Decemberi energiák

A hónap  Tüzes-Vizes energiákkal indít, már benne vagyunk a télben, viszont az advent és a  karácsony közeledtével felélénkül az élet örömének élvezete és érzelmi átélések is. Ám a Levegő és Föld energiák is jelen vannak, tehát a társaságkedvelés, a programok élvezete és az anyagi  szempontok is, pl. karácsonyi költségvetés :)) is szerepet játszik.

A hónap közepe/vége felé azonban a a Nap, a Merkúr és Vénusz is Föld jegybe lép, így nő az a gyakorlatiasság,  tervezés, az anyagias dolgok fontossága, és megnövekszik a picit hűvösebb (de sajnos) szárazabb idő lehetőséges is...


Havi témák: felfedezés, filozófia, bölcsesség



Jegyváltások, események


Neptunusz direktbe fordul (12.04.)

Merkúr a Bakba lép (12.06.)

Vénusz a Bakba lép (12.10.)

Nap a Bakba lép (12.21.)

Chiron direktbe fordul (12.23.)



Bolygók a jegyekben e hónapban (ASC ura szerint)


Nap a Nyilasban majd a Bakban

Az Oroszlán Ascendensűek a hónap elején kicsit talán jobban lehetnek, főleg a nappali születésűek.  a végére azonban még nehezen viselik magukat vannak,


Merkúr  a Nyilasban majd a Bakban

Gondolataink céltudatosabbak, gyakorlatiasabbak lesznek, jobban tudunk koncentrálni, összpontosítani a céljainkra, feladatainkra. Kitartóbbak, de zárkózottabbak lehetünk.

Mivel a Föld elem hideg-száraz ősminőségekből épül fel, egyből jobban harmonizál a Merkúr bolygó szintén hideg-száraz ősminőségével, ezért valószínübb, hogy a föld jegyű Merkúrok jobban megtalálják a helyüket.


Vénusz  a Nyilasban majd a Bakban


 A Bika és Vénusz Ascendensűek hónap elején egy fokkal jobban érezhetik már magukat, optimistábbak lehetnek, bár az energiaszintjük ekkor is elég alacsony még, pihenjenek sokat. Viszont dec. 10-től (főleg  nappali születésűek) sokkal jobban érezhetik magukat és karácsonyra egyre jobb kedvűek lehetnek,


Mars az Ikrekben


Az Ikrekben peregrin a Mars, és így is marad jövő évig, ráadásul most még retrográdba, azaz hátrafelé megy, azaz szétszórtak, fáradtak lehetnek a Kos és Skorpió Ascendensűek, érdemes több pihenést beiktatniuk.


Jupiter a Halakban


A Nyilas és Halak Ascendensűek december közepéig a Jupiter kegyeltjei lesznek. Jobban járnak, ha mostanra már kitalálták, milyen hosszútávú vagy nagyszabású ötleteiket szeretnék az elkövetkezendő időben megvalósítani, mert  már neki is kezdhetnek! Szakmai sikerekben lehet részük, ahogy egész életük kiszélesedik, kitágul. Csak közben ne hanyagolják el személyes kapcsolataikat sem. Ügyeljenek arra, nehogy másokkal szemben fölényesen lépjenek fel és akkor ez egy nagyon pozitív időszaka lesz személyes fejlődésüknek.


Szaturnusz a Vízöntőben  


Uralomban van, elvileg  a szaturnikus születési uralkodós emberek (Bak és Vízöntő Ascendensűek)  jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) hogy bírják erővel.



Holdfázisok


 A decemberi a "fagyos" telihold, mert ilyenkor veszi a tél birtokba az északi féltekén a Földet.  A decemberi telihold a Hideg vagy Fagyos hold nevet viseli, az időjárás miatt, de gyakran a hosszú éjszaka holdjának is hívták, hiszen a nappalok ebben a hónapban a legrövidebbek.

Éjszaka telihold jelenik meg a téli csodavilág felett. Ebben a hónapban a téli hideg egyre jobban rátelepszik, és az éjszakák a leghosszabbak és legsötétebbek. Néha a Yule/Karacsún előtti holdnak is nevezik.

A Hosszú éjszakai Hold elnevezés kétszeresen is találó, mert a tél közepén valóban hosszú az éjszaka, és mert a Hold sokáig a horizont felett tartózkodik. A tél közepén a telihold magasan vonul az égen, mivel a Nap alacsonyan áll.


Telihold az Ikrekben (16°) dec. 08.

Érdemes az Ikrek jegye által aktivált tüdőd töltésére szánni a mai Telehold energiáját. Ennek érdekében végezz valami légző gyakorlatot. Mindegy hogy a váltott orrlyukú légzés az ég -föld vagy bármilyen más technikát alkalmazol, a lényeg, hogy figyelmed végig a légzéseden legyen.

Mindig kilégzéssel kezd, hogy az elhasznált levegő távozzon a  tüdődből.

Ha nem a szabadban gyakorolsz akkor előtte alaposan szellőztess ki.

Ha megszédülnél, azonnal feküdj el a padlóra vagy hajtsd előre a fejed,  hunyd le a szemed és hagyd, hogy elmúljon a szédülés. Ne ijedj meg, ez sokaknál elő szokott fordulni.

Ne erőltess semmit, csak annyit gyakorolj, amennyi jólesik.

Napi gyakorlás esetén igyekezz mindig ugyanabban az időben végezni a légzőtechnikát, igy könnyebben válik az életed részévé.


Újhold a Bakban (1°) dec.23


Bak Újholdkor kitartásunk és szilárdságunk óriási, mert ha elhatározunk valamit, akkor annak valóban érdemes nekifogni, mert minden megvalósítható ezen Újholdkor!

Ezek a napok a legalkalmasabbak arra, hogy szelektálj az életedben. Ezt mindenre értjük. Talán megfigyelted már, hogy néha nehezebben válsz meg, néha azonban egészen könnyedén a dolgoktól. Nos, a mai napon valószinüleg menni fog: nézz végig az otthonodon és pásztázd végig a bensődet is. Mi az amit már régóta cipelsz? Mi az amire már nincs szükséged? Lomtalaníts, a mai nap segíti az elengedést. Ilyenkor könnyebben válunk meg egy rossz szokásunktól éppúgy mint egy régi ruhadarabtól. Tél közepe van, nézz bele a szekrényedbe, h. mennyi olyan holmid van, ami még nem is volt rajtad. Ami nem kell, azt engedd el!


Fényszögek ( a bolygó kapcsolatai)

A hónap eléggé hullámzó energiákat mutat e tekintetben: pár naponta változó hatások, hol pozitív, hol negatív irányban befolyásolják a dolgok menetét, ill. a hangulatunkat, hozzáállásunkat. December elején a a Vénusz fényszögei miatt kerülhetünk romantikus hangulatba, azonban ez hamar átcsap(hat) illúziókba majd csalódásokba.  Pont Mikuláskor a kommunikációban, jogban és törvénykezésben lehetnek problémák a Merkúr és Jupiter feszült kapcsolata miatt. Dec.8-án telihold, ami amúgy is feszültségkeltő időszak, ráadásul a Mars is együttállásba kerül a teliholddal: figyeljünk sokkal jobban oda  a közlekedésre, baleseterekre, sérülésekre! Utána kitart még a feszültség, a dolgok nem szerencsésen alakulnak, főleg a Bika, Mérleg, Nyilas és Halak Ascendensűeknek.  Rákövetkező héten viszont a Nap-Szaturnusz kiegyenlítő, józanító hatása érvényesül, ám ez feloldódik megint illúziókba és csalódásokba. Viszont a Merkúr-Uránusz kapcsolat, akár zseniális felvillanásokat is hozhat a Nyilas hónap vége felé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése