnek, ahonnan bajos a kiút, rossz irányba fordul a dolog. Horary képletben, ha egy autót egy retrográd bolygó jelöl, az nem fog gyorsulni, ha egy pert vagy utazást jelöl, az elhúzódik, vagy késlekedést szenvednek a dolgok.

Emberre vonatkoztatva a retrográdság feledékenységet, szétszórtságot, fáradtságot mutat. Illetve azt, hogy az illető meggondolja magát, esetleg többször is. Vacillálós jellem. Ha a retrográd bolygó valamilyen tulajdonságra hat, akkor ez a tulajdonság, vagy képesség is lassan fog kibontakozni.

A retrográd szakaszban összezavarodik minden, a dolgok leállnak avagy furcsa fordulatokat vesznek. A hátráló, azaz retrográd mozgás lelassítja a dolgok menetét, akadozik az ügyintézés, a kommunikáció, a hírek terjedése, a közlekedés. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet. Ilyenkor nem veszünk műszaki cikkeket, mert hibásak lehetnek, vagy akadozóak, lassúak lehetnek.

Próbáljunk megértőbbek és kevésbé követelőzőek lenni ebben a pár hétben, amikor minden lassabbá és egyben feszültebbé válhat.  Ha mostanában megyünk nyaralni, üdülni, akkor előzetesen ellenőrizzük le, nehogy fel nem tüntetett többlet költségek adódjanak. Kérdezzünk rá a részletekre.

Ha eléggé megfontoltak vagyunk akkor több kreatív energia áll rendelkezésünkre most nagyobb áttörésekhez és régebbi ügyeink letisztázásához. 



Általános tanácsok retrográd időszakokra


Ami nagyon fontos tanács: ebben az időszakban ne vegyünk semmiféle műszaki terméket, ne írjunk alá szerződéseket, ne folytassunk, ha lehet fontos tárgyalásokat és készüljünk fel ügyintézési késedelmekre ill. kisebb-nagyobb bakikra az utazásaink során! 

Számítsunk arra, hogy ezekben az időszakokban: félreérthetnek bennünket, vagy mi értünk félre másokat,  közlekedési dugókba kerülünk, és önszántunkon kívül késünk, a folyamatban lévő ügyeink intézése lelassul,  levelek, adatok, küldemények sokat késhetnek, esetleg el is kallódhatnak,  üzleti ügyeink nem a várakozásnak megfelelően teljesítenek,  kommunikációs és informatikai rendszerünk nem megfelelően működik, esetleg vírust szed össze




Mit NE tegyünk a retrográd Merkúr időszaka alatt?

*ne írjunk alá szerződést, mert lehet, hogy a két fél máshogy érti a megállapodást, ami később problémák melegágya lehet

*ne hozzunk komoly, hosszú távú döntéseket – mert ilyenkor a megkülönböztető képességünk sem az igazi

*ne vizsgázzunk, ha lehet (bár ez többnyire sajnos nem rajtunk múlik)

*ne  váltsunk állást, ne indítsunk új üzletet, ne lépjünk be új társulásokba

*ne végezzünk az informatikai rendszerünkön komolyabb átalakítást, installálást, új eszköz éles rendszerbe állítását

*ne siessünk, ne száguldozzunk autóval, ne centizzük ki az időt




Mit tegyünk a retrográd Merkúr időszaka alatt?

- zárjuk le a függő ügyeinket, tegyük rendbe a régi dolgainkat

- legyünk nagyon körültekintők, inkább kétszer ellenőrizzük le a dolgokat, mint egyszer sem

- gyűjtsük az információkat, hogy megalapozottan tudjunk dönteni, ha a Merkúr direktbe vált

- készítsünk biztonsági mentést az informatikai rendszerünkön

- próbáljunk türelmesek és derűsek maradni annak tudatában, hogy ennek is hamarosan vége lesz



Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a retrográd Merkúr születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd nagyobb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és türelemre, mértékletességre törekednünk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése