Novemberi energiák

 

A hónap eléggé Vizes - Levegős energiákkal indít, már benne vagyunk az őszben, sokkal szubjektívebbek, érzelmesebbek leszünk emellett azonban társaságkedvelőbbek és kommunikatívabbak, felélénkül a társasági élet. A Tűz elem már nyomokban sincs meg, ahogy egyre hűvösödik az idő is, ezzel együtt csökken az életkedv és az optimizmus is.

A hónap közepe/vége felé azonban a a Nap, a Merkúr és Vénusz is Tűz jegybe lép, így nő az életkedv az advent és a karácsony közeledtével, és megnövekszik a picit melegebb idő lehetősége is.

Havi témák: 


Jegyváltások, események:

Vénusz a Nyilasba lép (11.16.)

Merkúr a Nyilasba lép (11.17.)

Nap a Nyilasba lép (11.22.)

Jupiter direktbe fordul (11.24.)






Bolygók a jegyekben e hónapban:


Nap a Skorpióban majd a Nyilasban

Az Oroszlán Ascendensűek a hónap elején még nehezen viselik magukat vannak, a végére azonban kicsit talán magukhoz térhetnek, főleg a nappali születésűek.

Merkúr  Skorpióban majd a Nyilasban

Az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek a hónap elején még elvannak, bár a Naptól való égetettség (kombusztaság miatt) sokszor bepánikolhatnak, szoronghatnak az utóbbi hetekben. a hónap végén sajnos végképp leesik az energiaszintjük, a sok aggódás kimerültséghez vezethet, vegyenek ki egy kis előkarácsonyi szabadságot, ha tehetik!

Vénusz  Skorpióban majd a Nyilasban

 A Skorpió Vénusz időszaka esetén előfordulhatnak érzelmi csalódások, szélsőséges érzelmi megnyilvánulások, zárkózottabbak, a Bika és Mérleg Ascendensűek olykor kifejezetten szomorúak is lehetnek. Vagy éppen erőszakkal, manipulálással próbálnak szeretetet kicsikarni (lévén a Skorpió marsikus és plútónikus jegy). A hónap közepétől egy fokkal jobban érezhetik már magukat, optimistábbak lehetnek, bár az nergiaszintjük ekkor is elég alacsony még, pihenjenek sokat!

Mars az Ikrekben

Az Ikrekben peregrin a Mars, és így is marad jövő évig, ráadásul most még retrográdba is fordult, azaz szétszórtak, fáradtak lehetnek a Kos és Skorpió Ascendensűek, érdemes több pihenést beiktatniuk.

Jupiter a Halakban

A hónap közepéig még a Jupiter retrográdba megy visszafelé, az érintettek fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, ideje a szabadságolásnak. Utána azonban a Nyilas és Halak Ascendensűek december közepéig a Jupiter kegyeltjei lesznek. Jobban járnak, ha mostanra már kitalálták, milyen hosszútávú vagy nagyszabású ötleteiket szeretnék az elkövetkezendő hónapban megvalósítani, mert nemsokára már neki is kezdhetnek! Szakmai sikerekben lehet részük, ahogy egész életük kiszélesedik, kitágul. Csak közben ne hanyagolják el személyes kapcsolataikat sem. Ügyeljenek arra, nehogy másokkal szemben fölényesen lépjenek fel és akkor ez egy nagyon pozitív időszaka lesz személyes fejlődésüknek.


Szaturnusz a Vízöntőben  

Uralomban van, elvileg  a szaturnikus születési uralkodós emberek (Bak és Vízöntő Ascendensűek)  jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) hogy bírják erővel.


  

Holdfázisok

A "hód" teliholdja novemberre esik, hogy elegendő hódprémet biztosítsanak a téli öltözékhez. A novemberi teliholdat Hód teliholdnak nevezték, fagyos holdnak is, hiszen eljött az ideje, hogy a fagy beállta előtt hódprémet gyűjtsenek.

Ekkor állították ki a hódcsapdákat, mielőtt a mocsarak befagytak volna, hogy biztosítsák a meleg téli prémek utánpótlását. Egy másik értelmezés szerint a Hód Telihold elnevezés onnan ered, hogy a hódok most aktívan készülnek a télre. Néha Fagyos holdként is emlegetik.


Telihold a Bikában (16°) nov.9.

Lehetőség szerint érdemes ma pihenőnapot tartani, hisz mint mindig, az energia most is kétszeres erővel áramlik. Ha teheted iktass be egy esti meditációt legalább. Bármelyik meditációs technikát használhatod kedved szerint. Fontos h. a meditáció során tartsd egyenesen a gerinced és utána a légzésfigyeléssel folytasd, ahogy a légzés egyre finomabbá válik, a gondolatok is elcsendesednek.  A meditáció során jelenitsd meg a  Holdat valamilyen formában - lásd ahogy ragyog. A meditáció céja ezen a napon a töltekezés valamilyen formában. Szívd magadba hát a telehold energiáját, duzzadj tőle és érezd ahogy ragyogása minden sejtedet áthatja. Lásd magad amint feltöltődsz a fénnyel és te magad is ragyogni kezdesz. Érezd ahogy az energia az egész testedben szétáramlik

A meditáció végén ajánld föl gondolatban az energiát igy segitve minden érző lényt itt a földön.

Megerősítés: A halál egy illúzió, amelyen keresztüllátok, az új növekedésének üdvözlésére.


Újhold a Nyilasban (1°) nov.25.


 
Ma a legaktivabb a belülről kifelé hatás. A Nyilas napok kiválóak sportolásra, testedzésre, érdemes tehát ma ezekre a tevékenységekre időt szánni. Azonban ügyelj arra, h. az Hold belülről kifelé segít mindent tehát ne akarj izmokat épiteni mert nem lesz nagy eredmény, inkább ma a felesleg ledolgozására kell koncentrálni, legfőképp a Nyilas jegyhez tartozó comb és fenék tájékról.


Nagyon fogékonyak vagyunk ilyenkor a változásra, igy jó lehet a mai nap egy rossz szokásod vagy akár tárgyak elengedésére is. Amennyiben szükséged van egy nagyobb szelektálásra mondjuk a ruhásszekrényedben vagy a mindenes fiókodban itt a remek alkalom. Nemcsak az anyag területén hanem az anyagtalanban is előremutató változást érhetsz el amennyiben szánsz ma egy kis időt a belső munkára. Érdemes erre  a napra olyan gyakorlatokat tenni, melyben a változásra megújulásra helyezed a hangsúlyt. A Nyilas tűz minőségű jegy rendkivül lendületes hasznos lehet egy olyan kép az imaginációs gyakorlatod során amelyben megjelenik a tűz és valamilyen formában megjelennek azok a tanítások amelyekről érzed h. szellemi megújulásodhoz elengedhetetlen ezek beépitése.

Megerősítés: Az újjászületés ajándék, a az élet és a halál körforgása hatalom, amelyet kiaknázok magamban,

 

Fényszögek a hónapban



Ha megnézzük a tranzitokat, a hónap elején még több feszültségkeltő fényszög állásunk lesz, a hónap második felében azonban ezek a feszültségek oldódni látszódnak.
November elején a Vénusz, majd a Nap is szembenállásba kerül az Uránusszal, amely önfejűséget, lázadozást, a hagyományokkal való szakítást generálhat kinek-kinek más--más életterületén, ám ezek csak pár napos hatások, lévén a Nap és a Vénusz is gyors bolygók. Ezután a Merkúr és Vénusz szintén feszült kapcsolatba (kvadrátba) kerül a Szatunusszal, amely lehűti a kedélyeket, a pár napos lázongást, szabadságvágyat, önfejűséget a merev szabályok, a kényszer és a kötelesség fogja "eltiporni", maga alá gyűrni. ezután viszont az energiák oldódni fognak. A Nap, a Merkúr, a Vénusz kerül harmonikus fényszögbe az álmodozó Neptunusszal, majd a szenvedélyes Plútóval, ill. a jótevő Jupiterrel. Ezek a pozitiv hatások 15-én fognak kulminálódni, érdemes ezeket a napokat örömmel, játékkal, pihenéssel, álmokkal és szeretettel megtölteni. A hónap vége felé csak már a Mars-Neptunusz kvadrát okozhat némi fennforgást, mivel a marsi energiák ködfalba futnak, elenyésznek: ekkorra ne tervezzünk nagy elintéznivalókat! Ám végül a hónap vége felé a Nap és Jupiter trigonja meghozza a szerencsés fordulatokat minden dolgunkban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése