Telihold a Skorpióban

TELIHOLDKOR adj hálát a bőségért és a szeretetért, amelyben részed van Olyan emberek vesznek körül, akik szeretnek téged, és sosem késő kimutatni, hogy te is érzed a szeretetet, a hálát és az örömöt. Legyen időd akik fontosak neked, a legjobb barátodra és arra, akit szeretsz. Mutasd ki a szenvedélyed azok iránt a dolgok iránt, amelyeket szeretsz, tápláld a lángot


SZIMBÓLUMAI


SZALAGOK 

A színes, lehetőség szerint szaténból készült szalagok részben azért kapcsolódnak ehhez a holdhoz, mert a májusfán használták őket, részben pedig azért, mert a kézfogás rituálé, a pogány esküvő során szalaggal kötik össze a házasuló felek kezét. Ideális esetben ebben a hónapban tartják a kézfogókat.


GALAGONYA 

Ez a varázslatos fa, amely ebben az időszakban virágzik a szívhez kapcsolódik, egyrészt a szívritmusra és a vérnyomásra gyakorolt jótékony hatása miatt, másrészt mert a tündérvilághoz társítják, ahol ilyenkor ünneplik a fény újjászületését. A rózsához hasonlóan a galagonyának a gyönyörű virágai mellett tövisei is vannak. 


RÓZSA

A rózsát a Vénuszhoz és a Marshoz társítják- és természetesen a szerelemhez, amelynek régóta a szimbóluma. Mars istennek szentelt tövisek védik a rózsát, és arra tanítanak, hogy nincs egészséges szerelem, ha nem védjük a határainkat és a személyiségünket. Szeretni azt jelenti, hogy közel kerülünk a másikhoz, de közben nem térünk le a saját utunkról, nem adjuk fel a személyiségünket, a szükségleteinket, de mindenekelőtt önmagunk szeretetét. A rózsa virágát Vénusznak szentelték, és a tiszta gyönyört, a lágyságot és az érzékiséget jelképezi.

A rózsa kettős üzenetet hordoz: „ Szeress és védj ! " A rózsa, melynek természetéhez a szirmok mellett a tövisek is hozzátartoznak, arra invitál, hogy teljes egészében szeresd magad, úgy, ahogy vagy, minden porcikáddal együtt. Azt üzeni, hogy büszkén viseld a töviseid, és nyisd meg a szíved, amennyire szeretnéd.


VIRÁGKOSZORÚ 

A Beltane ünnepéhez kapcsolódó rituálék során virágokból és szalagokból készült koronát viseltek az emberek, így ünnepelve a természet teljességét, a virágokat, a színeket és az örömöt, amely ezt a hónapot beragyogja. 


SZERETŐK 

A májusi holdhoz kapcsolódó tarot - kártya a Szeretők: egy találkozás, egy választás. A kártya kettős természetű, akárcsak a májusi hold, mert amikor találkozunk valakivel, mindig hozunk egy döntést, valamint egybevetjük, kik vagyunk, és kivé szeretnénk válni. 



ARANY 

Ehhez a holdhoz az arany szín tartozik, a fény, a teljességében ragyogó nap, a tűz és a bőség színe. Az aranyérméket is ehhez a holdhoz társítják. A gazdagságot és a hálát szimbolizálja mindenért, ami létezik.


Rituálék és gyakorlatok 


Gyűjts rózsaszirmokat, és hintsd őket szerelmed küszöbére, hogy hazatérve  meglepődjön. Tedd ugyanezt a saját küszöbödön is, hogy csak a szeretet jusson be a küszöbödön.

Fonj virágkoszorút a mezőn szedett virágokból, és szárítsd meg Vesd  nyári napfordulón rakott máglyára, felszabadítva az energiáját.

 Menj el táncolni, vagy ha nem szereted a diszkót, készíts magadnak lejátszási listát a legkedvesebb számaiddal, és táncolj felszabadultan otthon a kedvenc szobádban.

Találj ki egy áldást a kreatív eszközeidre. Ez a hold óvja és növeli az ativitást, ezért ideális időszak a jegyzetfüzeteid, az ecseteid vagy a konyhai eszközeid megáldására.

Ízesítsd rózsaszirommal a friss salátáidat. 

Keress egy galagonyafát, és tölts vele egy kis időt, hangolódj rá az elvarázsolt szellemekre. 

Viseld gondját a testednek, szeresd úgy, ahogy van. Kényeztesd magad illóolajos masszázzsal vagy rózsaszirmos bőrradírral. 

Akassz egy kristályt az ablakodba, hogy szivárványokkal szórja te otthonod. 

Készíts listát az elvégzendő egészségügyi szűrésekről, mert a meg az öngondoskodás legjobb módja. 

Irj szerelmeslevelet annak a személynek, aki öt év múlva leszel egy másikat annak, aki öt évvel ezelőtt voltál. Tedd őket külön borítékba néhány rózsaszirommal együtt.

POPIKON


David Bowie


A rózsához és a májusi hold szelleméhez hasonlóan David Bowie egyszerre volt virág és tövis, a bizonyíték, hogy minden lehetséges, amint azt a Fantasztikus labirintus című film alcíme is sugallja, amelyben a kobold királyt alakította. 

Ez a hold minden más holdnál erősebben emlékeztet minket arra , hogy az árnyék és a fény együtt létezhet, hogy a születés és a halál nem állnak távol egymástól, hogy a szenvedély, akárcsak a Sarkcsillag, mindig hazavezet bennünket a szívünkhöz .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése