November hónap istene: Garuda

 

Az utazás nehéz vagy lehetetlen volt az elmúlt néhány évben a globális világjárvány miatt, mivel sok országot bezártak.  Mivel közeleg az ünnepi időszak, egy fantasztikusan védelmező varázslatos lényt szerettem volna bemutatni: az utazás istenét.  Garuda, az egyik legősibb hindu isten szerepel a Védákban (a hinduizmus legrégebbi szentírásai) és a Mahábhárata című nagy eposzban.  Nagyon szeretik, mert segített Visnu istennek számos hősi alakjában.  

Garuda madártestű isten egy nagy aranytojásból született.  A repedés kozmikus sokkja megvilágította az univerzumot, és olyan erős volt, hogy mindenki, beleértve a többi istenséget is, megremegett a rémülettől.  Garuda csökkentette méretét és energiáját, és a mennyből a földre repült, hogy nektárt szállítson, hogy barátságosabbá tegye magát az istenekkel.  Garuda, hatalmas mágikus erejű harcos, az örök élet varázsitaláért, az amritáért vívott csatában.  Egy felhő mellett elhaladva észrevette Vishnu-t, aki mint megőrző nem akart harcolni Garudával, ezért azt javasolta, hogy szelídebb megállapodást kössön.  Vishnu halhatatlanságot biztosított Garudának anélkül, hogy az amritát kellett volna megszereznie, és Garuda megígérte, hogy támogatja Vishnut mint repülő társa.


Ettől a naptól kezdve Garuda Vishnu varázslójává vált, akinek gyorsasága és mozgékonysága kulcsfontosságú volt az avatár számos győzelmében.  Garuda a repülés még mindig erős szimbóluma, Indonézia nemzeti légitársaságának a neve. Thaiföld Garuda buddhista ábrázolását is használja, mint a szárnyas istenség szimbólumát, amely képes emberi formára változni.  A tűzön átmenő kötelék gondolata, amely nemcsak életben marad, hanem virágzik is, ahogyan a főnix mítoszában is szerepel, szorosan kapcsolódik Garuda energiájához.  

Hívd Garudát, ha nehéz útra készül, vagy védelemért, ha utazol. Ha csatlakozó járatra van szükséged, Garuda meghallgatja az imád, és segít időben eljutni a gépre!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése