Retrográd Plútó

A retrográd Plútónak kimondottan karmikus jelentése és jelentősége van. Kötelező módon újratalálkozunk előző életbeli személyekkel, helyzetekkel, helyekkel. A Plútó tud és érzékel nagyon sok dolgot, melyet nem tud kifejezni. 



Különösen a visszafordulás kezdeti időszakában érezteti hatását a visszaforduló kisbolygó. Nem hoz azonban nagy felfordulást, a felszínen biztosan nem. A Plútó a belső, lelki dolog felülvizsgálatára ösztönöz ebben az időszakban. Nagy, akár az egész élet irányát, a közeljövődet meghatározó mélyebb rétegeket érintő kérdések, változások mérlegelésére ad lehetőséget. Kicsit valóban visszahúzódásra sarkalló időszak lehet ez. Azonban nem feltétlenül kellemetlen, vagy rossz dolog mindez, sőt. Sokkal inkább egy lehetőség arra, hogy a mélystruktúrákat vegyük szemügyre, hogy megtaláljuk a problémák, hátráltató dolgok gyökerét, és megszabaduljunk tőlük. A retrográd Plútó könnyen vezethet olyan felismerésekhez, amelyek segít a továbblépést, újrakezdést.


A plútói változások rendszerint igen erőteljesek. Talán tudat alatt, de sokunkban elkezd munkálkodni a szorongás, hogy le kell mondanunk arról a kényelemről és biztonságról, amiben eddig éltünk. Rákényszerülünk, hogy alkalmazkodjunk, egy új, eddig ismeretlen világhoz, amely nem engedi, hogy a régi beidegződéseinket továbbra is fenntartsuk, hiszen azokat már vagy kinőttük, vagy károsan hatnak mindannyiunkra, hiszen a Plútó hatása kollektív.


 A retrográd Plútó általában valamilyen krízis formában köszönt ránk. Tipikusan lassan kialakuló krízisről beszélhetünk, ami egyre szövevényesebbé válik, majd végül kirobban és felszínre törnek azok a témák, a melyekkel valójában szembesülnünk kell.


Ha sikeres az új tanulságok beépítése a retrográd szakasz alatt, akkor a Plútó újraindulásával elkezdődik a gyógyulás, az újjászületés időszaka. Bensőnk önpusztító, gátló elemeinek meg kell halniuk, ha a Plútó törekvéseinek eleget akarunk tenni. A velük való leszámolásnak megvilágosító erejűnek kell lenni, hogy segítségével valódi békére leljünk.




Retrográd Plútó a születési képletben:


 Uralkodni akar azon a területen, ahol a Plútó áll. Erős elhatározás és szilárd állásfoglalás jellemzi. Munkálkodik küldetésén. Titokzatosabb és jobban őrzi titkait mint a többi ember. Hamarabb letör, elkedvetlenedik, mint a többiek. Ám esetleges katasztrófa után az állóképessége és talpraesettsége segít a szülöttnek összeszednie magát és újjáépíteni az életét.. Legnagyobb kincse hatalmas belső erőtartaléka. Életére jellemzőek a radikális és fájdalmas változások. Sokszor úgy érzi, el van vesződve, és hosszú ideig kell magányosan élnie. Mindezeknek meg kell történniük a spirituális fejlődés érdekében. Hatalmas erőtartalékai vannak és képes lesz minden szenvedésén túltennie magát. A karmikus hibák most az életbe beépített akadályok, de ennek is vége lesz egyszer.

Retrográd Plutó hatása az életterületeinkre

 



Retrográd Plútó feladatai az egyes életterületeken:

1.h.


A Plútó öt hónapos retrográd mozgása alatt lehetőséged lesz a teljes életviteled megreformálására. Az érzéseid is hatékonyabban kommunikálod, jobban meg tudsz majd nyílni mások előtt.


2.h.


A retrográd Plútó arra késztet, hogy rendbe tedd a pénzügyeid. Ebben az időszakban gazdasági haszonra lesz kilátásod, ha nem léped túl önmaga határait. Fogd vissza túlzó természetét!


3.h.


A retrográd Plútó abban lehet a segítségedre, hogy megtanulj hatékonyabban kommunikálni, tedd világosabbá igényeit, elvárásait.



4.h.


A retrográd Plútó megköveteli, hogy foglalkozz az otthonával és a családodban zajló ügyekkel. Lehet, hogy jelentős felújításokat kell tenned, vagy új helyre költözöl, élvezd a lehetőséget, hogy otthoni környezeted felfrissül. Ez az időszak alkalmas arra is, hogy az alapvető érzelmeid tisztázd a kapcsolataiban.


5.h.


A retrográd Plútó öt hónapja alatt összpontosíts arra, hogy képes légy befogadni az élet örömeit. Kényszerítened kell saját magad a változásokra az életed olyan területein, amelyek stagnálnak. Ügyelj arra, hogy olyan kreatív tevékenységekbe kezdj, amelyek valóban inspirálnak.


6.h.


Fel kell használnod a retrográd Plútó erejét, hogy fontossági sorrendet alakíts ki a napi rutinban, tedd le a felesleges feladataid és szorítkozz a legfontosabb elintéznivalóidra, és így az energiaeloszlás sikeresebb lesz, ez jó hatással lesz egészségedre.





7.h.

A retrográd Plútó arra késztethet, hogy tisztázd saját változó érzelmeid és elvárásaid a párkapcsolatodban. Beszéld meg ezeket partnereddel, és ezzel párhuzamosan jelentős változásokat kell végrehajtanod.


8.h.


Átértékelheted közösen kezelt pénzügyeid, és a más típusú együttműködéseid. Így nagy sikereket érhetsz majd el a Plútó előre indulásával.


9.h.


A világképed kiszélesedik, új, érdekes tapasztalatok érnek. Ebben az időszakban idegen kultúrák iránt érdeklődhetsz hevesen.


10.h.


A Plútó retrográd hatása mély és jelentős változásokat idéz elő ezen a területen, főként az önmegvalósítással, karrierrel kapcsolatban. Kihívások és nehézségek érhetnek, de a nagyobb célok újrafogalmazásának részeként el kell távolítanod régi meggyőződéseid, amelyek korlátoznak.



11.h.


Átértékeled majd a szereped a közösségben – beleértve ebbe a munkahelyi, baráti kapcsolatokat, a tágabb és szűkebb értelemben vett közösségeket. Átgondolhatod, miként vagy képes hű maradni az elveidhez.


12.h.


A Plútó retrográdja ezen a területen a lelki elmélyülés ideje. A befelé figyelés, a lenyugvás, az elcsendesedés mind a hasznodra lehet. Naplót is vezethetsz, amelyben nyomon követheted belső fejlődésed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése