Sorozatgyilkos újratöltve - a Ted Bundy portré

Theodore Robert 'Ted' Bundy az USA leghírhedtebb sorozatgyilkosa. 1974 és 1978 között fiatal lányokat erőszakolt és gyilkolt meg szerte az Amerikai Egyesült Államokban. Több mint tízévnyi tagadás után, Bundy végül is 30 nő meggyilkolását ismerte be, de az áldozatok valódi száma a mai napig rejtély.  Mindemellett nekrofiliával is gyanúsították. Brutalitása ellenére általában művelt és vonzó férfiként írták le. Barátai és ismerősei úgy emlékeztek rá, mint egy jóképű és meggyőző férfira.

Öröksége az volt az ügyének, hogy miatta alakult meg az FBI mivel rájöttek, hog sokáig az akadályozta az elfogását, hogy a különböző államok bűnüldöző szervei nem működtek együtt.

Ted Bundy képletét már sokan sokféleképpen elemezték (pl. egy tanítványom belőle írta a szakdolgozatát)A múltkor egy asztrológiai workshopon volt téma a horoszkópjának elemzése. Mivel még az is eldöntetlen, hogy elmebeteg volt-e vagy nem (bár ő végig tiltakozott ez ellen). Érdekes volt hog a modern asztrológia szerint voltak elmebetegségere utaló jelek a képletében, a középkor asztrológia szerint egyáltalán nem, míg a kínai asztrológia megállapításai szerint időnként elborulhatott az agya, de nem volt elmebeteg.

Nekem nem tisztem itt igazságot tenni ebben a kérdésben, bár vallom Agatha Christie-vel együtt, hogy igenis vannak emberek akik gonosznak születnek. De azért szeretném a saját eszközeimmel is végignézni a horoszkópját.



Az első amit láthatunk a képletkontúrból, hogy elég visszahúzódó életet él, mivel az Északi térfél a domináns. Ezenfelül a Nyugati is domináns, vagyis másokra figyel (hosszan kifigyelte a nőket) és mások véleményétől függő. Ez alátámasztja a kínai asztrológia megállapításai közül, hogy volt benne némi önbizalomhiány. Az IC és DC közti negyed a domináns, vagyis az árnyékból követte az áldozatait.

Az elemi többletek közül a Tűz elem ugrik ki: szenvedélyes, ösztönös, aktív, életélvező alkat.  Viszont a Föld elem teljesen hiányzik: egyáltalán nem gyakorlatias és nem tudta felmérni a tettei következményét. 

Az élet a sors viszont nem kínál semmilyen kiélést az élet élvezetére számára. Ez nagy frusztráció lehetett neki. Ehelyett megpróbáltatásokat hoz neki, szenvedést és lelki átélést amire sokkal kevésbé hajlandó.

Dinamikailag a szilárd és változó jegyek a jelentősek nála: benne volt valamiben (gyilkolászásban például) és be is fejezte őket, de új dolgokat új életet, új irányt már nem tudott szabni az életének. Rákerült egy vágányra és azt ismételgette.

Házak tekintetében a sarokházak a kiemeltek nála, ami egyrészt jobban elvárná a sors tőle, hogy kezdeményezzen és új dolgokba vágjon bele, ne csak a régit ismételgesse, másrészt viszont nagyon fontos figyelmeztetés. akinek kiemeltek a sarokházai azt akkor is észreveszik, kiemelik, ismertséget kap, ha nem akarja. Szóval ilyen állással ne menjen valaki bűnözőnek mert úgyis elkapják. Ahogy őt is.

Összefoglalva: a képletkontúrt: egy visszahúzódó, az árnyékban élő, az embereket figyelő alkatról van szó, aki szeretné élvezni az életet, kiélni a szenvedélyeit, de erre semmilyen módja sincs, ezért frusztrálódik és megpróbáltatások jönnek neki, nincs gyakorlati érzéke, nincs kapcsolatteremtő képessége, vagyis teljesen hiányzik belőle az objektivitás. ezenkívül bármit csinál úgyis felfigyelnek rá, de ő nem tud megújulni csak régi mintákat ismételgetni.

Nézzük az Asc-ét:


Oroszlán Ascendense van: szétáradó, kiáradó, szilárd elképzelésekkel. A születési ura a Nap is tüzes jegyben van a Nyilasban. Ugyanez a helyzet. Azt mondták megnyerő alkata volt (nem véletlen, hogy a nők elmentek vele). Ezt a kínai asztrológia is alátámasztja a Yang Tűz alkatával. Ez ezért eltorzult formában azzal is járhat hogy rá akarja kényszeríteni az akaratát  másokra. 

A Napja  a Nyilasban (mivel éjjeli képlete van) peregrin, nincs semmilyen méltósága, és egy pontos fényszöge van a 12.házas Szaturnusztól. amely azt is jelezheti, hogy a titkos vágyait, cselekedeteit, a bűnözést, akadálytalanul, könnyen véghezviheti. És ezzel a 12.házas Szaturnuszal együttáll a Gyilokpont (elég sokatmondóan) ill.a  Szerencsepont vagy Szerencséből részesülés pontja. Elég sokáig tudta sajnos sikeresen űzni ezt a foglalatosságát. A Szaturnusszal együtt álló Plútó csak növeli a titkos hatalomvágyat és rögeszmésséget amely a trigonnal akadálytalanul megnyilvánul a személyiségében.

Ascendensével együttáll a Szerelem és Megtorlás pontja is. Vagyis igazából ez is utal a szerelmi életéből jön a Megtorlás is (nemcsak a nők kiket szexuális célzattal legyilkolt, hanem pl. az is, hogy a saját élettársa jelentette föl).

A Napja a Nyilas jegyében a Jupiter uralma alatt áll, azt kívánja a legjobban. A Jupiter a bőség bolygója is, mindenből sokat akar (és mivel szegény családból jött, ez is frusztráltságot jelenthetett). Az 5 és 8.házának ráadásul ugyanaz a Jupiter az ura, amely igy össze is kapcsolja őket: mire vágyik leginkább? Szexre és halálra!

Ráadásul ez a Jupiter maga az IC csúcsán áll, a 4.h. pedig az élet vége, a temetés a földbe ásott dolgok. Ahogy ő maga mondta, szerette megfigyelni, ahogy elillan az élet az áldozataiból, vagyis életük végét, majd pedig elásta őket....

Persze ettől még kiélhette volna a perverzióját úgy is, hogy mondjuk temetőkben szeretkezik, de ő a középkori asztrológia szerint rosszra született volt és nem is állt ellent ennek, inkább kimaxolta teljesen.

Hogyan? A 12.háza amely a bűnözéssel is analóg, abban nemcsak benne áll a Szaturnusz (amely itt örömét leli!) de a rögeszmés Plútó is, és annak az ura  Hold a Marssal áll együtt. S ez a Mars egy peregrin Mars kártevő, rosszindulatú bolygó amely rosszabbik arcát is mutatja, sújtja ezt a Holdat és még a Leszálló Holdcsomóponttal is együtt áll. Vagyis abszolút a rosszindulatú, erőszakos, véres megnyilvánulásokat hozza elő a 12.házas tartalmakkal együtt: bűnőzés, titkok. És ez a Mars a (a hiányzó) apakép is, meg a 9.h. hiedelmek, hitek- innen jöhet az indíttatás. Ezt megerősítheti, hogy 12.ház urával a Holddal az Apa arab pontja is együtt áll. Vagyis az apa titkos vagy nem ismert (vagy bűnöző maga is!) ezt senki nem vizsgálta. 

 Viszont a Holddal együtt álló  a Marssal áll a Boldogságból részesülés  pontja is. Mikor érezte igazán boldognak magát? Amikor gyilkolhatott kedvére!  És érdekes módon a Segítség másokon pontja is itt áll - talán az is a téveszméi között volt, hogy így segíthet azokon akiket legyilkolt vagy éppen akarva-akaratlan mások is segítettek neki ebben ezt a kínai asztrológia is megerősíti). A Leszálló Holdcsomópont pedig mutatja, hogy azért innen jönnek a veszteségek is, szóval ha erre adja a fejét, bizony nem lesz jó vége, csak kárt okoz neki (és persze másoknak is). 

Hogy miért lehettek téveszméi (bár nem elmebetegség szinten) a 3.h.csúcsán (gondolkodás, kommunikáció) ott találjuk a Neptunuszt, ami illúziókat, ködösséget, homályt hoz. És azzal együtt, hogy nincs igazán Levegős jegyű bolygója, a gondolatai, az objektív gondolkodás, a tényszerű felmérése a helyzeteknek, a kapcsolatteremtés mind  akadályozott volt. Volt aki látott vele dokumentumfilmet, és néha bizony nem is lehetett érteni a beszédét sem, nemhogy a gondolkodását. 

Bolygói nem túl erősek csak a Holdnak, Vénusznak és Szaturnusznak van egy-egy arculata - ez a kisszerűséget erősíti  a jellemében. Nincs elég ereje, hogy kivívjon maga számára kedvezőbb dolgokat. Plusz ez is jelzi, hogy miért csak a nála gyengébbekkel mert kikezdeni.

Igaz a Szaturnusznak van még egy vegyes triplicitása, tehát az a legerősebb bolygója méltóságilag, de az pont a 12.házat jelöli többek közt, tehát sikeres lehet - a gyilkolásban! Plusz a 6-7.háza is az ura, így nem meglepő hogy bizony volt élettársa, sőt felesége is, bár ezek csak jó fedősztorit szolgáltathattak a titokban elkövetett bűntényeihez.,

Viszont az Anaréta pont mely az életerő és így  szülött legnagyobb ellensége, az szintén a Szaturnusszal áll együtt a 12.házban. Ez is előrevetíti, ha bűnözésre adja a fejét, bár sikeres lesz benne, de végül is ez okozza a vesztét!

Végezetül azzal zárhatnánk az elemzést, hogy  neki egy erősen szabadakaratos képlete volt, ezért bizony választhatott volna más utat is az életében, de ő a gonoszabbik utat választotta. És be is teljesítette azt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése