Telihold a Bikában

 

"Önbecsülés - személyes növekedés"

Minden Holdtöltének saját neve van, amely szokás az amerikai kontinensen élő indián őslakosokhoz kapcsolódik: a mostani a "hód teliholdja" - hogy elegendő hódprémet biztosítsanak a téli öltözékhez. 
Ekkor állították ki a hódcsapdákat, mielőtt a mocsarak befagytak volna, hogy biztosítsák a meleg téli prémek utánpótlását. Egy másik értelmezés szerint a Hód Telihold elnevezés onnan ered, hogy a hódok most aktívan készülnek a télre. Néha Fagyos holdként is emlegetik.


Lehetőség szerint érdemes ma pihenőnapot tartani, hisz mint mindig, az energia most is kétszeres erővel áramlik. 

Földjegyű telihold

A Hold körforgásának ez a periódusa egy pénzügyi projekt sikeres befejezését jelöli Mostanra mindenki számára láthatóvá válik az összes kemény erőfeszítésünk eredménye és üzleti zseninket mások is értékelik. Ez az időszak pénzügyileg gyümölcsöző eredményeket jelezhet. 


HOLD A BIKÁBAN


Ez az időszak amikor  a jól megérdemelt siker feletti örömöd könnyen túlzásba csaphat át Próbáljunk kissé vissza visszafogni a túlzott lendületünket.


KŐ HOLDHÁZ (Bika 16°)



Ragaszkodom a járt úthoz!

Négy lépcső vezet a hatalmas,rendkívül stabil és biztonságos, de egyszerű küllemű, négyszögletű épülethez , melynek mindkét oldalán kis melléképület található. Mindez egy óriási, halványszínű kőtábla része, mely fölötte magasodik. A sápadt kőre szimbólumokat véstek, melyek közeli családi titkokat és tradíciókat jelképeznek. A tábla fölött, arra ráhajolva hosszú szőke hajú nő koronás alakja látható. A nyaka körül egy papírszerű anyag függ, melyen írás szerepel. Karjai a kőtábla két oldalán nyugodnak, mintha csak körülölelnék a követ. 



ALDEBARAN - A BIKA SZEME VAGY FEJE 

A hagyományok szerint amikor a Hold ebben a házban tartózkodik, összedőlnek az épületek, és családi viszályok robbannak ki .

Valószínűleg makacsul és védelmezően állsz hozzá ahhoz, amit családi tulajdonnak tekintesz, ami lehet egy családi vállalkozás vagy szimplán csak egy szilárd családi hagyomány is. Ez a nézőpontod megingahatatlan és ódivatú : számodra a jól bevált út az egyetlen út. 


SZATURNUSZ ÉS MERKÚR URALJA

 A Merkúr és a Szaturnusz együttállása a Bikában erős birtoklás vágyat fejez ki . A Szaturnusz a tradició szerint az ősöket és a családi hátteret képviseli, valamint az örökség biztosítását. Ez a holdház erősen anyagias és birtokló hangulatú .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése